رگبار باران در شمال و جنوب کشور
احد وظیفه افزود: طی امروز و فردا (6 و 7 مرداد ماه) به ویژه در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب در برخی مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور رگبار پراکنده باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد و در سواحل دریای خزر بارش پراکنده باران پیش بینی میشود.
وی در ادامه گفت: در همین مدت در بخشهایی از جنوب کشور در جنوب کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان، شمال و شرق هرمزگان و جنوب فارس نیز رگبار موقتی باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود.
مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی اضافه کرد: در سایر مناطق کشور تا پنج روز آینده جوی پایدار همراه با ماندگاری هوای گرم پیشبینی میشود.
وظیفه در پایان درباره وضعیت جوی پایتخت طی روزهای آینده اظهار کرد: آسمان تهران فردا (7 مرداد ماه) صاف گاهی همراه با وزش باد پیشبینی میشود که بیشترین و کمترین دمای این روز 37 و 23 درجه سانتیگراد خواهد بود. آسمان پایتخت سه شنبه (8 مرداد ماه) صاف با بیشترین و کمترین دمای 39 و 25 درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
افزایش ابر و وزش باد نسبتا شدید در تهران
مدیر واحد مدلسازی و پیشبینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن اشاره به سالم بودن هوای پایتخت طی امروز (6 مرداد) از افزایش میزان ابر و وزش باد نسبتا شدید طی عصر خبر داد.
حسین شهبازی در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه پیشبینیهای انجام شده در شرکت کنترل کیفیت هوا نشان دهنده افزایش تدریجی میزان ناپایداری جوی طی امروز (6 مرداد) است، اظهار کرد: برای برخی ساعات به ویژه بعد ازظهر افزایش میزان ابر و وزش باد نسبتا شدید به بزرگی بالاتر از 5 متر بر ثانیه انتظار میرود.
وی ادامه داد: بر اساس نتایج پیشبینی کیفیت هوا در بیشتر ساعات امروز شرایط سالم کیفیت هوا در اکثر مناطق شهر تهران برقرار است و وزش باد در برخی ساعات افزایش موقتی غلظت ذرات معلق را به دنبال دارد.
مدیر واحد مدلسازی و پیشبینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه بهتدریج در اواخر وقت امروز (6 مرداد) از میزان ناپایداری جوی کاسته میشود، تصریح کرد: با تداوم این وضعیت جوی تا فردا (7 مرداد) شرایط برای تجمع موقتی آلایندهها دور از انتظار نیست.
به گفته شهبازی با افزایش تابش نور خورشید در طول روز به همراه حضور سایر عوامل برای انجام واکنشهای فتوشیمیایی شرایط برای شکل گیری آلاینده ازن فراهم میشود و احتمال افزایش نسبی در غلظت این آلاینده طی بعد ازظهر فردا بین ساعات 14 تا 18 وجود دارد.
مدیر واحد مدلسازی و پیشبینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ادامه گفت: با توجه به افزایش موقتی غلظت آلایندهها از جمله ذرات معلق و آلاینده ازن در برخی ساعات فردا انتظار میرود وضعیت کیفیت هوای بیشتر مناطق پایتخت بهطور موقت در آستانه شرایط نامطلوب به ویژه برای گروههای حساس قرار گیرد همچنین دمای هوا در تهران تا روز آینده روند کاهشی دارد.
شهبازی در پایان با بیان اینکه کیفیت هوای 24 ساعت گذشته تهران منتهی به 8 صبح امروز با میانگین 71 در شرایط سالم قرار داشت، اظهار کرد: کیفیت هوای هم اکنون نیز با میانگین 63 همچنان در شرایط سالم است.
گرمای امسال رکورد زد
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه امسال گرما در برخی شهرها رکورد زد، گفت: تعدادی از شهرها از جمله تهران و خراسان رضوی با موج گرمایی مواجه بودهاند همچنین در برخی شهرها با افزایش دمای شب مواجه بودهایم.
صادق ضیائیان در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه در تیرماه امسال دمای همه استانها بدون استثنا بالاتر از حد نرمال بوده است، اظهارکرد: بررسی عددهای ثبت شده در ایستگاههای هواشناسی نشان میدهد که در تیرماه امسال دما در تعدادی از شهرها و ایستگاهها رکورد آمار سالهای گذشته را زده است، به طوری که در زرقان استان فارس در تاریخ 25 تیرماه دما به 45 درجه رسید درحالیکه بالاترین دمای این منطقه مربوط به 22 اردیبهشتماه سال 1372، با عدد 43.7 بوده است.
وی ادامه داد: در 22 تیرماه امسال سرخس استان خراسان رضوی دمای 48.6 درجه سلسیوس را تجربه کرد در حالی که بالاترین دمای ثبت شده در این ایستگاه، مربوط به 12 تیرماه سال 1390 با 47.6 درجه سلسیوس بوده است همچنین امسال در 28 تیرماه در نهاوند همدان، دما به 40.2 درجه سلسیوس رسید و قبل از این بالاترین دمای ثبت شده در این منطقه در تیرماه سال گذشته بوده است که دما در حد 40 درجه سلسیوس بود.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه از ابتدای تابستان تاکنون کرمان و اردبیل به عنوان گرمترین و خنکترین استانها شناخته میشوند، گفت: در تیرماه سال جاری ایستگاه شهداد استان کرمان دمای 53 درجه سلسیوس را ثبت کرد که با این دما عنوان گرمترین شهر کشور را از آن خود کرد، اما در مقابل پایینترین دما در ایستگاه زواره استان اردبیل ثبت شده که در حد 2.9 درجه سلسیوس بوده است.
به گفته ضیائیان در استان تهران امسال بیشترین دمای ثبت شده مربوط به ایستگاه مهرآباد با عدد 41.7 درجه سلسیوس بود و کمترین دما در ایستگاه فیروزکوه با عدد 7.2 درجه سلسیوس ثبت شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال در برخی نقاط کشور شاهد وقوع موج گرمایی بودیم، تصریح کرد: موج گرمایی به وضعیت دمایی گفته میشود که طی پنج روز پیدرپی، دما حداکثر پنج درجه افزایش یابد. با این تعریف در استان خراسان رضوی در دو ایستگاه در مشهد (از 25 تا 30 تیرماه) و سرخس (25 تا 29 تیرماه) موج گرمایی رخ داده که در ایستگاه مشهد دمای 40.7 و سرخس دمای 46.6 درجه سلسویس ثبت شده است. افزون بر این، دادهها نشان میدهد که در استان تهران نیز در بازه زمانی 21 تا 29 تیرماه به دلیل افزایش پنج درجهای دما در ایستگاه فیروزکوه در پنج روز متوالی، موج گرمایی رخ داده است.
ضیائیان همچنین با اشاره به اینکه امسال در بسیاری از مناطق ایران شبهای گرمی داشتیم، گفت: در برخ شهرها، کمینه دما (حداقل دما در 24 ساعت)، نسبت به متوسط بلندمدت افزایش قابل توجهی داشت. برای مثال در تهران در 26 تیرماه امسال، دمای شب به 33.8 درجه سانتیگراد رسید که در 69 سال اخیر کمسابقه بوده و آخرین بار در سال 82، تهران دمای 32 درجه را تجربه کرده است. البته اطراف تهران هم از این وضع افزایش دما متاثر بود به طوریکه در ایستگاه شمیرانات در 25 تیرماه، دمای شب به 29.2 درجه سلسیوس رسید و این دما قبلا در سال 74 در ایستگاه شمیرانات ثبت شده بود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، براساس آخرین نقشههای هواشناسی، طی روزهای یکشنبه و دوشنبه به ویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب در برخی مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور رگبار پراکنده باران گاهی با رعد و برق و وزش باد و در سواحل دریای خزر بارش پراکنده باران پیش بینی میشود.
در همین مدت در بخشهایی از جنوب کشور در جنوب کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان، شمال و شرق هرمزگان و جنوب فارس رگبار موقتی باران گاهی با رعد و برق و وزش باد و در سایر مناطق کشور تا پنج روز آینده جوی پایدار همراه با ماندگاری هوای گرم پیش بینی میشود.