ماهان شبکه ایرانیان

فواید طبیعت برای سلامت جسم و روح کودکان

چرا بچه‌هایی که با خاک و گِل بازی می‌کنند سالم‌تر و قوی‌ترند؟

همه‌ی ما می‌توانیم روزهای کودکی را به یاد بیاوریم که با خاک و گل بازی می‌کردیم و چقدر خلاقیت داشتیم

همه‌ی ما می‌توانیم روزهای کودکی را به یاد بیاوریم که با خاک و گل بازی می‌کردیم و چقدر خلاقیت داشتیم. افرادی هم هم‌سن و سال ما هستند که به یاد دارند در دوران کودکی‌شان هرگز پدر و مادرشان اجازه‌ی گل بازی به آن‌ها نمی‌دادند و خاطره‌ای از بازی‌های آزادانه در طبیعت ندارند.

به گزارش به نقل از تبیان، این طبیعی است که والدین، نگران سلامتی و بهداشت فرزندان خود باشند. برخی از پدر و مادرها ترجیح می‌دهند بچه‌ها فقط در فضاهای بسته و کاملاً بهداشتی بازی کنند تا در فضای آزاد و کمی آلوده. بچه‌های امروز بیشتر با تکنولوژی سرگرم‌اند و با طبیعت قطع ارتباط کرده‌اند. در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که نشان می‌دهد بهتر است بگذاریم کودکانمان وقت بیشتری را در طبیعت سپری کنند.

کمی آلودگی به کسی آسیبی نمی‌زند
تقریباً همه‌ی پزشکان و کارشناسان عقیده دارند بچه‌ها باید با میکروارگانیسم‌هایی که در خاک و چمن وجود دارند تماس داشته باشند تا سیستم ایمنی‌شان به خوبی تقویت و تکمیل شود. شاید تمیز کردن لباس‌ها و دست و پاهای گِلی و کثیف کمی سخت باشد اما اگر کمی به فواید گِل بازی فکر کنید شاید دیدتان عوض شود. البته همیشه باید حد اعتدال را رعایت کنید. به هر حال فراموش نکنید که انواعی از بازی‌های غیربهداشتی برای بچه‌ها لازم‌اند!
تماس داشتن بچه‌ها با باکتری‌هایی که به تکامل سیستم ایمنی‌شان کمک می‌کنند باعث می‌شود قدرت دفاعی بچه‌ها در برابر بیماری‌ها و آلرژی‌ها بالا برود. ضمناً فعالیت‌های فضای باز برای کاهش استرس و افسردگی مفید بوده و به رشد ادراکی بچه‌ها نیز کمک می‌کند.

سیستم ایمنی چگونه کار می‌کند؟
سیستم ایمنی یک سیستم دفاعی در بدن است که از ما در برابر مهاجمان بیرونی مانند میکروب‌ها و باکتری‌هایی که می‌توانند سلامت ما را به خطر بیندازند محافظت می‌کند. سیستم ایمنی کار دفاعی خود را با شناسایی پاتوژن‌هایی که بیماری تولید می‌کنند و عفونت‌هایی که در بدن ایجاد می‌شوند و سپس مبارزه با آن‌ها، انجام می‌دهد؛ اما برای اینکه حمله‌ی سیستم ایمنی موفقیت آمیز باشد، این سیستم باید با میکروارگانیسم‌های بیرون سازگاری پیدا کرده باشد. با رشد بچه‌ها، آن‌ها نسبت به انواع خاصی از میکروب‌ها مقاوم می‌شوند و این اتفاق به این دلیل روی می‌دهد که در معرض چنین میکروب‌هایی قرار گرفته‌اند و سیستم ایمنی‌شان در حال حاضر می‌داند با چه مهاجمانی روبروست و چگونه باید به آن‌ها حمله کند.

فواید طبیعت برای سلامت جسم و روح کودک
طبیعتی که ما در تلویزیون می‌بینیم با دنیای واقعی بسیار تفاوت دارد. بنابراین تنها راه تجربه‌ی طبیعت این است که از خانه بیرون بزنید و به دل طبیعت بروید. پرنده‌هایی که آواز می‌خوانند، زنبورهایی که ویز ویز می‌کنند، طعم بی‌نظیر تمشک‌های وحشی، غروب زیبای خورشید و تمام معجزه‌های باصدا و بی‌صدای طبیعت، بهانه‌هایی هستند که شما را سر جایتان میخکوب کنند تا لذت طبیعت را بچشید و از آن آرامش بگیرید. چطور ممکن است بخواهید کودکتان را از این لذت‌ها محروم کنید؟!
تماس مستقیم با طبیعت، جسم و جان کودکتان را تغذیه می‌کند. بچه‌هایی که مدام با طبیعت در تماس هستند، مهارت‌های حرکتی و انعطاف‌پذیری‌شان تقویت می‌شود و حس بینایی و لامسه‌شان قوی‌تر شده و از التهاب در بدنشان کاسته می‌شود. ضمناً تماس با طبیعت به کودک شما کمک می‌کند در تحصیل آکادمیک خود نیز از عملکرد و تمرکز خوبی برخوردار باشد.
طبق مطالعات علمی، بچه‌هایی که در مزرعه بزرگ می‌شوند و از همان سنین پایین با حیوانات اهلی یا انواع و اقسام حشرات و کرم‌ها در تماس هستند، احتمال ابتلا به آلرژی‌شان کاهش می‌یابد. این بچه‌ها مدام در معرض اندوتوکسین‌هایی هستند که نوعی باکتری موجود در خاک بوده و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.


تقویت اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس واقعی با برنده شدن در یک بازی ویدیویی به دست نمی‌آید. از طریق جنگ لفظی با همسالان نیز اعتماد به نفس کودکتان تقویت نمی‌شود؛ اما شما می‌توانید با فراهم کردن امکان تماس با طبیعت برای کودکتان، اعتماد به نفس او را بالا ببرید، چون طبیعت جایی است که کودک شما با دنیای واقعی روبرو می‌شود. طبیعت می‌تواند ابزار التیام‌بخش بسیار مؤثری برای بچه‌هایی باشد که اعتماد به نفس ضعیفی دارند. کودکانی که با طبیعت تعامل دارند، خودکنترلی را به معنای واقعی تجربه می‌کنند، نظم و احتیاط را یاد می‌گیرند و می‌فهمند آرامش واقعی یعنی چه. مجهز بودن کودک شما به چنین سلاح‌هایی مطمئناً اعتماد به نفس او را افزایش می‌دهد و زمینه را برای فراگیری مهارت‌های لازم فراهم می‌کند.

پیامدهای دور نگه داشتن بچه‌ها از فضای باز
بدون تماس با میکروارگانیسم‌ها، سیستم ایمنی نسبت به موادی که لزوماً بیماری‌زا نیستند، مانند گرده‌ها یا موی حیوانات، حساس‌تر و آسیب‌پذیرتر شده و باعث می‌شود بچه‌ها دچار آلرژی شوند. منع کودک از تعامل با طبیعت، رشد و خلاقیت او را محدود می‌کند. بچه‌هایی که با محیط پیرامون خود تماس ندارند، فعالیت بدنی‌شان کم است و چیز جدیدی را تجربه نمی‌کنند که به رشدشان کمک کند.
فعالیت بدنی که بچه‌ها در فضای باز انجام می‌دهند، مشغولیتی سالم است که جلوی چاقی آن‌ها را می‌گیرد. چاقی، مشکل درصد زیادی از کودکان در تمام دنیاست و علت آن هم چیزی جز بی‌تحرکی و مدام در فضای بسته ماندن نیست. بنابراین بهتر است باور کنید که نداشتن فعالیت بدنی در فضای باز و طبیعت، خطری برای سلامت روحی و جسمی کودکتان محسوب می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی