به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی امروز در دومین همایش بینالمللی فعالان اربعین حسینی در حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: سوالی که به ذهن متبادر میشود این است که رمز جاودانگی و ماندگاری اربعین چیست؟ چگونه از لابهلای تاریخ، حوادث متعدد و مکرر و جریانات مهم و فراگیر تاریخی موضوعی به نام اربعین جاودانه میشود؟.
وی افزود: برای پاسخ به این سوال ابتدا باید معنای جاودانگی، بقا و ماندگاری را بدانیم، اینکه چه اموری ماندگار و جاودانه میشوند؟ یکی از خواستها و تمایلات فکری تمام انسانها ماندگاری و جاودانگی است، انسان ذاتا کمالگرا بوده و همه انسانها به دنبال کمال هستند. مهمترین کمالی که انسان فرای خودش تعریف میکند، این است که بتواند جاودانه بماند.
رحمانی فضلی ادامه داد: آن چیزی فانی و از بین رفتنی بوده، پدیدهای است که ماده و ویژگیهای ماده را داشته، زمانپذیر و مکانپذیر بوده و حجم و ابعاد داشته باشد، در این صورت فناپذیر است و مرگ به سراغش میآید. آن چیزی جاودانه است که فرای زمان و مکان بوده حجم و ابعاد قابل اندازهگیری نداشته باشد که در حوزه فرامادی قرار میگیرد و از بعد ملکی به ملکوتی میرود. زیبایی، عشق، ایمان و اعتقاد از جنس جاودانگی و ماندگاری هستند، بنابراین رمز جاودانگی در عشق، زیبایی، محبت و اعتقاد است. اربعین باقی مانده و باقی و جاودانه خواهد ماند.
وزیر کشور بیان کرد: این چشمهسار جوشان تاسوعا، عاشورا، خط غدیر، امامت و ولایت همچنان در طول تاریخ تا زمانی که عالم هستی و انسان هست، میجوشد، سیراب و شکوفا میکند و جاری میشود. اربعین از جنس عشق، محبت، زیبایی، شدن، تعالی، رشد و مسیر رسیدن به خدا بوده و تحقق شعار انا لله و انا الیه راجعون است. ما باید به عنوان مسلمان موحد و کسانی که افتخار به دین اسلام و موحد بودن را داریم، به خود ببالیم و مفتخر باشیم به اینکه جزو برگزیدگانی هستیم که خدا نوید پیروزی و غلبه این برگزیدگان در راه و مسیر حق را به عالم هستی داده است.
وی خاطرنشان کرد: مسیر این جاودانگی برای ما همه اعتقادات، باور، اصول و ارزشهایی بوده که از سرچشمه قدرت مطلق توسط دردانه تاریخ و انسان کامل گرفته شده و به کمک راهنمای اصلی و در مسیری است که آن اولیا و ائمه خدا یعنی رسول الله، قرآن، ائمه و ولایت به ما نشان دادند. ما امروز توفیق داریم که بعد از 1400 سال دور هم جمع شویم و در مسیر جریان زلال و شفاف حقیقت خدمتی جزیی انجام دهیم که اگر این خدمت از سر صدق، صفا و خلوص باشد، خود ما و جامعه از برکات آن برخوردار خواهیم بود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در اعتقادات ما هست که اسلام دینی جهانی بوده و دین خدا منطبق بر فطرت همه انسانها و متعلق به همه آنها است، عنوان کرد: بعد از 1400 سال علیرغم مخالفتها، بغضها، کینهها، مقابلهها، جنگها، مبارزات و انحرافات، دین اسلام در مسیر حرکت خود دلهای مردم را سیراب میکند و پذیرش آن از سوی انسانها صورت میگیرد.
وزیر کشور گفت: یکی از نگرانیهای بزرگ استکبار وارد شدن ما به بحث سلاح پیشرفته، فضا و هوا، موشک و انرژی هستهای بوده که بسیاری از کشورها نیز این موارد را دارند، این بهانه بوده و نگرانی آنها این است که اسلام به عنوان دینی منطبق با فطرت که دنیا و آخرت بشری را نوید داده است. آنها نتوانستند این انسانها و مردم خسته از دروغ، نفاق و ناکارآمدی غرب و شرق را سیراب کنند، بنابراین آنها به دنبال آرامش درونی، زندگی مسالمتآمیز، عدالت، صلح و آزادی هستند.
وی اضافه کرد: تمام آنهایی که مدعی چنین موضوعاتی در عرصه جهانی بودند، اکنون با شکست مواجه شدند، نه قدرت شرقی با محور عدالت و نه قدرت غربی با محور آزادی، هیچ کدام موفق نیستند. نتیجه مادهگرایی منبعث از عقل بشری ناقص است که نتوانسته به مطالبات، خواستهها و نیازهای بشری پاسخ دهد و انسانها امروز سرگشته و حیران از این شکستها دل و جان و فطرت خود را به آموزههای اصیل دیگر و مبناهای عمیق فکری واگذار میکنند.
رحمانی فضلی بیان کرد: این حجم عظیم توجه به دین به ویژه دین اسلام را مشاهده کرده و به زعم خود تصور میکنند که باید سرچشمه اسلام ناب را دچار شبهه کنند که این کار را با جنگ، تحریم، جریان منحرف، وهابیت، سلفیگری، القاعده، طالبان و داعش انجام میدهند، همه هدف این است که چهره زلال رحمانی و رحمت الهی منطبق با فطرت دین را خشن، ضد حقوق بشر و صلح و افرادی نافرمان و قانونناپذیر نشان دهند.
وزیر کشور افزود: این جریانات ساخته استکبار است، پشتیبانیها و حمایتها را آنها انجام میدهند اما عبث و بیهوده است زیرا با هر اتفاقی روز به روز چهره واقعی و حقیقی اسلام بیشتر نمایان میشود. امروز چه کسی در دنیای اسلام و دنیا نمیداند جریان داعش یک جریان انحرافی دستساخته صهیونیسم و استکبار است؟ چه کسی نمیداند آبشخور القاعده کجاست؟ چه کسی فرق بین آموزههای الهی و شیطانی آنها را نمیداند؟.
وی ادامه داد: همه متوجه شدند که هرچه این ناخالصیها کنار رود، هرچند برای ما و دنیای اسلام هزینههای انسانی، تمدنی و مادی دارد اما از آن طرف برای ما این منافع را دارد که همه قدرت تشخیص بین خالص و ناخالص پیدا کردند. این موارد از اثرات عاشورا، اربعین و اعتقادات دینی ما بوده و آبشخورشان توحید، نبوت، امامت و معاد است. اکنون که به لطف خدا جریان عظیمی به نام اربعین شروع شده، در هر سال باشکوهتر، موثرتر و بانفوذتر مسیر خود را طی میکند و به عنوان یک مقوله و موضوع بینالمللی جامعهشناختی و معرفتی توسط آنها مطالعه میشود.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه موضوع اربعین، عاشورا، تاسوعا و سایر موضوعات مناسبتی ما به عنوان اسلام چشمههای جوشانی هستند که مسیر تاریخی بشریت را آبیاری و سیراب میکنند، تصریح کرد: باید بوستان معطر اسلام را در تمام دنیا جاری کنند. اربعین مساله شیعه و اهل تسنن و فارس و عرب نیست، اربعین موضوع انسانی است که به همه انسانهای آزادیخواه و افرادی که میخواهند منطبق با فطرت زندگی کنند، برمیگردد.
وزیر کشور گفت: ما به عنوان کسانی که ملقب به خدمت در جریان اربعین برای زائران شدیم، باید بدانیم این مسیر دو حالت دارد، یک حالت صورت و معنا و یک حالت ظاهر و باطن است. ظاهر و صورت این بوده که حرکت عظیم مردمی رو به تزاید و گسترش داریم که معادلات و محاسبه جهانی در خصوص آن در حیرت است. بیش از 10 میلیون انسان در موعد محدودی در یک نقطه جمع شوند و همه در سایه امنیت، برادری، صفا، صدق و اسلام به هم کمک میکنند. تمام مظاهر اخلاق در این مدت جاری میشود.
وی اضافه کرد: همه متعجب هستند که چگونه میشود ایران ظرف 20 روز بیش از 2 میلیون و 300 هزار زائر را از اقصی نقاط ایران به کشور دیگر برادر و دوست خود یعنی عراق برده و تمام امکانات و زیرساختها را تامین کند. این کار سادهای نیست. امسال نیز چنین حرکتی شکل میگیرد و اتفاق میافتد، همه ما همت میکنیم، مردم نیز تلاش میکنند و ظرفیتها و امکانات پای کار میآید. بیش از 80 درصد اقدامات، منابع و شرایط به وسیله مردم تامین میشود. نقش دولت و دستگاههای اجرایی دولتی و غیر دولتی تامین زیرساختها، تسهیلات و امکانات خدماتی است اما سایر امور توسط مردم تامین میشود.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: در کنار این ظاهر حیرتآور، قابل توجه و از نظر مدیریتی و برنامهریزی سنگین، باید در زمینه باطن نیز در حوزه معنا، عشق، زیبایی، عقلانیت، فکر، فراتر از خود رفتن و تعالی نیز همزمان و همگام قدم برداریم. عظمت ظاهر موضوع حیرتآور است اما در درازمدت شاید نتواند معنای واقعی گسترش ایدههای ناب دینی و فکری باشد. اگر در کنار ظاهر، در حوزه اعتقادی، فرهنگی، معارفی و اخلاقی نیز کار را جلو ببریم و آثار عاشورا، تاسوعا و اربعین را در عرصه زندگی، روابط اخلاق، کمالجویی و کمالگرایی انسان به کار بگیریم، جامعه ما الگو خواهد شد.
وزیر کشور با بیان اینکه موضوع اربعین موضوع برادری، صلح، رحمت ایثار و همکاری است که بین ما و عراق و بین سایر کشورهای وجود دارد، عنوان کرد: همکاری ما در چارچوب پروتکلهای رسمی نیست، فعالیتهای ما ورای آنها و بر اساس عشق، اعتماد، حسن اخلاق و اعتلا است. ما امروز باید بدانیم که همه گامهایی ولو کوچک که در مسیر این حقانیت و حرکت اعتقادی و دینی برداشته میشود، در برابر خدا قابل محاسبه، ماندگار و جاودانه بوده، همانطور که عاشورا و اربعین ماندگار و جاودانه است. شما با این فعالیت، از حوزه ملکی به ملکوتی و از حوزه مادی به فرامادی میروید.