سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** حجتی کرمانی: نظام مبتلا به سرطان است، با رفع حصر، بیماری رفع میشود!
«محمدجواد حجتیکرمانی» از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «یکی از مطالبی که تازگی نوشتهام و بد نیست به آن اشاره شود، این است که من چهلسالگی انقلاب را دوران بلوغ اعلام کردهام و همین طور هست. در آن مقالات نوشتم که "آقا" نیز آن را خوانده بودند و به من تذکر دادند...من نوشتم که بعضی از ما در سن 40 سالگی همچنان کودک هستیم و همچنان کارهای کودکانه اول انقلاب یا کارهای ایام جوانی انقلاب را انجام میدهیم. در حالی که در حال حاضر بالغ شدهایم و شواهدی را هم ارائه کردهام که روشن است، مثل دعواهایی که در مجلس بین جناحها داریم یا دعوایی که با آقای خاتمی داریم یا دعوایی که با مهندس موسوی داریم و دعوایی که هنوز با نهضت آزادی داریم. در دوران بلوغ باید آن دعواهای سالهای اول انقلاب کنار گذاشته شود».
وی افزود: «من همانطور که در کلیپی که بدون اطلاع من از من پخش شد گفتهام، معتقدم که نظام مبتلا به بیماری شدید سرطان است و سرطان سراپای انقلاب را گرفته است، از سقوط فرهنگی و اخلاقی و شیوع ریاکاری و شرک و ظاهرسازی و نفاق و دروغ و مفاسد اقتصادی تا اختلافات و دشمنیهای داخلی تا مسائل خارجی. انقلاب احتیاج به یک شیمیدرمانی همهجانبه دارد...ما نیازمند یک آشتی ملی فوری هستیم...اصل این است که ما اعلام کنیم کلیه کسانی را که از اول انقلاب تا به حال از قطار انقلاب پیاده شدهاند باید سوار کنیم.».
حجتیکرمانی در ادامه گفت: «من معتقد به بازگشت به 22 بهمن هستم. در 22 بهمن تودهایها، مارکسیستها، ملی مذهبیها، ملیها و انقلابیها همه با هم بودند. اگر ما بخواهیم این انقلاب حفظ شود، باید به 22 بهمن برگردیم».
طیف اصلاج طلب اکنون اکثریت مطلق دولت را در اختیار دارد. از سوی دیگر شورای شهر در تهران و تعدادی دیگر از کلان شهرها در اختیار اصلاح طلبان است. این طیف فراکسیون امید مجلس را نیز در اختیار دارد.
اما با اینحال اصلاح طلبان با بی اخلاقی و با توهین به شعور مردم از پاسخگویی فرار کرده و با سیاه نمایی وضعیت کشور، نسخه علاج مشکلات کشور را رفع حصر جا میزنند.
نکته قابل تأمل اینجاست که حجتی کرمانی، مدعی است که نظام مبتلا به سرطان است و حصر سران فتنه نیز اقدامی کودکانه است و با رفع حصر مشکلات کشور رفع میشود!
این در حالی است که سران فتنه با ادعای تقلب در انتخابات و پدید آوردن حوادث و ناآرامیهای پس از انتخابات جرم بزرگی مرتکب شده و روزی باید در دادگاه محاکمه شوند، ولیکن موارد برشمردهشده، هیچکدام دلیل حصر این افراد نیست. حصر سران فتنه در بهمن 89- 20 ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری 88- رخ داد. دلیل اصلی حصر نیز این بود که آمریکا و شرکای اروپایی با پادویی برخی سران مرتجع در منطقه در پی آن بودند تا پس از شکست کودتای مخملی، با انحراف بیداری اسلامی در منطقه، ایران را درگیر یک جنگ فرسایشی در داخل کرده و سرنوشتی شبیه عراق و سوریه طی سالهای اخیر را برای ایران رقم بزنند. اما این توطئه بزرگ و نقشه شوم با اقدام هوشمندانه نظام و بصیرت آحاد مردم کشورمان ناکام ماند.
جالب اینجاست که حجتی کرمانی هنوز نمیداند که راه پیشرفت کشور، یقین به وعده الهی و مجاهدت خستگی ناپذیر و شبانه روزی و اعتماد به نیروهای جوان و نخبه و انقلابی و عدم اعتماد به دشمن است، نه وحدت با مارکسیستها و تودهایها.
** صفایی فراهانی: فرار مغزها در دوره شاه نزدیک به صفر بود!
«محسن صفایی فراهانی» از دستگیرشدگان فتنه 88 در مصاحبه با روزنامه شرق با سیاه نمایی وضعیت کشور و مطرح کردن این ادعا که اقتصاد ایران فلج شده است!، گفت: «چند سال است که بحث افرادی که دوپاسپورته هستند، در ایران مطرح است و با این افراد مثل جذامیها برخورد میشود! چرا هیچوقت روی این اقدامات دفعی تمرکز نمیشود؟».
وی افزود: «هیچ مسئولی به این فکر نمیکند که چطور تا سال 56 اکثریت دانشجویانی که فارغالتحصیل خارج از کشور بودند به کشور باز میگشتند. بر اساس آمارهای بینالمللی مهاجرت از ایران در سالهای 54-1344 نزدیک به صفر بوده است...امروز شاهد فرار سرمایه و فرار مغزها به صورت خیلی جدی هستیم؛ یعنی آمارها بسیار نگرانکننده شده است. گزارشهای صندوق بینالمللی پول نشان میدهند که در میان 91 کشور، ایران رتبه اول از نظر فرار مغزها را دارد».
صفایی فراهانی در ادامه گفت: «علت ممانعت از تصویب لوایح مرتبط با پولشویی، وجود حجم پولهای کثیف در کشور است. نزدیک به 10 سال است که دنبال تصویب قانون پولشویی در ایران هستند. بعضی از قوانین هم تصویب شده است. برخی کنوانسیونها را ایران نپذیرفت؛ چون حجم اقتصاد زیرزمینی در کشور بیش از آن است که اجازه دهد این قوانین تصویب و اجرائی شود...واقعیت، حجم اقتصاد زیرزمینی و مبادله پولهای بدون سند است که با اجرائیشدن قانون پولشویی، نقلوانتقال این پولهای کثیف مشکل میشود و سرنخ این منابع مالی همه درونی است.»
وی در پاسخ به این سؤال که «یعنی به آن حلقه بسته بازمیگردیم؟» گفت: «وقتی فضای دسترسی محدود میشود، گردش منابع بزرگ مالی همه در آن فضا انجام میشود، اقتصادهای با دسترسی محدود با الیگارشی خاص این مشکلات را به همراه میآورد».
صفایی فراهانی همچنین در پاسخ به این سؤال که «به نظر شما دولت ابزار لازم برای پولشویی را در اختیار دارد؟» گفت: «خیر».
در رد ادعای صفایی فراهانی درباره آمار فرار مغزها در رژیم پهلوی همین بس که، طبق مستندات موجود طی سالهای 1347 تا 1352 شمسی حدود سی هزار نفر برای ادامه تحصیل از کشور خارج شدند و این تعداد از کل دانشجویان داخل کشور بیشتر بود. این تعداد در سالهای پایانی رژیم پهلوی از مرز صدهزار نفر هم گذشت.
صفایی فراهانی رویکرد عدم بکارگیری افراد دوتابعیتی در مراکز حساس را زیر سؤال برده و این رویکرد را خسارت آمیز جا زده است. این در حالی است که تنها در یک نمونه، «کاوه مدنی» معاون ایرانی-انگلیسی سازمان محیط زیست در دولت روحانی بود که چندی پیش از ایران فرار کرد. اتهام اصلی وی، فعالیت در یک شبکه بزرگ جاسوسی در پوشش محیط زیست بود. کاوه مدنی با سوءاستفاده از موقعیت، راه نفوذ شبکه دشمن به مراکز مهم برای جاسوسی و جمعآوری اطلاعات و همچنین انهدام مناطق روستایی و دادن آدرسهای غلط در زمینه مصرف آب در کشور را گشود.
لازم به ذکر است که صفایی فراهانی در ادعایی سراسر کذب که پیش از این نیز توسط ظریف- آن هم بدون هیچ سندی- مطرح شده بود، علت مخالفت با لوایح مرتبط با FATF را آلودگی مخالفان به پولشویی گسترده نامیده است. لازم و ضروری است که مراجع ذیربط، به اتهام زنی صفایی فراهانی و روزنامه شرق ورود کنند.
** آزادی نفتکش ایرانی با توان سخت افزاری و رویکرد نظامی ایران ارتباطی ندارد!
«جاوید قربان اوغلی» دیپلمات پیشین و از حامیان برجام در مصاحبه با روزنامه ایران با اشاره به موضوع توقیف نفتکش ایرانی گفت: «اگر قرار بود توان سخت افزاری و رویکرد نظامی صرف به کمک این ماجرا بیاید که باید گفت ایران بلافاصله بعد از توقیف نفتکش ایرانی به توقیف یک نفتکش بریتانیایی اقدام کرد (هرچند که دلیل این اقدام ایران اغماض نکردن در برابر عدم رعایت قوانین تردد دریایی کشتیهای خارجی بود) و اگر صرف این اقدام پاسخ مؤثر و بازدارندهای در برابر اقدام انگلیس بود که آزادسازی کشتی ایرانی 40 روز طول نمیکشید اما این طور نبود. در این 40 روز دیپلماسی بسیار فشردهای همراه با ارائه منطق و دلایل حقوقی از سوی هیأت دیپلماتیک ایرانی در پشت درهای بسته به جریان افتاد تا در نهایت این ماجرا با کمترین هزینهای به نفع ایران به پایان رسید».
قربان اوغلی در ادامه گفت: «نگاهی به تاریخ چند دهه گذشته جمهوری اسلامی بخوبی نشان داده است که گفتوگو تا چه اندازه توانسته دستاوردهای چشمگیری داشته باشد. ایران طی 70 سال گذشته در تمام منازعاتی که وارد شده است در عرصههای دیپلماتیک پیروز میدان بوده است...نمونه ابتدایی آن مذاکرات قوام السطنه با استالین پیرامون آذربایجان بود که ایران در این مذاکرات پیروز شد و در نهایت مانع از دست رفتن بخشی از سرزمین ایران شد. دومین مسأله مذاکرات لاهه برای ملی شدن صنعت نفت بود که قدرت منطق مصدق باعث پیروزی ایران در دادگاه بینالمللی لاهه شد. سومین رویداد هم بعد از جنگ تحمیلی و مذاکرات قطعنامه 598 با عراق و چهارمین مورد هم مذاکرات برجام بود که به تأیید تمامی مراجعبی طرف دنیا رسید و همه معتقد بودند دیپلماسی ایران در مقابل بزرگترین قدرتهای دنیا پیروز شد».
رسانههای دولتی و فعالین اصلاح طلب همچنان در پی مصادره دستاورد مقاومت در موضوع نفتکش ایرانی هستند. اقدامی که پیش از این در سرنگونی پهپاد آمریکایی و سیلی موشکی سپاه به تروریستهای تکفیری نیز رخ داده بود.
کارنامه دولت خالی است و برجام نیز جز خسارت هیچ نتیجهای در بر نداشته است. به همین خاطر رسانههای دولتی و اصلاح طلب در پی مصادره پیروزیهای مقاومت و دستاوردسازی هستند.