به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، تحقیقات جدید پژوهشگران نشان میدهد اورانگوتانها همانند انسانها روی صدای خود کنترل دارند و به همین دلیل پژوهشگران میتوانند از آنها برای درک چگونگی تکامل گفتار انسان استفاده کنند.
اورانگوتان تنها سردهٔ باقیمانده از کپیهای بزرگ در منطقهٔ آسیا است. آنها در زمره باهوشترین نخستیسانان هستند. آنها معمولاً تهاجمی نیستند و بیشتر به صورت منزوی به جستجوی غذا میپردازند. آنها بزرگترین جانوران موجود درختی هستند که بازوهای درازتری نسبت به دیگر کپیهای بزرگ دارند.
طی این مطالعه پژوهشگران با همکاری کارمندان مراقبت از حیوانات باغ وحش ایالت ایندیانا، دو اورانگوتان را مورد بررسی قرار دادند. اورانگوتان 11 ساله راکی و 36 ساله نُبی نام داشت.
هنگامی که به هر دو اورانگوتان ساز موسیقی "کازو"(kazoo) داده شد، آنها از صدای خود برای پخش آن با کنترل داوطلبانه بر روی تارهای صوتی استفاده کردند.
دکتر "آدریانو لامیرا"(Adriano Lameira) محقق اصلی این مطالعه از دانشکده روانشناسی و علوم اعصاب دانشگاه سنت اندروز گفت: زبان، ارتباطات انسان را تعریف میکند، اما تکامل آن توضیحات علمی را رد میکند. میمونهای بزرگ یا کپیهای بزرگ(Great apes)، نزدیکترین جانوران به ما انسانها، میتوانند به ما در درک چگونگی تکامل زبان کمک کنند. ما طی این مطالعه به این نتیجه رسیدیم که اورانگوتانها بر روی حنجره خود کنترل بالایی دارند و میتوانند توسط تارهای صوتی خود همانند انسان صداهای مختلفی را تولید کنند. ما دریافتیم که تاکنون تواناییهای اورانگوتانها و احتمالاً همه میمونهای بزرگ را بسیار دست کم گرفته شده است. این مطالعه مهم درک ما از نحوه تکامل زبان گفتاری را تغییر داد.
یافتههای این مطالعه در مجله " Scientific Reports "منتشر شد.