جالب است بدانید اگر شما خود نوازندهساز باشید، اثر مفید آن چندین برابر خواهد شد. چون نواختن یک ساز نیاز به حرکت انگشتان و استفاده از ذهن برای هماهنگی نتها دارد، بنابراین شما عضلات و مفاصلتان و در کنار آن ذهنتان را به حرکت و فعالیت وا میدارید و به جنگ بسیاری از عوارض پیری مانند فراموشی و درد مفاصل و عضلات خواهید رفت.
در ایام پیری که چشم خوب نمیبیند،مطالعه مشکل میشود و بسیاری از سرگرمیها برای سالمندان جایگاه خود را از دست میدهد،استفاده از موسیقی یک سرگرمی خوب خواهد بود. شما میتوانید همراه نرمشهای سبک روزانه، موسیقی گوش دهید.
معمولا ورزش برای سالمندان همراه با درد مفاصل و عضلات است، اما موسیقی میتواند از احساس درد توام با این ورزشها بکاهد و درد را از ذهن دورکند. به علاوه شاید شما تنبلی میکنید و حال و حوصله ورزش ندارید، موسیقی همراه ورزش محرک خوبی برای شروع تمرینات خواهد بود.
تاثیر موسیقی بر سالمندان
با موسیقی میتوانید دست بزنید و یا همراه موسیقی ریتمیک پای بکوبید، همه این حرکتها از ورم و درد مفاصل میکاهد و باعث کشش عضلات بدن میشود و به تنظیم جریان خون و تقویت عضلات و توان بدنی کمک میکند.
گوش دادن به موسیقی شاید به اندازه نواختن موسیقی برای سالمندان مفید نباشد و اثرات درمانی و شفابخش آن کمتر باشد، ولی به عنوان یک تفریح سالم و نشاطآور میتواند از مشکلات روحی روانی مانند احساس طرد شدن از خانواده، اضطراب و اندوه سالمندان بکاهد. نتایج این تحقیقات نشان میدهد موسیقی درمانی برای سالمندان بیشترین اثر را در بیقراری،گیجی، تنش و آلزایمر دارد.
در ضمن گوش دادن به موسیقی خرجی ندارد، فقط کافی است پیچ رادیو را باز کنید و یا یک نوار یا CD در ضبط بگذارید. به آن گوش دهید تا به آرامش برسید و با موسیقی حرکت کنید تا جسم و ذهن سالمتر و پرنشاطتری داشته باشید.
سالمندی همراه با افسردگی و احساس یکنواختی است. در این میان نتهایی که فضا را پر میکنند و میتوانند یک محیط شلوغ و سرشار از نشاط را برای سالمندان به وجود آورند، بسیار شفابخش خواهند بود. اگر حتی علاقهای هم به موسیقی ندارید، آن را به عنوان یکی از قرصهایی که هر روز میخورید، قرار دهید و در روز یکبار هم شده به آن گوش دهید. بدون شک شفابخشترین داروی شما خواهد شد.