ماهان شبکه ایرانیان

واگذاری مراکز بهاران به بهزیستی بدون اطلاع شورای شهر

نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر از انعقاد تفاهمنامه بین شهرداری و بهزیستی برای واگذاری مراکز بهاران بدون اطلاع شورای شهر انتقاد کرد.

واگذاری مراکز بهاران به بهزیستی بدون اطلاع شورای شهر

به گزارش ایسنا، الهام فخاری صبح امروز در آغاز صد و شصت‌ و دومین جلسه شورای شهر در نطق پیش از دستور خود با بیان این‌که مراکز بهاران در هفته‌های گذشته کانون اخبار ضد و نقیض بوده است، گفت: مطابق دستورالعمل‌ مراکز توانمندی بهاران مجتمعی که خدمات شش‌گانه شامل اسکان، تغذیه، بهداشت، مهارت‌آموزی، کارآفرینی، اصلاح رفتار و تسهیل در بازگشت به خانواده را برای مددجویان فراهم می‌کند و گروه هدف این مراکز طبق دستورالعمل افرادی هستند که نیازی به اقدامات انتقالی یا موقت بین بهبود اولیه و زندگی جدیدشان دارند که از طریق مراکز اقامتی کوتاه‌مدت یا مراکز ماده 16 به مراکز بهاران ارجاع داده می‌شوند.

وی با اشاره به این‌که داوطلبان با حکم قضایی در مجتمع اسکان داده می‌شوند، اظهار کرد: طول مدت اقامت در مراکز بهاران براساس دستورالعمل سال1397 بسته به حکم قضایی بین سه تا شش ماه است و این افراد می‌توانند تا زمانی که لغزش نکرده‌ و مواد مخدر مصرف نکرده‌اند در این مراکز بمانند.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با بیان این‌که در ابتدای سال 1398 اخباری در مورد واگذاری مراکز بهاران به سازمان بهزیستی منتشر شد، گفت: این در حالی است که متاسفانه هیچ نوع هماهنگی با کمیسیون ناظر که کمیسیون فرهنگی است، انجام نشده است.

فخاری با بیان این‌که ما در مناطق 22‌گانه مراکز مستقر نداریم و 9 مرکز در مناطق 5، 8، 12 تا 14، 19 و 20 داریم که در اسفندماه سال 1397 ظرفیت این مرکز641 بوده است، گفت: به طور میانگین در سال 1397، 60 درصد این ظرفیت پذیرش شد و 40 درصد دیگر خالی بود همچنین برخی مراکز جهت تامین هزینه‌ها اقدام به نگهداری و ترک اعتیاد معتادان کردند و از سوی دیگر در سال 1398 اغلب مراکز بهاران به مراکز پذیرش افراد ماده 16 تبدیل شده‌اند و افرادی که پس از پاک شدن به این مراکز مراجعه می‌کنند مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

وی با بیان این‌که یکی از کاستی‌های مراکز بهاران، فقدان حرفه‌آموزی است، اظهار کرد: کارگاه‌های حرفه‌آموزی از جمله خیاطی، پوشاک، مبل‌سازی در منطقه 13 در جذب تعدادی توان‌جو موفق بوده‌اند اما در سایر مناطق حرفه آموزی به معنای واقعی آن وجود ندارد.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این‌که در سایر مناطق بیشتر به تامین نیروی کار ارزانقیمت منجر شده است، گفت: در سایر مناطق نیز حرفه‌آموزی به طور جد پیگیری نمی‌شود.

فخاری با اشاره به این‌که حضور نداشتن روانشناسان و مددکاران در مراکز بهاران جای سوال است،اظهارکرد: در بعضی مراکز مددکار یک روز در هفته حضور پیدا می‌کند که این میزان کافی نیست.

وی با بیان این‌که یکی از نقاط قوت مراکز در برخی مناطق این است که پیمانکاران و مدیران آنها مدیریت مراکز ترک اعتیاد را بعضا در اختیار دارند و این سبب می‌شود افراد بهبود یافته را به بهاران ارجاع دهند، گفت: البته یکی از اهداف اصلی مراکز بهاران که همان حرفه‌آموزی است مغفول مانده و عملکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی و سازمان خدمات اجتماعی از این نظر قابل نقد است که باید نظارت جدی بر عملکرد مجریان و کاستی‌ها داشته باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان