خبرگزاری فارس: محسن کوهکن، نماینده مردم لنجان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای گام سوم کاهش تعهدات برجامی توسط ایران در مقابله با بدعهدیهای صورت گرفته توسط غربیها، اظهارداشت: ما هر میزان عقبافتادگی که در زمان اعتماد به این بدعهدها در توافقنامه برجام داشتیم را جبران کنیم کار عاقلانه، صحیح، مدبرانه و درستی است، از طرفی هم هیچگونه بهانهای به دست آژانس بینالمللی انرژی اتمی نمیدهد چرا که این اقدامات، به هیچ وجه خلاف قوائد عامره در این زمینه نیست.
وی افزود: آژانس بینالمللی انرژی اتمی خط قرمزی دارد که هیچ کشوری به سمت و سوی ساخت سلاحهای کشتار جمعی و اتمی نرود؛ ایران نیز بارها گفته که یک حکم قطعی شرعی از مقام معظم رهبری در این مورد وجود دارد که آن حکم از منع قانونی که قانونگذار تصویب کند بالاتر است و ضمانت اجرایی بیشتری دارد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تجربه ما به خصوص در این 4-3 ماه اخیر، نشان داد که ما با حربه معقول، منطقی، قدرتمند، مقاومت و ایستادگی موفق شدیم که دشمنان خودمان، مشخصاً آمریکاییها و غربیها را یکی پس از دیگری از نظر مواضع به عقب برانیم.
کوهکن گفت: هر انسان عاقلی وقتی یک مسیری را امتحان میکند و میبیند که این مسیر جواب میدهد هیچ ضرورتی ندارد که از آن مسیر برگردد، فلذا هر اقدامی در این مسیر که روی ریل مقاومت در مقابل بدعهدیهای آمریکا و وقتکُشیهای طرفهای اروپایی که با جملات و الفاظ بازی میکنند و اراده محکمی برای اینکه مشکلاتی را که مطرح میکنند حل کنند، ندارند. طبیعی است که ارزیابی کاملاً مثبتی باید از این مسیر داشت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: بعد از اینکه گامهای کاهش تعهدات برجام را برداریم این سوال مطرح میشود که اگر ما به برجام ورود پیدا نمیکردیم و برنامههایی را که در حوزه فعالیتهای هستهای خودمان داشتیم، ادامه میدادیم، الان به کجا میرسیدیم و کجا بودیم؟
وی افزود: طبیعی است که زمانی را به دلیل اعتماد سازی بگذاریم و نشان دهیم که پای حرفمان هستیم و هیچ نظر و برنامه دیگری غیر از تعهدات خود نداریم، نتیجه حداقلی است که ما بردهایم.
کوهکن اضافه کرد: آنها بستری را علیه ما آماده کردند که با گذشت زمان مشخص شد تمام آن اقداماتی که علیه ما بود از بین رفت و شکی در آن نیست که یک دستاورد است.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: دستاورد دیگر این است که در آن زمان عدهای در کشور وقتی صحبت میشد که چه ضرورتی دارد ما روی مواضعمان پافشاری کنیم، بیاییم، یک بار اعتماد کنیم و آثارش را ببینیم؛ این جماعت هم در کشور حرفی ندارند. یک روزی بحث سیاسی و مذاکره گُل حرفهایشان بود و این احتمال را میدادند که از مذاکره نتیجه بگیرند.
وی افزود: حالا از این جماعت هم کسی نیست که روی مذاکره پافشاری داشته باشد و احساس کند با مذاکره چیزی گیر نظام میآید یا دستاوردی برای نظام دارد، این یعنی نوعی رفتن به سوی یک اجماع نظر در رابطه با بدعهدی آمریکا و رفتن به سوی چرخش روی مذاکره بر ریل مقاومت و مهمتر اینکه وقتی این اجماع نظر در جامعه تسری پیدا کرد و روی آن کار و تحلیل شد، به مطالبه حداکثری مردم در نظرسنجیها تبدیل شد که این موفقیت بسیار بزرگ و دستاورد بزرگی برای ما است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این دستاوردی است که مسیر نظام را در مسیر مقاومت ترسیم کردند، این مسیر را مردم در میدان بدعهدی آمریکاییها و عدم تعهدی آمریکا به تعهداتی که داشتند را دیدند و این دستاورد کمی نیست و یقین داشته باشید وقتی غربیها بدانند که دیگر حاضر نیستیم در زمین اتلاف وقت آنها بازی کنیم چارهای جز گرفتن تصمیمات جدیتر نخواهند داشت.
کوهکن گفت: گذشت زمان ثابت کرد که پیشبینی رئیس جمهور آمریکا در بحث تحریمها کارآمدی نداشته، نتیجهای از آن نگرفتند و امتیازی به دست نیاوردند، هم مسیر مقاومت جواب داده، هم عدم صداقت در باور عمومی از ناحیه غربیها به اثبات و به یک باور رسیده است.
وی افزود: با برداشتن این گامها از سوی ایران آرام آرام به این جمعبندی میرسند که آمریکا و غربیها هیچ چارهای ندارند که با واقعیتی به نام جمهوری اسلامی کنار بیایند و به فکر چوب لای چرخ گذاشتن آن نباشند. آن واقعیت چیست؟ این است که مستقل فکر میکند و تصمیمگیری میکند، با هرگونه زیادهخواهی در منطقه و هرکجا که دستش برسد مخالفت میکند، به هیچ عنوان تابع نیست و زیر بار سیاستهای آمریکا با لابی صهیونیستی نخواهد رفت.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: اگر یک روز غربیها به این واقعیت ملموس برسند که نظام جمهوری اسلامی که در دهه اول انقلاب با حرکات، سیاسی، اقتصادی، نظامی و جنگی به فکر حذف آن بودند و نتوانستند، امروز چارهای جز امتیاز دادن ندارند و چارهای ندارند که همه فعالیتهای معقول و منطقی جمهوری اسلامی و ظلمستیزی این نظام را به رسمیت بشناسند البته که تا این زمان هم چیزی نمانده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فکر نمیکنم که مشاورین و تحلیلگران سیاسی در این کشورها و مشخصاً آمریکا آنقدر نادان باشند که به این جمعبندی نرسند که سالها خصومت با ما هیچ دستاوردی برای آنها نداشته که هیچ، بلکه دستاوردهای بسیاری برای ما داشته است.
وی افزود: کافی است یک انسانی که از کف عقلانیت برخوردار باشد، برای رئیس جمهور آمریکا و رهبران کشورهای غربی تحلیل کند روزی را که صدام با 12 لشگر مکانیزه به ایران از طریق پیاده حمله کرد توان ما در آن زمان چقدر بود و امروز چقدر است.
کوهکن گفت: باید به این جمع بندی برسیم که با ایستادگی، مقاومت، اتکاء به قدرت و اقتدار خودمان به نتایج مطلوب میرسیم و با اتکا به همین ایستادگی حتی اگر نهایتاً قرار شد مذاکره کنیم به سیاست برد-برد میرسیم و تا آن زمان خیلی زمان زیادی نمانده و امیدوارم هرچه زودتر آمریکاییها و غربیها سر عقل بیایند و ناگزیر از این باشند که یک قدرت ملموس تأثیرگذار و تصمیمگیر برای خودش به نام جمهوری اسلامی در این گوشه دنیا در منطقه قاره آسیا را به رسمیت بشناسند