ماهان شبکه ایرانیان

توضیح گمرک در خصوص برنج های دپو شده در بنادر

بعد از رفت و برگشت در ممنوعیت و لغو ممنوعیت واردات برنج، گمرک اعلام کرد که منظور از ممنوعیت فصلی واردات برنج برای گمرکات مشخص نبوده و مراجع ذی ربط پاسخ مشخصی برای تعیین تکلیف محموله‌های دپو شده ارائه نکرده‌اند.

توضیح گمرک در خصوص برنج های دپو شده در بنادر

به گزارش ایسنا، ‌ مهرداد جمال ارونقی -معاون فنی گمرک ایران- در رابطه با ابهامات مطرح شده از سوی دبیر کارگروه تنظیم بازار درباره عملکرد گمرک و محموله‌های برنج دپو شده، توضیح داد: چندی قبل مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات طی نامه شماره 60/144025 در تاریخ بیست و سوم مرداد ماه سال جاری اعلام کرد که حسب تصمیمات ستاد تنظیم بازار نسبت به تامین کالاهای اساسی برنج به منظور ذخیره سازی ما یحتاج مصرف کنندگان، ممنوعیت فصلی واردات برنج کماکان برقرار است.

وی افزود، با توجه به اینکه در جدول تعرفه ضمیمه قانون مقررات صادرات و واردات، ذیل ردیف تعرفه 1006  متعلق به برنج و همچنین در مندرجات ذیل فصل 10 هیچ گونه ممنوعیت فصلی در خصوص کالای مذکور قید نشده است و به عبارت دیگر مشخص نیست این ممنوعیت فصلی از چه تاریخی لازم الاجراست در واقع این ابهام  که مبدا تاریخ ممنوعیت بایستی از چه زمانی لحاظ گردد برای گمرکات بوجود آمد.

به گفته ارونقی، در همین راستا گمرک ایران مراتب را طی نامه های شماره 98/728995 به تاریخ سوم شهریور ماه، 98/734918 تاریخ چهارم شهریور ماه، 89/740895 تاریخ پنجم شهریور ماه، 98/755970 تاریخ نهم شهریور ماه و 98/775389 به تاریخ سیزدهم شهریور ماه از دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت استعلام نمود. همچنین طی نامه 98/774985 در تاریخ 12 شهریورماه و نامه 98/790165 تاریخ 16 شهریور ماه هم از وزارت صنعت و هم از ستاد تنظیم بازار در خصوص موارد مذکور استعلام صورت گرفته تا نحوه اقدام به گمرکات اعلام شود.

این مقام مسئول ادامه داد، در خصوص تعیین تکلیف برنجهای موجود در گمرکات، دبیر کارگروه تنظیم بازار در تاریخ 27 مرداد ماه سال جاری در نامه‌ای به شماره 60/148014 از معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را استعلام کرده است که در خصوص محموله‌های موجود در گمرکات  اعلام نظر صورت گیرد که علی‌الظاهر پاسخ به آن مرجع صادر شده است.

وی گفت: همچنین در تاریخ دهم شهریور ماه سال جاری دفتر مقررات صادرات و واردات با اشاره به  سیاست‌های دولت، صرفا نسبت به ترخیص محموله‌های برنج شرکت بازرگانی دولتی ایران با این عنوان که ثبت سفارش کالاهای مذکور مربوط به ماه‌های پیش بوده که هم اکنون در بنادر معطل مانده است و ورود آنها به منظور تنظیم بازار پایان سال ضروری است اعلام نظر نموده است اما در خصوص سایر موارد، تاکنون پاسخی ارائه نشده است.

به گفته معاون فنی گمرک ایران، بر این اساس در انجام تشریفات گمرکی کالای برنج توسط گمرکات اجرایی مشکلی وجود نداشته و این تشریفات در حداقل زمان صورت پذیرفته و گمرک منتظر اعلام نظر مراجع متولی است. باید توجه داشت به استناد تبصره ذیل ماده (4) قانون مقررات صادرات و واردات کلیه بخشنامه‌ها و دستورالعمل های مربوطه به ورود و صدور کالا منحصراً از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت به سازمانهای مربوطه اعلام  می‌گردد.

وی گفت: وزارت صمت در اجرای ماده (4) قانون مذکور موظف شده است تغییرات کلی آیین نامه‌های اجرایی قانون مزبور و جداول ضمیمه قانون را قبل از پایان هر سال برای سال بعد و تغییرات موردی آنها را طی سال بعد از نظرخواهی از دستگاههای ذیربط و اتاق بازرگانی ضمن منظور نمودن حقوق مکتسبه پس از  تصویب هیات دولت جهت اطلاع عموم منتشر کند.

ارونقی ادامه داد، طبق مفاد ماده (11) آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات نیز کالاهایی که ممنوع اعلام می‌شود و همچنین کالاهایی که شرط ورود آنها در جهت محدودیت تغییر می‌کند در صورت انطباق با شرایط مربوطه، قابل ترخیص خواهند بود.

وی گفت: باید به این نکته توجه داشت که به نظر گمرک، کالاهایی که ثبت سفارش آنها مربوط به ماه‌های قبل بوده و تشریفات گمرکی آنها با رعایت مقررات مربوطه انجام شده و همچنین مجوزهای قانونی لازم برای این کالا اخذ شده قابل ترخیص می‌باشند.

وی با اشاره به ایده مطرح شده از سوی دبیر کارگروه تنظیم بازار در خصوص ممنوعیت توزیع برنج‌های ترخیص شده از گمرکات  از انبارهای صاحب کالا، تاکید کرد: گمرک بعد از پایان تشریفات ترخیص و خروج کالا وفق مقررات، هیچ گونه نظارتی روی کالاهای خارج شده و موجود در انبار صاحب کالا  ندارد و اگر مقرر است، اجازه توزیع این کالاها صادر نشود مرجع ذیصلاح باید نسبت به این موضوع اقدام کند و تکلیفی متوجه گمرک نیست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان