ماهان شبکه ایرانیان

پایانی خوش برای شیر‌دهی

حمایت عاطفی پدر بسیار برای مادر و کودک کارساز است. کودک در این دوران نیاز به محبت و در آغوش گرفتن بیشتری دارد، بنابراین همراهی پدر و اطرافیان بسیار کمک‌کننده است.

پایانی خوش برای شیر‌دهی

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی

 

مرحله از شیر‌گیری نه فقط برای کودک دشوار است، بلکه برای مادری که قریب به دو سال اتصال فوق‌العاده زیبا و وصف‌ناپذیر عاطفی با فرزندش در حین شیردهی داشته، نیز بار روانی زیادی دارد، بنابراین آمادگی روحی مادر برای این مرحله بسیار مهم است.

پس مادر اول باید کاملا مطمئن باشد که مایل است کودک را از شیر بگیرد و مادر و مخصوصا پدر هر دو فرصت کافی برای سرگرم کردن کودک داشته باشند.

حمایت عاطفی پدر بسیار برای مادر و کودک کارساز است. کودک در این دوران نیاز به محبت و در آغوش گرفتن بیشتری دارد، بنابراین همراهی پدر و اطرافیان بسیار کمک‌کننده است.

مهم است در این مرحله کودک بیماری حادی نداشته باشد و در حال کسب تجربه جدید دیگری نباشد.

در روزهای از شیرگیری و شاید حتی یک ماه اول پس از آن کودک در محیطی که بچه دیگر در حال شیرخوردن از سینه مادر است قرار نگیرد.

اقداماتی که باید از چند هفته قبل انجام شود

* معمولا بچه‌ها در این دوران بی‌اشتها می‌شوند و یا بهانه‌گیری‌های غذا خوردن‌شان اوج می‌گیرد. پس روی غذاهایی که او تمایل کمتری دارد، اصرار نکنید.

* در این ایام روی ساعت خواب بچه‌ها حتما دقت بیشتری شود، چون یکی از مهم‌ترین عواملی که در هر شرایط اشتها را خراب‌تر می‌کند، بر هم خوردن زمان خواب بچه‌ها و دیر خوابی است.

* از یک ماه قبل از شیرگیری مصرف لیوان را برای کودک افزایش دهید و او را به استفاده از لیوان تشویق کنید. از لیوان‌هایی که سر‌های غیر پستانکی و متفاوت با سینه مادر دارند استفاه کنید.

* مقدار ماست و فراورده‌های لبنی مثل خامه، پنیر و کشک را در وعده‌های غذایی با تنوع مطلوب کودک افزایش دهید. از انواع نوشیدنی‌ها بر پایه لبنیات با ترکیب میوه‌های فصل استفاده کنید.

* قبل از، از شیر گرفتن باید برای صرف 4 تا 5 وعده کودک وقت کافی اختصاص دهید، بدون اینکه او را شرطی کنید با او وقت زیادی صرف کنید، حتی ممکن است تا 6 وعده با احتساب میان‌وعده به کودک غذا بدهیم و این شامل مایعاتی که با لیوان می‌خورد و ارزش غذایی دارد نیز می‌شود.

* فواصل بین شیردهی را در طی روز به 6 ساعت و سپس 8 ساعت افزایش دهید و به‌تدریج به دو وعده در حین بیداری برسانید.

مدت زمان هر نوبت شیردهی را کوتاه کنید و قبل یا بعد از شیردادن با بازی کردن او را سرگرم کنید.

* کتاب خواندن و قصه‌گویی برای کودک را حول موضوع «تموم شدن شیر مادر» و با خلاقیت برای کودک از چند هفته قبل شروع کنید.

* فراموش نکنید که مواظب سلامت سینه خودتان باشید.

* مادران برای آرامش خودشان حتما از دمنوش‌های آرام‌بخش و عرقیجات آرام‌بخش استفاده کنند. دمنوش به و سیب، دمنوش بهار نارنج و به‌لیمو بسیار کمک کننده است.

* یکی از مهم‌ترین زمان‌ها برای ورزش کردن مادران، زمان از شیرگیری است، بنابراین این زمان را حتما ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید:

قابل توجه خانم های باردار و شیر‌ده: در مصرف گیاهان دارویی احتیاط کنید

آثار ماندگار سلامت پیامد شیردهی مادران

کاربرد طب سنتی در بارداری و شیردهی

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی