ماهان شبکه ایرانیان

رئیس نمایشگاه کتاب تاکید کرد

ضرورت رفع کاستی‌های شهر آفتاب

رئیس سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به برخی کاستی‌ها در زیرساخت‌های نمایشگاه شهر آفتاب گفت: برازنده جامعه‌ای که این‌چنین فرهنگ‌دوست و فرهنگ‌پرور هستند نیست که با چنین رنج و سختی‌ای اقامت فرهنگی بگزینند.

ضرورت رفع کاستی‌های شهر آفتاب

به گزارش ایسنا،  سیدعباس صالحی در مراسم اختتامیه سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از افزایش تعداد بازدیدکنندگان از این رویداد فرهنگی خبر داد و گفت: با وجود شرایط داغ سیاسی و اجتماعی کشور صدهزار نفر به تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه امسال اضافه شد.

او با بیان اینکه از چهارسال پیش یک گروه جمعیت‌شناس متخصص به صورت غیرمحسوس و با متدولوژی دقیق به بررسی آمارهای نمایشگاهی پرداختند، توضیح داد: در روز نهم نمایشگاه بیست و نهم در مجموع  147هزار و 346 نفر از نمایشگاه کتاب بازدید کردند که این رقم در نمایشگاه سی‌اُم به 245 هزار نفر افزایش یافت.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه در روز نهم نمایشگاه پارسال 204 هزار و 400 نفر به نمایشگاه تهران رفتند، گفت: این رقم در نمایشگاه سی‌اُم به 291 هزار نفر رسید که این افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

صالحی با تاکید بر اینکه این آمارها که از سوی یک گروه جمعیت‌شناسی گردآوری شده و هم از نظر اجتماعی و فرهنگی دارای اهمیت بسیار است، بیان کرد: در نمایشگاه بیست و هشتم و بیست و نهم نیز این تعداد  بازدیدکنندگان در روزهای مختلف کمتر از جمعیت موجود در نمایشگاه کتاب امسال برآورد شده است.

افزایش فروش کتاب در نمایشگاه سی‌اُم

او درباره وضعیت فروش کتاب در این رویداد بزرگ فرهنگی نیز با اشاره به اینکه در سال 1395 در مجموع 5/69 میلیارد ریال کتاب در نمایشگاه به فروش رفته بود از افزایش این رقم به 5/76میلیارد ریال در نمایشگاه سی‌اُم خبر داد و گفت: در نمایشگاه کتاب امسال افزایش 12درصدی فروش کتاب را داشته‌ایم.

به گفته صالحی، این رقم تنها براساس میزان تراکنش انجام‌شده از سوی بانک شهر برآورد شده است و به طور قطع با احتساب خریدهای نقدی و چکی میزان فروش کتاب در نمایشگاه بین‌المللی بسیار بیشتر از این‌هاست.

او درباره میزان حمایت‌های مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این رویداد فرهنگی و فعالان حوزه نشر نیز با اشاره به مجموع 17 میلیارد ریالی این ارقام گفت: در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 10 میلیارد ریال بن دانشجویی و 5 میلیارد ریال بن مشارکتی از سوی نهادهای مختلف و وزارت ارشاد توزیع شد.

رئیس سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: در نمایشگاه امسال 5/1 میلیارد ریال شامل بن دانش‌آموزی و تجهیز 500 مدرسه در استان‌ها نیز به این گروه تعلق گرفت.

صالحی همچنین با اشاره به آیین‌نامه نمایشگاه کتاب تهران گفت: در این رویداد فرهنگی معادل هزینه غرفه از ناشران خرید انجام شده است.

ضرورت تکمیل زیرساخت‌های نمایشگاه کتاب

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خویش ضمن تشکر از شهرداری تهران به خاطر  برگزاری نمایشگاه‌ کتاب در شهر آفتاب، به برخی کاستی‌ها در این مورد نیز اشاره کرد و گفت: نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب منتقل شد زیرا این مجموعه کاملا نمایشگاهی است و به طور قطع بی‌توجهی به این زحمات بی‌انصافی است.

صالحی افزود: اما تا زمانی که زیرساخت‌های نمایشگاه تکمیل نشود نگرانی‌های موجود در مورد نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برقرار خواهد بود.

او با بیان اینکه باید تمام بخش‌های نمایشگاه در سالن‌های مسقف برگزار شود از اسکان برخی از غرفه‌های نمایشگاه سال گذشته و امسال در زیر چادر گله و تاکید کرد: نمایشگاه کتاب در سالن‌های زیر چادر از نفس می‌افتد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به بارندگی امسال که منجر به آب‌گرفتگی در برخی از غرفه‌های نمایشگاه شد و با بیان اینکه مسوولان نمایشگاه و وزارت ارشاد به خاطر این موضوع از مردم عذرخواهی کردند، گفت: زمانی می‌توان از بروز چنین اتفاق‌هایی جلوگیری کرد که زیرساخت‌های نمایشگاهی شهر آفتاب درست شده باشد.

او در عین حال با بیان اینکه  اعتبارات لازم برای تکمیل زیرساخت‌ها فراهم شود ابراز امیدواری کرد: سال آینده مردم و ناشران به جای چادرها فعالیت فرهنگی خود را در سالن‌های مسقف انجام دهد.

وی تاکید کرد: شأن مردم ایران بالاتر از آن است که در چنین شرایطی قرار گیرند.

رئیس سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با این توضیحات و با بیان اینکه من نه سیاسی هستم و نه سیاست بلدم گفت: شایسته نیست که مردمی که این‌چنین فرهنگ‌دوست و فرهنگ‌پرور هستند اقامت فرهنگی‌شان با چنین رنج و سختی همراه باشد.

صالحی بار دیگر با اشاره به زحمت‌های مسوولان شهرداری در شهر آفتاب و با بیان اینکه نباید تلاش چندماهه این افراد را نادیده گرفت، بر لزوم تکمیل زیرساخت‌های شهر آفتاب تاکید کرد و گفت: مسوولان وزارت ارشاد و نمایشگاه کتاب منتظر می‌مانند تا اتفاق‌های خوبی در حوزه زیرساخت‌های این محل به زودی رخ دهد.

مراحل نهایی واگذاری نمایشگاه کتاب به ناشران

او با اشاره به اینکه نمایشگاه سی‌اُم کتاب تهران مراحل اولیه واسپاری را طی کرده و می‌کند به صحبت‌های وزیر ارشاد در این زمینه اشاره کرد و گفت: به زودی مراحل نهایی واگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به تشکل‌های ناشران انجام خواهد شد.

رئیس سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به همکاری اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران و اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران (آشنا) به عنوان دو تشکل معتبر در این زمینه اعلام کرد: از فردا می‌خواهیم کلید سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را به دست تشکل‌های حوزه نشر بسپاریم و از آنها می‌خواهیم با نگاهی به قوت و ضعف نمایشگاه سی‌اُم مراحل اجرای نمایشگاه آینده را شروع کنند.

صالحی تاکید کرد: وزارت ارشاد منتظر است که از همین فردا ناشران برنامه‌های خود را برای نمایشگاه سی و یکم به وزارتخانه اعلام کنند.

رئیس سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین در سخنرانی خود با تشکر از حمایت‌ها و حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از فعالان نشر، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، شهرداری تهران و نهادهای وابسته به آن، بانک شهر، استانداری، پلیس راهور و ده‌ها نهاد و موسسه دیگر که در برپایی نمایشگاه سی‌اُم همکاری کرده بودند تشکر و قدردانی کرد.

صالحی در پایان تصریح کرد: ان‌شاءالله این رویداد بزرگ فرهنگی صدها سال بپاید و بماند.

سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم»  تا ساعت 20 روز 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برپاست. مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه‌روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان