مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری اعلام کرد که بر اساس رصدهای صورت گرفته، حمله سایبری موفقی به تاسیسات نفتی و سایر زیرساختهای حیاتی کشور صورت نگرفته است.
مرکز مدیریت راهبردی افتا اعلام کرد که برخلاف ادعاهای امروز رسانههای غربی مبنی بر حملات سایبری موفق به تاسیسات نفتی و سایر زیرساختهای حیاتی ایران، چنین اتفاقی صحت ندارد.
در پی این خبر، سخنگوی وزارت نفت این موضوع را تکذیب کرد و گفت فعالیت تاسیسات نفتی ایران طبق روال عادی ادامه دارد. از سوی دیگر «امیر ناظمی» معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در این مورد واکنش نشان داد و در توییتر خود نوشت:
«در 48 ساعت اخیر رویداد غیرمنتظرهای که نشانگر یک حمله سایبری باشد در سپر دژفا دیده نشده است. گزاره «جنگی نخواهد شد» شامل حوزه سایبری نیز خواهد بود؛ هرچند آمادگیهای کافی برای مقابله هم داریم. دژفا نشانه مهمی از رشد شبکه ملی اطلاعات است.»
![حملات سایبری](/Upload/Public/Content/Images/1398/06/30/1838410465c.jpeg)
دژفا یک طرح امنیتی جامع از انواع سامانههای امنیتی است که بخش عظیمی از تهدیدات موجود در شبکهها بخصوص شبکه ملی اطلاعات را شناسایی و با آن مقابله میکند. این سپر امنیتی با هدف مقابله با حملات سایبری و حمایت از تداوم خدمات دیجیتال، اردیبهشت ماه امسال توسط «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات رونمایی شد.
این سامانهها صرفاً برای شناسایی و مقابله با تهدیدات شبکه ملی اطلاعات نیست و میتواند تهدیدات زیرساختها، محیط وب، غیر وب (تجهیزات)، تلفن همراه، تجهیزات حوزه صنعت و دیگر موارد را شناسایی کرده و با آنها مقابله کند. پیش از این از نمونههای خارجی در ابزارهای داخل کشور استفاده میشد اما در طی یک بازه زمانی 10 ساله این طرح پروژه جامع امنیتی قوی و محکم شکل گرفت و در نهایت دژفا با هزینهای 200 میلیارد ریال راهاندازی شد. دژفا در حال حاضر شامل 10 پروژه بومی برای امنسازی دادههای مردم و کسبوکارها است و گفته میشود در آینده به تعداد آن افزوده میشود.