همه می دانیم که زندگی در جوامع امروزی بدون تدوین قوانین خاصی امکان پذیر نبوده و بدون قوانین محدود کننده زندگی در شهرهای بزرگ و کوچک به هرج و مرج کشیده می شود. از این رو در هر نقطه ای از این کره ی خاکی و هر جامعه ای، ولو بسیار کوچک مانند یک روستا، نیز قوانین خاصی وجود دارند که به رفتارهای اجتماعی افراد شکل داده و مانع از بی قیدی آن ها می شوند. این قوانین معمولا توسط حکومت ها یا عرف های فرهنگی و مذهبی به افراد دیکته می شوند.
برخی از اوقات دولت ها برای شکل دادن به رفتارهای شهروندان از روش های خلاقانه ای استفاده می کنند که در عین سادگی بسیار تاثیر گذار هستند. در این مقاله قصد داریم شما را با چند روش هوشمندانه ای که دولت ها با استفاده از آن ها رفتارهای ما را کنترل می کنند آشنا کنیم. با ادامه ی مطلب همراه باشید.
یک جلد مخصوص برای چراغ روشنایی به منظور جلوگیری از چسباندن استیکر و تبلیغات روی آن.
درب این نوع سطل آشغال ها عمداً کوچک طراحی شده است تا افراد نتوانند زباله های حجیم در داخل آن ها بیاندازند.
اگر به مترو شهر لندن سفر کرده باشید متوجه شده اید که در این مترو آهنگ های کلاسیک پخش می شود و شما در زمان انتظار برای رسیدن قطار ناگزیر از گوش دادن به موسیقی کلاسیک هستید. محققان بر این باورند که موسیقی کلاسیک باعث کاهش جرم و جنایت و نشان دادن رفتارهای ضداجتماعی در محیط های جمعی و عمومی مانند مترو می شود. همچنین این موضوع به مسافران کمک می کند که در هنگام انتظار برای رسیدن قطار و در جو شلوغ و پر از همهمه ی مترو دچار استرس نشده و آرامش داشته باشند.
قبلاً در مناطق شمالی کشور اروگوئه اگر می خواستید از شهر روچا به مالدوناندو بروید باید از قایق استفاده می کردید. در سال 2016 دولت پلی را بین دو ساحل احداث نمود که برخلاف دیگر پل ها شکلی دایره ای و نه مستقیم داشت. دلیل این کار این بود که اگر مسیر مستقیم نباشد شما نمی توانید با سرعت بالا حرکت کنید و باید آرام حرکت نمایید.
دکمه ی الکی دکمه ای است که در ظاهر کاری انجام می دهد. با این وجود دکمه ی مورد نظر در واقع هیچ کاربرد مفیدی ندارد. وقتی که می خواهیم از جاده عبور کنیم این دکمه را فشار می دهیم و مدتی بعد ترافیک متوقف می شود. با این وجود در بسیاری از موارد چراغ های ترافیکی به صورت اتوماتیک کنترل می شوند و ما فکر می کنیم که ما ترافیک را متوقف کرده ایم در صورتی که این طور نیست.
این اجزاء دکوری بدین منظور روی لبه ی این دیواره های کوتاه قرار گرفته اند که مانع از اسکیت کردن نوجوانان روی آن ها شوند.
این سازه نیز در یکی از محوطه های دانشگاه کمبریج لندن تعبیه شده است تا اسکیت سواران نتوانند روی آن حرکت کنند.
این توالت های فرنگی که در پیاده روهای مناطق شهری قرار می گیرند به آسانی تمیز شده و از وقوع جرم و مصرف مواد مخدر جلوگیری می کنند. میله ها و ساختار شبکه ای که در قسمت بالا و پایین این دستشویی ها تعبیه شده است باعث می شود که افراد پلیس در صورت وقوع جرم یا مصرف مواد مخدر در داخل این کیوسک هامتوجه موضوع شده و فرد خاطی را دستگیر نمایند. این دستشویی ها از فولاد محکم ساخته شده و نمی توان آن ها را تخریب کرد و در برابر آتش نیز مقاوم هستند. این دستشویی ها آینه نیز ندارند زیرا آینه های این دستشویی های عمومی معمولا توسط افراد بی ملاحظه شکسته می شوند. در داخل این دستشویی ها هیچ سینک یا شیر آبی تعبیه نشده است بلکه تنها یک شیر آب کوچک بر روی سطح خارجی آن ها قرار دارد.
یک صفحه ی تلویزیونی هوشمند که به سنسورهای حساس به دود و سیگار مجهز شده و در خیابان های شلوغ استکهلم تعبیه شده اند تا افراد را نسبت به سیگار کشیدن در خیابان دلسرد کنند. وقتی که فردی در حال سیگار کشیدن از جلوی این نمایشگر رد می شود مردی که در تصویر دیده می شود شروع به سرفه کردن می کند.
در ژاپن، مسئولان این کشور تصمیم گرفتند در ایستگاه های راه آهن و مترو که امار خودکشی از طریق انداختن خود در زیر قطار بسیار بالا بود از چراغ های آبی روشن استفاده کنند. در مدت چهار سالی که این چراغ ها نصب شده اند میزان خودکشی 84 درصد کاهش یافته است.
این هم یک طراحی جالب از شرکت نایکی که شما را به دویدن تشویق می کند.