سرویس سیاست مشرق- در حالی که اینروزها، «وزیر جوان» دولت اعتدال و چشم امید اعتدالیون برای روز «مبادا»، پرچم «حقالناس» در دست گرفته و اتمام حجت کرده که برای «حقوق ملت» هیچ «خط قرمزی» ندارد، از درون نهاد ریاست جمهوری، برخی اخبار عجیب از رقمهای حیرتآور پروژههای مرتبط با این نهاد بیرون می آید.
کاربران فضای مجازی در توئیتر، اخیرا با استفاده از سامانه «شفافیت قراردادها»، سندی را منشتر کردهاند که نهاد ریاست جمهوری با فردی به نام «محمدرضا مباشری»، برای «تولید و تامین محتواهای هنری تلویزیونی به منظور تحق دیدگاه ریاست جمهوری در زمینه شفافیت و پاسخگویی دولت نسبت به مطالبات مردم»!؟ مبلغ «14،400،000،000،000»ریال (هزار و چهارصد و چهل میلیارد تومان) قرار داد بسته است.
در حالی که کشور در تنگنای ارزی به سر می برد و بودجه کشور طبق بدیهیترین اصول عقلی، باید صرف مبرمترین نیازهای ضروری کشور گردد و بودجههای مصرفی دستگاههای حاکمیتی باید در صف اول «صرفهجویی در منابع» باشند، اختصاص این مبلغ حیرتآور و باورنکردنی فقط برای تولید محتوای هنری درباره یک بخش از «دیدگاههای» رییسجمهور محترم، چه معنایی پیدا می کند؟ اگر صرفا در این مورد خاص(که با توجه به مشکلات و مسایل دستبه گریبان و اولویتدار خود قوه مجریه در شرایط فعلی، واقعا و با هر معیاری مساله اولویتداری نیست) چنین مبلغ کمرشکنی از بودجه عمومی صرف می گردد، در سایر حوزههای «قراردادی» نهاد ریاست جمهوری، چه مبالغی در جریان است؟ آیا گزافه نیست که در عنوان طولانی و پرطمطراق این قرارداد، کلمه کلیدی «شفافیت» است، لیکن هیچ گزارش به مردم داده نمی شود که اصولا این 1440 میلیارد تومان از بیتالمال تا این مقطع از سال صرف چه اموری شده و بعد از این قرار است صرف چه پروژههایی شود؟ به فرض پذیرش «ضرورت» اختصاص این مبلغ به «تولید محتوای هنری» درباره این بخش از منویات رییس جمهور(آن هم دولتی که رییسجمهور، صخن رو در رو با مردم را به حداقل ممکن رسانده است)، آیا نباید نهاد محترم به مردم گزارش دهد که تاکنون که بیش از نیمی از سال 98 سپری شده، از محل این بودجه فوق-نجومی، کدام «محتوای هنری» در تببین «دیدگاههای رییس جمهور» در این حوزه بسیار خاص و حیقتا غیر اولویتدار، تولید شده است؟ این فرد محترم، «محمدرضا مباشری» کیست و چه عقبه و سابقهای در تولید «محتوای هنری» دارد که این قرارداد با او منعقد شده است؟
تازه باید در نظر داشت که با دولتی طرف هستیم که بودجه لازم برای فعالیت صدا و سیمای کشور را تخصیص نمی دهد و شرایط و شروط مختلفی برای اختصاص این بودجه تعیین می کند که عملا با نپرداختن بودجه تفاوتی ندارد، اما همین دولت، در یک قلم، و برای تولید «محتوای هنری تلویزیونی» از دیدگاههای رییس جمهور در یک زمینه خاص، این مبلغ شگفتآور ار اختصاص می دهد. آیا بدبینان حق ندارند که گمان برند، این نوع قراردادها، یکی از روشهای کانالیزه کردن بودجه متعلق به تلویزیون، برای وادار کردن صدا و سیما به تبدیل شدن به تریبون و باکس رپرتاژ دولت است؟
مشرق منتظر توضیح و روشنگری نهاد محترم ریاست جمهوری در این زمینه است.