موعد انتشار گزارش‌های نیمه نخست

افت ۴/ ۳ درصدی ارزش بورس تهران

دنیای اقتصاد : در پی افت شدید شاخص کل بازار سهام طی روز دوشنبه، دیروز این روند شدت بیشتری گرفت و دماسنج اصلی بورس تهران تسلیم فشار ۱۰ هزار و ۸۹۳ واحدی شد

 موعد انتشار گزارش‌های نیمه نخست

شرکت‌های بورسی تا چهل روز بعد از پایان فصل تابستان مهلت دارند عملکرد خود در 6 ماه ابتدایی سال را گزارش کنند. با گذر از نیمه اول این مهلت شاهد فزونی گرفتن گزارش‌های مذکور هستیم. به‌طوری که تا ساعت 17 روز گذشته 5 شرکت بورسی عملکرد فصل تابستان خود را منتشر کردند.اولین شرکتی که دیروز عملکرد خود در 9 ماه منتهی به آخر شهریور 98 را منتشر کرد سرمایه‌گذاری سپه بود. «وسپه» در 9 ماه مذکور به سود خالص بیش از 379میلیارد تومانی دست یافته است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته سود خالص «وسپه» 175 میلیارد تومان بوده و طی یک سال سودآوری این شرکت رشد 117درصدی را تجربه کرده است. این نماد پس از انتشار گزارش عملکرد خود روز معاملاتی پیشین را در محدوده مثبت آغاز کرد. اما با نزدیکی به نیمه بازار مغلوب فشار منفی موجود در کل بورس تهران شد و به کف قیمتی مجاز روزانه (صف فروش) رسید. البته در انتهای بازار صف فروش «وسپه» جمع و با قیمتی معادل 4/ 3 درصد کمتر از روز دوشنبه معامله شد.

«غچین» دیگر نمادی بود که دیروز گزارش عملکرد خود در فصل تابستان را منتشر کرد. شرکت کشت و صنعت چین‌چین در فصل دوم سال به سود خالصی در حدود 12 میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که «غچین» در تابستان سال گذشته 3 میلیارد و 761 میلیون تومان سود خالص داشته است. در همین حال سود عملیاتی شرکت نیز رشد 141 درصدی را نسبت به تابستان سال قبل تجربه کرده و به حدود 9میلیارد تومان رسید. در همین راستا چین چین طی روز گذشته از معدود شرکت‌هایی بود که رشد ارزش بازار را تجربه کرد و در مقاطعی از جلسه معاملاتی نیز به سقف قیمتی مجاز روزانه رسید.از دیگر شرکت‌هایی که دیروز عملکرد خود در فصل تابستان را گزارش کرد می‌توان به لیزینگ صنعت و معدن اشاره کرد. در حالی «ولصنم» طی 9 ماه منتهی به شهریور 97 به سود عملیاتی 15 میلیارد و 858 میلیون تومانی رسیده که این رقم برای سال جاری با افتی 18 درصدی به 12 میلیارد و 941 میلیون تومان رسیده است. البته در نهایت سود خالص لیزینگ صنعت و معدن نسبت به سال گذشته 9 درصد رشد داشته و به بیش از 34میلیارد تومان رسیده است.

در همین راستا «کچاد» به‌عنوان یکی از دو غول سنگ آهنی کشور نیز روز گذشته عملکرد خود طی نیمه نخست سال جاری را گزارش کرد. طبق این گزارش، معدنی و صنعتی چادر ملو در 6 ماه ابتدایی سال جاری به سود خالص 2665 میلیارد تومانی رسیده است. این در حالی است که «کچاد» در مدت مشابه سال قبل کمتر از 1061 میلیارد تومان سود خالص کسب کرده بود. در حالی سودآوری این شرکت رشد 151 درصدی را تجربه می‌کند که مقدار فروش محصولات شرکت بیش از 9 درصد افت داشته است. به همین دلیل به نظر می‌رسد افزایش نرخ دلار دلیل اصلی رشد سودآوری «کچاد» است.صندوق سرمایه‌گذاری سپهر اندیشه نوین پنجمین شرکتی بود که طی روز گذشته (تا ساعت 17) عملکرد خود در نیمه نخست سال جاری را گزارش کرد. «صنوین» سال گذشته تا آخر تابستان به سود خالص 7 میلیارد و 60 میلیون تومانی رسیده بود. اما در 6 ماه ابتدایی سال جاری سود خالص «صنوین» با رشدی بالغ بر 97 درصد به 13 میلیارد و 920 میلیون تومان رسیده است. در انتهای تابستان حدود 60 درصد از پرتفوی این صندوق به سهام، 16 درصد اوراق مشارکت، 22 درصد سپرده بانکی و 2 درصد دیگر به سایر دارایی‌ها تعلق گرفته بود. به نظر می‌رسد یکی از دلایلی که موجب بازدهی کمتر صندوق‌ها نسبت به شاخص کل بازار می‌شود، محدودیت آنها در نگهداری سهام است. به‌طوری که طی رشدهای اخیر گاه شاهد عرضه‌های سنگین صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای کم کردن سهم سهام از پرتفوی بودیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان