احتمال فیلتر شدن پلی استور گوگل، این روزها تبدیل به یکی از داغترین بحثهای جامعه فناوری ایران شده و هر روز با سکوت منابع رسمی، وارد ابعاد تازهتری میشود. اکنون دو نماینده مجلس که عضو کارگروه تعیین مصادیق و محتوای مجرمانه (کارگروه فیلترینگ) هستند، در گفتگویی با خبرگزاری جماران تاکید کردهاند که در سه جلسه اخیر کارگروه که پس از مدتها برگزار شده، بحثی در رابطه با فیلتر شدن گوگل پلی استور وجود نداشته است.
به تازگی تصویر نامهای در فضای مجازی منتشر شد که معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، دستور فیلتر شدن «پلی استور گوگل» را در کمترین زمان ممکن به اپراتورهای اینترنتی داده بود. در حال حاضر هنوز دادستانی کل کشور واکنشی رسمی به این خبر نداشته اما مسئله زمانی پیچیدهتر میشود که باشگاه خبرنگاران جوان، صحت نامه را در گفتگو با یک منبع آگاه تایید کرده است.
اکنون «رمضانعلی سبحانیفر» و «محمد کاظمی»، دو نماینده مجلس که عضو کارگروه فیلترینگ هستند، تاکید میکنند که این کارگروه چنین مصوبهای نداشته است. سبحانیفر در همین رابطه گفته است:
«از سال 96 که ما رفع فیلتر توئیتر را مطرح کردیم، کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه برگزار نشده بود، ولی طی یکی دو ماه گذشته سه جلسه برگزار شده است. در این جلسات هم نه بحث فیلتر گوگل پلی مطرح شده و نه تصمیمی در این خصوص گرفته شده است.»
با توجه به اینکه برخی خبرگزاریها وجود چنین نامهای را تایید کردهاند، سبحانیفر در پاسخ به این سوال که آیا دادستانی کل کشور می تواند بدون اینکه این موضوع در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مطرح و تأیید شود، نسبت به این طور موارد اقدام کند، گفته است: «معمولا مصوبات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه توسط این مقامات اعلام می شود. همان طور که گفتم در جلسات کارگروه هم تاکنون این موضوع مطرح نشده است.»
از سوی دیگر محمد کاظمی، نماینده دیگر مجلس شورای اسلامی که عضو کارگروه فیلترینگ است هم گفته که کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در خصوص فیلتر کردن پلی استور گوگل جلسهای نداشته است.
در روزهای اخیر عده زیادی از فعالان و کارشناسان حوزه امنیت در فضای مجازی در کنار اعضای انجمن کسبوکارهای اینترنتی و سازمان نظام صنفی رایانهای نگرانیهایی را در رابطه با این تصمیم احتمالی بیان کردهاند. از سوی دیگر مدیرعامل کافه بازار هم با واکنشی سریع به این خبر، اعلام کرد که از فیلتر شدن رقیب خارجی حمایت نمیکند.