ماهان شبکه ایرانیان

فرمول اقتصادی دنیزلی برای قهرمانی تراکتور

عدم بالانس در خط حمله و دفاع همیشه موردی بود که دنیزلی ۷۲ ساله هیچ‌وقت نتوانست آن را تراز کند. در لیگ نوزدهم اما دنیزلی ترجیح داده تیمش با اقتصادی‌ترین شکل ممکن بازی‌هایش را با پیروزی تمام کند و در عوض جام قهرمانی را به ارمغان بیاورد.

فرمول اقتصادی دنیزلی برای قهرمانی تراکتور

به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «تیم فوتبال تراکتورسازی که بیش از یک دهه از حضورش در لیگ برتر ایران می‌گذرد، همواره یکی از مدعیان کسب عنوان قهرمانی بوده اما اصولا اتفاقاتی برای این تیم رخ می‌دهد که دستشان از جام قهرمانی کوتاه می‌ماند. فصل گذشته تراکتور در کنار پرسپولیس شانس اصلی عنوان قهرمانی بود اما با اشتباه مرگبار محسن فروزان و شکست سنگین مقابل تیم قعرنشین سپیدرود در رشت، این تیم از کورس قهرمانی عقب افتاد و حتی در جمع چهار تیم قرار نگرفت. همچنین فصل گذشته زنوزی رکورد انتخاب سرمربی را برای تیمش شکست؛ در ابتدا با جان توشاک بزرگ به توافق رسیدند اما تنها شش هفته کافی بود تا او برکنار شود. ژرژ لیکنز مشهور بلژیکی، دیگر مربی‌ای بود که زنوزی با او قراردادی بلندمدت به امضا رساند تا بتواند تراکتور را به عرش برگرداند. لیکنز اما قربانی اشتباه مرگبار فروزان شد و بعد از آن نیز محمد تقوی جای او را گرفت، اما اختلاف‌ نظر با زنوزی باعث شد تا تقوی هم عطای کار را به لقایش ببخشد و کنار برود. برای فصل جدید اما زنوزی که به دنبال بستن تیمی کهکشانی با بازیکنان تیم ملی بود، مصطفی دنیزلی را با قراردادی پنج‌ساله به تبریز آورد تا آرزوی دیرینه تبریزی‌ها که قهرمانی در لیگ برتر است محقق شود. دنیزلی هم خیلی سریع پیشنهاد اغواکننده تراکتور را پذیرفت تا پیرمرد ترکیه‌ای برای چهارمین‌ بار به ایران بیاید تا هدایت یک تیم ایرانی را بر عهده بگیرد.

تراکتور با دنیزلی خوب شروع کرد و طی شش هفته از آغاز لیگ، با کسب 4 پیروزی، 2 تساوی و بدون شکست با کسب 14 امتیاز رتبه دوم را در اختیار دارند. این تیم فقط به دلیل تفاضل گل کمتر نسبت به سپاهان صدرنشین نیست اما نکته جالب‌ توجه این است که تفکر مربیگری دنیزلی در آخرین سال‌های حضورش روی نیمکت مربیگری تیم کاملا دگرگون‌ شده است. تیم‌هایی که او هدایت آنها را بر عهده داشت، اصولا بهترین خط حمله را در اختیار خود داشتند و با دریافت گل‌های فراوان باعث می‌شد تا تیم‌های عمومصطفی دستشان از رسیدن به جام قهرمانی کوتاه بماند. عدم بالانس در خط حمله و دفاع همیشه موردی بود که دنیزلی 72 ساله هیچ‌وقت نتوانست آن را تراز کند. در لیگ نوزدهم اما دنیزلی ترجیح داده تیمش با اقتصادی‌ترین شکل ممکن بازی‌هایش را با پیروزی تمام کند و در عوض جام قهرمانی را به ارمغان بیاورد. تا اینجای کار تراکتور از شش مسابقه برگزارشده فقط چهار بار گلزنی کرده که یکی از ضعیف‌ترین خط حمله‌های لیگ را در اختیار دارد اما با بسته نگه‌داشتن دروازه در هر شش مسابقه عملکردی خارق‌العاده را برای تبریزی‌ها ثبت کرده. رشید مظاهری همچنین موفق شد خیلی زود و در کمتر از یک فصل رکورد کلین‌شیت در فوتبال ایران را از سیدحسین حسینی پس بگیرد. با نگاهی به تیم‌های تحت هدایت دنیزلی در فوتبال ایران و چند فصل اخیر در فوتبال ترکیه مشخص می‌شود یک پیرمرد بالای 70 سال هم می‌تواند ایدئولوژی خود را برای رسیدن به موفقیت تغییر دهد.

پاس؛ اختلاف با آجرلو، جام را به استقلال هدیه داد

فصل 1385 برای پاس تهران می‌توانست رؤیایی تمام شود؛ تیمی دوست‌داشتنی با بازیکنان هم‌سطح و باکیفیت که هر آن اراده می‌کرد، می‌توانست دروازه حریفان را باز کند، در نهایت اما در گام آخر قربانی اختلاف دنیزلی و سردار آجرلو شد و عمومصطفی ترجیح داد به فاصله یک هفته به پایان لیگ به کشورش برود تا پاس تهران بدون سرمربی خود به اصفهان برود و مقابل ذوب‌آهن این شهر با سه گل گلباران شود. در آن‌ سو استقلال تهران با کسب پیروزی و با اختلاف یک امتیاز جام قهرمانی را بالای سر برد. گفتنی است پاس در آن سال از مجموع 30 بازی برگزارشده، 16 پیروزی و تنها 4 شکست را در کارنامه خود ثبت کرد و 54 بار توانست دروازه حریفان را باز کند و در مقابل 29 بار دروازه‌اش باز شد. این 29 گل خورده در جمع چهار تیم بالای جدول بیشترین گل دریافتی را شامل می‌شد و البته پاس در آن سال بااقتدار عنوان بهترین خط حمله را کسب کرد. همچنین شاگردان دنیزلی در آن سال تا ثانیه‌های پایانی مقابل العین امارات در ورزشگاه اکباتان پیش بودند و می‌توانستند تبدیل به اولین تیم ایرانی در ورژن جدید لیگ قهرمانان آسیا لقب بگیرند که توانسته به جمع چهار تیم پایانی صعود کند اما باز هم اشتباه بازیکنان در خط دفاعی باعث شد تا العین در فاصله یک دقیقه، دوبار دروازه پاس و نیما نکیسا را باز کند تا با توجه به تساوی یک بر یک در دیدار رفت، با مجموع تساوی 4 بر 4 این تیم اماراتی باشد که به جمع چهار تیم برتر صعود می‌کند.

پرسپولیس؛ بهترین خط حمله با گلزنی‌های دفاع چپ سابق!

محمدحسن انصاری‌فرد در تلاش بود تا تیمی رؤیایی را برای لیگ برتر آماده کند، به همین دلیل پیش از پایان لیگ با آری هان به توافق رسید و این مربی هلندی توانست با تحول تاکتیکی پرسپولیس در بُعد تهاجمی، سرخ‌پوشان را به فینال جام حذفی برساند اما به دلیل اختلافات مالی حاضر نشد کارش را به پایان برساند، به همین دلیل دنیزلی برای فصل 85-86 به پرسپولیس آمد اما نتوانست این تیم را به مقام قهرمانی در جام حذفی برساند. لیگ برتر با دنیزلی آغاز شد و سکوهای آزادی بار دیگر فوتبال‌های تهاجمی پرسپولیس را به خود می‌دید؛ طوری که هر بازی سرخ‌پوشان مصادف می‌شد با ردوبدل‌شدن سه یا چهار گل! دنیزلی اما به دلیل دو شکست 4 بر 3 مقابل پیکان و ابومسلم در ورزشگاه آزادی، رقابت قهرمانی را به سایپای علی دایی واگذار کرد و تنها به دلیل اختلاف سه‌امتیازی با صدر جدول به مقام سوم رسید. شاگردان دنیزلی در آن سال بعد از انجام 30 مسابقه و کسب 14 برد و 5 شکست توانستند 49 بار دروازه رقبا را باز کنند و 33 گل خورده را در کارنامه تیمی به ثبت رساندند. بهترین خط حمله در مقابل بدترین خط دفاع در بین مدعیان قهرمانی عاملی شد که این تیم نتواند به مقام قهرمانی برسد. همچنین نبود یک مهاجم نوک تخصصی از عوامل عدم قهرمانی پرسپولیس بود، هرچند مهرزاد معدنچی که در دوران مربیگری علی پروین به‌عنوان دفاع چپ برای این تیم بازی می‌کرد، با زدن 11 گل با پیراهن پرسپولیس عملکرد قابل‌ قبولی از خود به‌ جا گذاشت.

گالاتاسرای؛ اختلاف با وسلی اشنایدر و ضعف دفاع

تیم پرآوازه گالاتاسرای در سال 2014-2015 با کسب سه‌گانه سوپرلیگ ترکیه، جام حذفی و سوپرجام کار را به پایان رسانده بود اما مدیرعامل این تیم با این تفکر که حمزه اوعلو، سرمربی گالا، سقف آرزوهای داخلی باشگاه را برآورده کرده، در اواسط هفته ششم لیگ او را از کار برکنار کرد و مصطفی دنیزلی را برای موفقیت در لیگ قهرمانان اروپا جایگزین سرمربی وقت کرد. دنیزلی اما با کسب نتایج سینوسی، گالای رتبه‌ سومی را به رتبه پنجم تنزل داد و حتی نتوانست سهمیه اروپایی را کسب کند. نکته قابل‌ توجه اما این بود که دنیزلی به دلیل اختلافات زیاد با وزلی اسنایدر و سایر بازیکنان نتوانست جو تیم را کنترل کند و در فاصله دو هفته به پایان لیگ از سمت خود کنار رفت. فلسفه تهاجمی دنیزلی اما مورد قبول هواداران گالا بود؛ چراکه دنیزلی طی 22 مسابقه که سرمربیگری گالاتاسرای را بر عهده داشت، موفق به زدن 62 گل شده بود که اگر به صورت میانگین محاسبه شود، حتی از بشیکتاش قهرمان هم خط حمله قوی‌تری را به ثبت رسانده بود. دریافت 49 گل ‌‌اما باعث شد تا گالا اصلا در حد یک مدعی معرفی نشود.

قاسم‌پاشا؛ تیمی که مدعی بود و چهاردهم شد

آخرین فصل مربیگری دنیزلی در سوپرلیگ ترکیه اما هدایت قاسم‌پاشا در فصل 2018-2019 بود و نکته شگفت‌انگیز این که این تیم با وجود عدم تجربه کافی در سطح بالا موفق شد در پایان نیم‌فصل جایگاه سوم را کسب کند اما مشکلات مالی باعث شد تا مدیرعامل این تیم سه بازیکن کلیدی خود را در نیم‌فصل اول بفروشد و به همین دلیل دوران افت قاسم‌پاشا در نیم‌فصل دوم آغاز شد. این تیم در نهایت با چهار شکست پیاپی در چهار دیدار پایانی جایگاه چهاردهم را به خود اختصاص داد اما با زدن 53 گل در بین 18 تیم لیگ، رتبه چهارم را در بین برترین خطوط حمله به خود اختصاص داد اما 62 گل خورده برای این تیم آن‌ قدر زیاد بود که به‌جای صدرنشینی برای بقا جنگیدند!

تراکتور حالا با فرمول معکوس مصطفی دنیزلی درصدد اولین قهرمانی خود در لیگ برتر با روشی اقتصادی است. کم گل بزن و خوب دفاع کن فرمولی است که دنیزلی برای سال‌های پایانی مربیگری خود انتخاب کرده؛ روشی که می‌تواند دنیزلی را در تبریز اسطوره کند... .»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان