روزنامه هفت صبح - مرجان فاطمی: موج جدید حضور مجری - بازیگر در تلویزیون به راه افتاده و بعد از پایان ماه صفر هم بر تعداد آنها افزوده میشود. محمدرضا علیمردانی و بهنام تشکر چند وقتی است اجرای برنامههای "چهل تیکه" و "مافیا" را در شبکه نسیم و سلامت شروع کردهاند.
تا چند وقت دیگر کامبیز دیرباز و مهران غفوریان و محمد نادری هم با "دستفرمون" و "اعجوبهها" و "بیکرایه"به این گروه اضافه میشوند. کماکان این سؤال مطرح است که آیا بازیگران میتوانند مجریان موفقی برای یک برنامه باشند؟ یا اینکه بدون در نظر گرفتن شرایط، صرفاً بهمنظور افزایش میزان مخاطبان برنامه انتخاب میشوند؟
موفقیت بازیگران در اجرا؟
در دور اول حضور مجری - بازیگران در تلویزیون با بازیگرانی مواجه بودیم که در جایگاه خودشان، حرفی برای گفتن داشتند و بهاصطلاح سلبریتی بودند. رامبد جوان، مهران مدیری، محمدرضا گلزار، پژمان بازغی، سروش صحت، اکبر عبدی و ... در این دوره بهعنوان مجری مقابل دوربین رفتند و جز چند نمونه انگشتشمار، موفقیت زیادی هم بهدست آوردند.
آیا فقط با تکیه بر موفقیت بازیگرانی مثل جوان و مدیری و گلزار و صحت میتوان گفت بازیگران، مجریان موفقی هستند؟ طبیعتاً پاسخ خیر است، چون در همین دوره هم بازیگرانی مثل حمید گودرزی، دانیال عبادی و ... بودند که نه تنها اجرای قابل قبولی نداشتند که با انتقادهای زیادی هم روبهرو شدند. به نظر میرسد در انتخاب یک بازیگر بهعنوان مجری، عوامل مختلفی دخیل است.
وضعیت اجرای علیمردانی و تشکر
در حال حاضر محمدرضا علیمردانی و بهنام تشکر، دو برنامه "چهل تیکه" و "مافیا" را اجرا میکنند. آیا اجرای این بازیگران توانسته است تغییری در میزان مخاطبان این برنامهها داشته باشد؟ "چهل تیکه" جزء برنامههای خاطرهانگیز موفق شبکه نسیم بود و الهه پرسون، مجری این برنامه بهخوبی توانسته بود از پس اجرای آن بربیاید و مخاطبان ثابتی برای آن دستوپا کند.
طبیعتاً اگر در فصل جدید هم پرسون بهعنوان مجری انتخاب میشد، برنامه پرمخاطب میشد. در فصل جدید همانطور که میدانید این مهمانهای برنامه هستند که با مرور خاطراتشان فضای جذابی ایجاد میکنند و علیمردانی، بهعنوان مجری، آوردهای برای برنامه ندارد.
"چهل تیکه" جدید به اندازه کافی جذابیت دارد و استفاده از یک بازیگر بهعنوان مجری، تغییری در این موفقیت ایجاد نکرده است. درباره "مافیا" وضعیت کاملاً متفاوت است.
همانطور که پیشتر هم نوشتیم "مافیا" برای کسانی که آن را بازی میکنند، جذاب است و تماشای آن از تلویزیون، آنطور که باید هیجانی ندارد. برای همین هم حضور بهنام تشکر، کمک خاصی به بالا رفتن جذابیت آن نکرده است. طبیعتاً هر مجری دیگری هم جای تشکر بود وضعیت تغییری نمیکرد. چند وقتی است "مافیا" از شبکه سلامت پخش میشود، اما هنوز برخی اطلاعی از آن ندارند.
دیرباز و دستفرمون
درباره اینکه آیا مهران غفوریان و محمد نادری و کامبیز دیرباز میتوانند مجریان موفقی باشند یا خیر هنوز نمیتوانیم اظهارنظر کنیم. فعلاً درباره جنس برنامهها و هدفی که دنبال میکنند، اطلاعات خیلی زیادی نداریم، اما با توجه به آنچه شنیدهایم شاید بتوانیم تا حدودی این مسئله را پیشبینی کنیم.
کامبیز دیرباز قرار است مجری مسابقه "دستفرمون" باشد؛ مسابقهای در حوزه رانندگی که علاقهمندان به اتومبیلرانی را وارد رقابت میکند. از آنجایی که دیرباز شخصاً علاقه زیادی به موتورسواری و رانندگی دارد، دستکم این مسئله میتوانند دلیلی برای حضورش در این مسابقه باشد.
البته علاقه صرف، برای اجرا کافی نیست و امیدواریم اشتباهی که دانیال عبادی در زمان اجرای "هفت در سه" مرتکب شد مجدداً تکرار نشود.
غفوریان و اعجوبهها
از همین حالا میتوانیم به جذابیت مسابقه "اعجوبهها" اطمینان داشته باشیم. بههرحال مسابقهای که برای استعدادسنجی کودکان در نظر گرفته شود به خودی خودش جذاب است و زیاد فرقی نمیکند چه کسی آن را اجرا کند. حالا برای اجرای این مسابقه جذاب از مهران غفوریان دعوت به همکاری شده.
در صورتی که جذابیت اجرای غفوریان همراستا با بستر برنامه باشد، میتوانیم امیدوار باشیم با یک مسابقه متفاوت و جذاب روبهرو خواهیم بود، چون بههرحال اجرای یک مسابقه کودکانه تبحر زیادی میخواهد و از عهده هر کسی ساخته نیست. این تهدید وجود دارد که غفوریان به دلیل ناآشنا بودن با این فضا، موفقیتی در اجرا نداشته باشد و حتی جذابیت برنامه را هم تهدید کند.
نادری و بیکرایه
هنوز نمیدانیم محمد نادری چطور میتواند از پس اجرای "بیکرایه" بربیاید. از آنجایی که کل مسابقه در یک تاکسی میگذرد و قرار است مجری با مردم شهر این مسابقه را اجرا کند، شاید تبحر بازیگری نادری به کمک مسابقه بیاید.
در هر صورت چنین مسابقهای به حضور یک بازیگر نیاز بیشتری دارد، چون در این صورت مردم تمایل بیشتری به حضور در مسابقه پیدا میکنند. با شروع هر کدام از این مسابقهها، اجرای این بازیگران را بهطور مفصل آنالیز خواهیم کرد.