به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، "کوری" نام یک کابل زیر دریایی به طول 10 هزار و 500 کیلومتر است که اکنون مراکز داده گوگل در ایالات متحده و شیلی را به هم وصل میکند.
امروز گوگل اعلام کرد این کابل فیبر نوری با موفقیت نصب و آزمایش شده است و انتظار میرود انتقال دادهها از سه ماهه دوم سال 2020 آغاز شود.
گوگل در حال حاضر مشغول به کار روی یک شعبه در پاناما است.
نام "کوری" به افتخار "ماری کوری" دانشمند نامدار لهستانی-فرانسوی نامگذاری شده است.
این کابل حاوی چهار جفت کابل فیبر نوری 18 ترابیت بر ثانیه است که به آن امکان میدهد پهنای باند 72 ترابیت بر ثانیهای را فراهم کند.
همانطور که گوگل خاطرنشان میکند، 98 درصد از ترافیک خود را از طریق کابلهای فیبر نوری و در مناطقی مانند شیلی منتقل میکند، چرا که نمیتواند از کابلهای موجود که نزدیک به پایان عمر خود هستند، استفاده کند. همچنین این کابلها دیگر ظرفیت کافی برای افزایش ترافیک ندارند. بنابراین کابلهای زیر دریایی مانند "کوری" جایگزین خوبی هستند.
کابلهای فیبر نوری همانطور که در تصویر مشاهده میشود، به اندازه یک شلنگ باغبانی هستند، اما در لایههایی از سیم فولادی، مس و یک پوشش محافظ قرار گرفتهاند.
در هر 100 کیلومتر از طول این کابلها یک تقویت کننده یا تکرار کننده برای تقویت سیگنال فیبر نوری تعبیه شده است، چرا که در غیر این صورت سیگنال از بین میرود.
گوگل میگوید این کابلها هیچ گونه اثر منفی بر محیط زیست ندارند.
شرکت گوگل پیشتر گفته بود که برای بهبود زیرساختهای جهانی، طی چند سال گذشته 47 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است که شامل سرمایه گذاری روی استقرار دو کابل دیگر است. اولی موسوم به "اکوئیانو"(Equiano) است که پرتغال و آفریقای جنوبی را به هم متصل میکند و دومی هم "دونانت"(Dunant) است که ایالات متحده و فرانسه را به هم وصل میکند.