ماهان شبکه ایرانیان

ماجرای اخراج روحانی خلاق ارومیه‌ای از مسجد +عکس و فیلم

خبرگزاری فارس: آذربایجان‌غربی مانند همه کشور دانش‌آموزان زیادی نیازمند تربیت صحیح و دینی هستند و آنچه که دیده می‌شود این است که کمتر کسی نسبت به تربیت صحیح دینی آن‌ها دغدغه دارد.

«حجت الاسلام احد عباسزاده» روحانی است که با استفاده از روش‌های نوین تبلیغ جوانان زیادی را به دین و انقلاب علاقه‌مند کرده و همین امر موجب ناراحتی ضد انقلاب‌ها از او شده است.

وی از هیئات امناهایی می‌گوید که به خاطر جذب جوانان به مسجد، او را از مسجد اخراج کردند و هیچ مسوولی صدایش را نشنید و به داد او نرسید.

روحانی جوانی که با استفاده از روش‌های نوین تبلیغی، هم مفاهیم دینی را به جوانان منتقل می‌کند و هم بیانیه گام دوم را در قالب پرده‌خوانی به مردم تبیین می‌کند، او شهر به شهر و مدرسه به مدرسه می‌رود تا دغدغه دینی در جوانان و نوجوانان را احیا کند و می‌گوید برای هزاران دانش‌آموز استان برنامه دارم اما تنها هستم.

خبرنگار فارس به سراغ این روحانی جوان رفته که مشروح آن را می‌خوانیم.

لطفا در ابتدا خودتان را معرفی کنید و از چه سالی کار تربیتی را آغاز کرده و چه زمانی وارد حوزه علمیه شدید؟

عباس‌زاده: در سال 90 وارد حوزه شدم و اکنون طلبه سطح دو حوزه علمیه امام خمینی (ره) ارومیه هستم و سال 95 معمم شده و پیش از معمم شدن در مساجد در قالب کلاس‌های معرفتی و آموزش قرآن فعالیت می‌کردم و از سال 95 به صورت رسمی و تخصصی وارد تربیت نوجوانان در مدارس و مساجد شدم و حتی در بسیاری از مدارس استان نیز برنامه اجرا کرده‌‌ام.

چه عوامل و چه نیازهایی موجب شد به این کار روی بیاورید؟

عباس‌زاده: در نامه‌ای امام علی (ع) در نهج‌‌البلاغه خطاب به فرزند خود امام حسن (ع) می‌فرمایند« دل نوجوان همچون زمین خالى است که هر چه در آن افکنده شود مى‌پذیرد، از این رو، من پیش از آن که دلت سخت و فکرت مشغول شود به تأدیب و تربیت تو پرداختم».

بنابراین اعتقاد بنده این است که باید مسائل دینی و تربیتی در دوران کودکی به نوجوان و کودک یاد داده شود، متاسفانه برخی خانواده‌ها فرزندان خود را در انواع کلاس‌ها ثبت نام و در این راه هزینه نیز می‌کنند اما زمانی که مسائل دینی و تربیت دینی به میان می‌آید خانواده‌ها اهمیت نمی‌دهند و این خلاف روایات ائمه معصومین (ع) است که به ما سفارش کرده‌اند، فرزندان خود را پیش از اینکه دشمن بدان‌ها دست یابد دریابید.

اگر امروز ما از فرزندان خود مواظبت نکنیم دشمن وارد شده و آن‌ها را از ما می‌گیرد، انرژی، اثرپذیری و نیاز در جوانان بیشتر است و همین امر موجب می‌شود دین به تربیت آن‌ها تاکید کند و همین امر سبب شده نوجوانان و جوانان مورد هدف حملات دشمن قرار گیرند.

روش‌هایی که در برنامه‌هایتان استفاده می‌کنید را هم بفرمایید؟

عباس‌زاده: امروزه تصویر بیش از سخنرانی و متن بر روی مخاطب اثر دارد و روش برنامه‌های ما سخنرانی نیست بلکه مفاهیم دینی را در قالب شعر، قصه، استفاده از شکلک و بادکنک و پرده‌خوانی با موضوعات مختلفی از جمله قرآن، احکام و اخلاق که در حافظه جوانان تاثیرگذار است به نوجوانان ارائه می‌دهیم.

از جمله ابزارهای ما در این طرح پرده خوانی است و قالب‌های مختلفی دارد و با توجه به اینکه عمده مخاطب ما در این طرح خانواده‌ها و دانش‌آموزان هستند تلاش می‌کنیم سبک زندگی اسلامی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی را که از مهم‌ترین سفارشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بوده است را به مردم تبلیغ کرده و مخاطبین را با آن آشنا کنیم.

با برگزاری این طرح و برنامه‌ها زمانی که جوانان را به دین راغب و جذب می‌کنیم صدای ضد انقلاب‌ها بلند می‌شود که نمونه آن را می‌توان در یکی از برنامه‌های سال گذشته مثال زد که یک برنامه جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر بود و در آن جلسه به اهمیت حجاب با استفاده از ابزارهای تبلیغی خودمان اشاره کردیم که بلافاصله برخی رسانه‌های ضد انقلاب به آن جلسه با بریدن بخشی از سخنرانی بنده واکنش نشان داده و گفتند که چرا اجازه می‌دهید که روحانیون دغدغه‌های ذهنی خود را برای فرزندان شما تبلیغ و آن‌ها را مجبور به حجاب کنند.

چرا در تبلیغ دین از این روش استفاده کردید؟

عباس‌زاده: با توجه به نیاز ضروری جوامع بشری به دین، باید تبلیغ معارف اسلامی با روش‌های نوین و تاثیرگذار در دستور کار مسئولان، علما و دلسوزان به دین قرار بگیرد و برای تحقق این مساله باید در روش‌های جذب مخاطب و انتقال آن به جوان تجدید نظر کرد.

بی‌شک امروز دیگر نمی‌توان فقط به سخنرانی در انتقال معارف به جامعه بسنده کرد بلکه باید شگردهایی را به کار گرفت که مورد قبول مردم و مخاطب است همان کاری که امروز دشمن با استفاده از ظرفیت رسانه و فضای مجازی انجام می دهد و کشور ما امروز نیاز جدی به جوانان دارد.

در فرمایشات امام(ره) و رهبر انقلاب سفارشات فراوانی به استفاده از ظرفیت جوانان مشاهده می‌شود و اگر جوان بر اساس دین تربیت نشود در آینده به مردم، بیت‌المال، امانت و دین بی‌اعتنا خواهد بود و لازم است که تربیت دینی از دوران نوجوانی صورت گیرد.

 این روش‌ها چه تاثیری در مخاطب دارد؟

عباس‌زاده: از سال 95 به صورت چهره به چهره با جوانان و نوجوانان ارتباط دارم از جمله تاثیرات این کار، تغییر دیدگاه‌های منفی برخی‌ها نسبت به دین و روحانیت بود که در اثر تبلیغات گسترده دشمن برای جدایی مردم از دین صورت می‌گیرد که در مواردی هم تاثیرگذار بوده و در بسیاری از مراسم مسوولان اعتراف می‌کنند که ما از روحانیون تنها سخنرانی دیده و تا به حال ندیده بودیم یک روحانی با زبان کودک با آن‌ها سخن بگوید و سخن گفتن با زبان نوجوانان موجب جذب آن‌ها به دین می‌شود.

حرف شما با مسوولان چیست؟

عباس‌زاده: آنچه به نظر می‌رسد این است که مسوولان اهمیت دین و تاثیر آن در جامعه را باید متوجه بوده و نسبت به تربیت دینی دغدغه داشته باشند، در برخی مدارس مهم‌ترین دغدغه مسوولین برگزاری مراسم و گرفتن عکس از مراسم و درج در گزارشات کار است و این نتیجه نمی‌دهد و در هر جامعه‌ای که مسوولان و مدیران دغدغه دینی و فرهنگی نداشته باشند از لحاظ کمی و کیفی کارهای فرهنگی یا بی‌تاثیر بوده و یا کم‌تاثیر است.

بنابراین محیط مدارس حضور استمراری یک روحانی برای تربیت دینی دانش‌آموزان را می‌طلبد و بسیاری از مدارس فاقد روحانی هستند.

هدف شما از این نوع تبلیغ چیست؟

عباس‌زاده: مهم‌ترین هدف این نوع تبلیغ، ارتباط با نوجوانان و رساندن مفاهیم دینی و انقلاب اسلامی به آن‌ها بود و اعتقاد داریم که اگر نتوان در جوانان رغبت دینی ایجاد کرد آن‌ها در دام دشمن گرفتار شده و به بیراهه کشیده می‌شوند و از معارف دینی به دور می‌مانند.

امروزه که دشمن با هر روشی به دنبال ایجاد یأس و ناامید در جوانان است و مدام بر طبل ناامیدی می‌دمد باید در جوانان با استفاده از راه‌های حلال نشاط، امید و شادی ایجاد کرده و آن‌ها را نسبت به حفظ آرمان‌های دینی و انقلابی ترغیب کرد.

برای تاثیر در جامعه باید مورد قبول آن جامعه بود و در این طرح ما توانستیم این مقبولیت را در مخاطبین خود ایجاد کرده و از این طریق جوانان را با انقلاب و دین آشنا ‌کنیم.

سخنتان با روحانیونی که به دنبال تبلیغ دین هستند چیست؟

عباس‌زاده: امروز جامعه اسلامی و انقلابی نیازمند روحانیت توان‌مند است و همه جا این نیاز احساس می‌شود و برخی طلبه‌ها دغدغه‌های تبلیغ نوین را ندارند و در آذربایجان‌غربی برای 600هزار دانش‌آموز روحانی‌ای وجود ندارد که بخواهند معارف دینی را به آن‌ها با روش نوین و با زبان خودشان تبلیغ کنند.

 در این راه چه سختی‌هایی کشیده‌اید؟

عباس‌زاده: سال 93 پیش از معمم شدن به عنوان یک طلبه در یکی از مساجد ارومیه فعالیت تربیتی داشتم که چند نفر تنها برای اقامه نماز می‌آمدند، ما فعالیت خود را بدون حمایت مسجد آغاز و در طول دو سال بیش از 50 نفر دانش آموز را با روش‌های ورزش و اردو جذب مسجد کردیم اما هیئات امنا ما را از مسجد بیرون کردند ولی ما نا امید نشدیم.

 امروز مهم‌ترین عوامل عدم جذب جوانان به مساجد نبود هیئات امنای دغدغه‌مند است که انگیزه‌ای برای تربیت دینی ندارند و امروز آن مسجد باز هم به روال سابق برگشته و صرفا اقامه نماز است، بنابراین خواست ما این است که مسوولین نسبت به مساجد رسیدگی کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان