به گزارش مشرق، احسان رضایی، نویسنده و فعال حوزه کتاب در یادداشتی نوشت:
هفته گذشته، اول قرار بود هفتۀ کتاب و کتابخوانی باشد که شد هفتۀ اعتراض و اغتشاش و قطعی اینترنت. این وضعیت احوال کتاب را هم تحت تأثیر قرار داد. بعضی برنامههای کتابی (مثل اختتامیه جایزه ادبی جلال) لغو شد. در بعضی شهرها کتابخانهها و کتابفروشیها آسیب دیدند، که بدترین موردش سوختن کامل کتابخانه عمومی «تفکر» شهریار با 13هزار جلد کتاب بود. در باقی مناطق هم کتابفروشیها چندان رونقی نداشتند.
در هفته گذشته طرح پاییزه برقرار بود که معمولاً به خاطر تخفیفهایش باعث رونق بازار کتاب است اما این بار مثل همیشه برگزار نشد و خانه کتاب آن را تا 5 آذر تمدید کرد. برای تخمین وضعیت، باید بدانیم که در طرح تابستانه کتاب امسال که از 25 تیر تا 3 مرداد برگزار شد، ظرف یک دهه 384هزار جلد کتاب به ارزش 11میلیارد و 150میلیون تومان فروخته شد. اما در طرح پاییزه که از 23 آبان شروع شده، در 10 روز اول (یعنی تا پایان 2 آذر) 260هزار جلد کتاب به مبلغ 7میلیارد و 989میلیون تومان فروش رفته.
در نظر داشته باشید که تمام کتابفروشیهای کشور عضو طرح پاییزه نمیشوند و به علاوه در هفته پیش، پنجشنبه کتابگردی را هم داشتیم که در سالهای پیش فروش این روز، به اندازۀ چند روز عادی بود. یعنی رقم افت فروش بیشتر از این حرفهاست. این وضعیت را هم به اوضاع نامناسب هفته پیش میشود ربط داد و هم قطع اینترنت و نبود اطلاعرسانی؛ اما اصلش این است که کتاب خواندن دل خوش میخواهد. خدا کند حال مردم خوب بشود.