به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اخیرا پژوهشگران "موسسه تحقیقاتی فراونهوفر"(Fraunhofer Research Institution) آلمان دستگاه جدید تجزیه و تحلیل خونی توسعه دادهاند که میتواند در کمتر از 2 ساعت تشخیص دهد که کودکان به بیماری آسم مبتلا هستند یا خیر.
دستگاهی که پژوهشگران توسعه دادهاند یک نوع "میکروسکوپ هولوگرافیک"(holographic microscope) یا تمام نگاری است که پزشکان با قرار دادن قطرهای از خون بیمار در یک کارتریج ریزسیالشناسی، به همراه مادهای که باعث ایجاد پاسخ التهابی در گلبولهای سفید خون آن نمونه(همچنین به عنوان سلولهای ایمنی نیز میشود) میشوند، کار تشخیص را آغاز میکنند. سپس کارتریج پر شده در میکروسکوپ مذکور قرار میگیرد. قابل ذکر است این میکروسکوپ مجهز به یک حسگر ال.ای.دی و یک حسگر CMOS است که تصویر سهبعدی از آن سلولها را ارائه میدهد.
تمام نگاری یا هولوگرافی(Holography) روشی از تصویربرداری و تولید تصاویر سهبعدی است. با استفاده از الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی و یک نرم افزار این دادهها مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. توسط این دستگاه پزشکان میتوانند حرکت گلبولهای سفید خون را مورد بررسی قرار دهند. اگرچه سلولهای ایمنی(گلبولهای سفید) در افراد سالم و افراد مبتلا به آسم در پاسخ به یک محرک التهابی حرکت میکنند اما گلبولهای سفید فرد مبتلا به آسم خیلی کندتر از حد طبیعی حرکت میکنند. پس از حدود 90 دقیقه ردیابی و تجزیه و تحلیل حرکت گلبول سفید، این نرمافزار قادر است با دقت تشخیص دهد که بیمار مبتلا به آسم است یا خیر. دکتر "دنیل رپپورت"(Daniel Rapoport) پژوهشگر این مطالعه گفت: پزشکان میتوانند توسط روش ما علاوه بر بیماری آسم بیماریهای دیگری نظیر بیماری کرون، کولیت زخمی و روماتیسم را نیز تشخیص دهند.