ماهان شبکه ایرانیان

سلیمی‌نمین: مجلس آینده با محوریت قالیباف دولت را از بی‌عملی درمی‌آورد

پایگاه خبری تحلیلی فردا: حضور محمدباقر قالیباف در عرصه انتخابات بسیاری از نخبگان سیاسی را امیدوار کرده است که مجلس آینده، مجلسی پرتحرک و پویا باشد؛ خاصه آنکه شخصیت شهردار اسبق تهران نسبتی با کرختی و بی‌عملی ندارد؛ از این‌رو بسیاری باور دارند که قالیباف با تکیه بر سرمایه اجتماعی بالای خود و نیز بر اساس رویکرد سیاسی‌اش می‌تواند در مجلس آینده تأثیر به‌سزایی داشته باشد. عباس سلیمی‌نمین باور دارد که حضور او نه‌تن‌ها می‌تواند در حوزه قانونگذاری مؤثر باشد، بلکه در ایام باقی‌مانده از عمر دولت، کابینه را هم به تحرک وامی‌دارد. این فعال سیاسی درباره ضرورت‌هایی که باعث حضور محمدباقر قالیباف در عرصه انتخابات شد، دقایقی را به گفتگو با ما نشست که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.


*بسیاری معتقدند که حضور آقای قالیباف در عرصه مجلس می‌تواند منشأ تغییرات مهمی در این قوه باشد. چه ضرورت‌هایی وجود داشت که او پای در میدان انتخابات مجلس بگذارد؟
یکی از مهم‌ترین کاستی‌های مجلس فعلی نبود شخصیت‌های تأثیرگذاری است که بتوانند به مجلس جهت بدهند و در امر نظارت و قانون‌گذاری تدبیر به خرج دهند. واقعیت این است که برخلاف مجلس پیشین که دارای چهره‌های وزینی بود، چنین نیرو‌هایی در مجلس فعلی وجود ندارد. حضور آقای قالیباف می‌تواند به مجلس اعتبار بدهد، از انحرافات در این نهاد جلوگیری کند و در نهایت در قوه مقننه جریان‌سازی کند و با وجود او نقایص اینچنینی رفع خواهد شد.


*سابقه کاری آقای قالیباف نشان می‌دهد که او شخصیتی عملگراست. آیا این روحیه می‌تواند در حوزه قانونگذاری هم مؤثر باشد؟
قطعا می‌تواند؛ شخصیت‌هایی که با سابقه کاری آقای قالباف آشنا هستند، تصدیق می‌کنند که او وقتی مسئولیتی را برعهده می‌گیرد تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد که به بهترین شکل ممکن از پس مسئولیت محوله برآید و این ویژگی بسیار مهمی برای او محسوب می‌شد. حضور او علاوه برآنکه در زمینه قانونگذاری منشا تحولات مثبتی خواهد بود، دولت را هم از این بی‌تحرکی درمی‌آورد. واقعیت این است که دولت بی‌عمل و کرخت است و تقریبا همه جریان‌های سیاسی بر این مهم اتفاق نظر دارند که دولت بی‌انگیزه است. مجلس با حضور آقای قالیباف می‌تواند دولت را به تحرک وادارد یا به تعبیری دولت با خود بکشاند. قطعا مجلس پرتلاش دولت را هم از وضعیت فعلی درمی‌آورد؛ این سخن به معنای تقابل مجلس با دولت نیست بلکه مقصود آن است که مجلس آینده با محوریت آقای قالیباف دلسوزانه دولت را در مسیر وظایف خود قرار می‌دهد. به‌یاد داریم که آقای قالیباف برای انجام پروژه‌ها روزشمار می‌گذاشت و گاهی حتی زودتر از وعده‌ای که داده بود پروژه را به پایان می‌رساند. چنین روحیه‌ای منحصر به او بود و شهرداری تهران چه قبل و چه بعد از او این شرایط را تجربه نکرد. تمام این‌ها به دلیل آن است که آقای قالیباف برای انجام مسئولیت‌های محوله با برنامه جلو می‌رود و حتی او از صبح تا پاسی از شب از پروژه‌های متعدد شهری سرکشی می‌کرد. اکنون وزرا هم از پروژه‌های تحت مسئولیتشان سرکشی نمی‌کنند. در مجموع امیدوارم در مجلس آینده بتواند قدری حال نامساعد دولت را بهتر کند و باعث تحرک در قوه مجریه شود.


*با توجه به اسامی ثبت‌نام‌کنندگان به نظر می‌رسد که مجلس آینده یک مجلس اصولگرا باشد. با این وصف آیا مجلس می‌تواند در وحدتی جامع زمینه استفاده از ظرفیت‌های شخصیت‌هایی مانند آقای قالیباف را ایجاد کند؟
یک‌صدایی و نبود دیدگاه‌های مختلف خواسته ما نیست. اتفاقا وجود نقطه‌نظر‌های مختلف می‌تواند باعث جامع‌نگری به موضوعات شود، اما تمام نظر‌ها باید برآیندشان برای منافع ملی باشد و در نهایت با محوریت شخصیت‌های برجسته یک جمع‌بندی راهبردی حاصل شود. نظرات مختلف نباید باعث سردرگمی شود. تفاوت دیدگاه مغتنم است، اما همه این دیدگاه‌ها با بررسی همه‌جانبه مسائل باید به تحرک و پویایی مجلس منجر شود که امیدوارم با حضور آقای قالیباف این مهم محقق شود.


*به‌عنوان پرسش پایانی آیا با همگرایی طیف‌های مختلف اصولگرا آقای قالیباف را در جایگاه ریاست مجلس می‌بنیم؟
این موضوع بستگی به این دارد که چه شخصیت‌هایی از شهرستان‌ها نامزد شده‌اند، اما به زعم من حضور آقای قالیباف در هیئت‌رئیسه و صدالبته ریاست مجلس نقش چشم‌گیری در تقویت جایگاه مجلس خواهد داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی