خبرگزاری تسنیم: عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی امروز در مراسم تجلیل از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور اظهار کرد: کشور تحت تاثیر فشار اقتصادی جدی است و وضعیت تامین بذور سبزی و صیفی بسیار شکننده است.
وی افزود: تکنولوژیها در این بخش به سرعت در حال تغییر بوده و لازم است حداقل تعدادی از این بذور را در داخل کشور تولید کنیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: درست است که مواد غذایی شامل تحریمها نیست، اما بقیه مقررات موجود در تجارت در واردات این محصولات سایه افکنده و ورود آنها را به کشور با مشکل مواجه کرده است.
90 درصد بذور سبزی و صیفی وارداتی است
کشاورز تصریح کرد: مشکل تامین بذر محصولات کشاورزی بسیار جدی است و در حال حاضر 90 درصد بذور این بخش از طریق واردات تامین میشود و میزان وابستگی بالا است.
وی اظهار داشت: برای تامین کودهای کشاورزی مشکل زیادی وجود ندارد، اما لازم است در این بخش نیز تغییر رویکردی صورت گیرد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: در خصوص مکملهای دارویی، غذایی، هورمونهای تولید مرغ، تخممرغ، گوشت، شیر و ... وابستگی وجود دارد و تغییرات قیمتی بر روی نرخ نهایی تولیدکنندگان اثر میگذارد.
کشاورز تاکید کرد: بیشتر اختراعات و نوآوریها در دنیا در زمان محدودیتها ایجاد شده است به طوریکه در جنگهای جهانی شاهد بودیم که تجهیزات مختلفی مانند ماشین و موتور اختراع شد.
وی موضوع امنیت غذایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: امنیتی بودن تامین مواد غذایی در شرایط فعلی به شدت قابل لمس است و تمام آحاد جامعه آن را احساس و لمس میکنند. تصمیمگیران سیاسی و جامعه نسبت به این موضوع حساس شدهاند که البته این شرایط به نفع ماست، زیرا هر بار مورد سوال قرار گیریم در واقع بیشتر مورد توجه قرار گرفتهایم و باید از این موقعیت استفاده کنیم.
کشاورزی اقتصاد کشور را نجات داد
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی افزود: رویکرد ما در این وزارتخانه، تقویت تولید داخلی است و به خاطر از آن اصلا نباید فکر کرد.
کشاورز که در جمع مسئولان وزارت جهاد کشاورزی صحبت میکرد اظهار داشت: هر تصمیمی که برای بخش کشاورزی میگیرید مراقب کسب و کار کشاورزان باشید و محافظت از منابع طبیعی کشور و توجه به بازار را در دستور کار داشته باشید و در همه موارد تامین امنیت غذایی را در اولویت قرار دهید.
وی وضعیت تولید در بخش کشاورزی را مطلوب دانست و گفت: در دو سال گذشته رشد اقتصادی بخش کشاورزی بود که اقتصاد کشور را نجات داد.