به گزارش ایسنا، صبح امروز بررسی رشتههای تخصصی مراکز آموزش علمی – کاربردی شهرداری تهران که در جلسه پیش شورای شهر تهران آغاز شده بود روی میز بررسی اعضا قرار گرفت و در ابتدا ناهید خداکرمی پیشنهاد داد که دو رشته کاردانی امداد و نجات شهری با یکدیگر ادغام شوند که این پیشنهاد با رأی حداکثری به تصویب رسید.
رییس کمیته سلامت شورای شهر پیشنهاد داد که رشته کارشناسی مدیریت بحران اماکن به مدیریت امداد و سوانح با یکدیگر ادغام شوند که این پیشنهاد نیز با رای اکثریت آرا به تصویب رسید.
در ادامه خداکرمی پیشنهاد حذف رشته TOD را مطرح و عنوان کرد: نمیتوان TOD را به عنوان یک موضوع تئوریک و نظری معادل یک رشته کاردانی فنی تعریف کرد، اما علیخانی رییس کمیسیون حمل و نقل عنوان کرد که TOD یکی از الزامات شهر تهران است و باید این رشته حفظ شود که سخنگوی شورای شهر به کنایه گفت: اگر اینگونه است باید پارک حاشیهای نیز یک رشته داشته باشد.
به گزارش ایسنا، نهایتا حذف این رشته رأی نیاورد و رشته کاردانی TOD باقی ماند.
در ادامه خداکرمی پیشنهاد حذف رشته اطفاء حریق در فضای سبز شهری را مطرح کرد و گفت: این رشته میتواند به عنوان یک دوره آموزشی مکمل یا حتی یک واحد درسی ارائه شود، چرا که همه آتشنشانان این دورههای آموزشی را میگذرانند و نیازی نیست که یک رشته مخصوص فضای سبز داشته باشیم.
زهرا نژادبهرام در مخالفت با این پیشنهاد گفت: درست است که آتشنشانان در دورههای آموزشی تمام مبانی لازم برای مواجهه با آتش در هر موقعیتی را آموزش میبینند اما این دوره مشخصا در خصوص مهار آتش در فضای سبز است و باید به این دوره به چشم یک فرصت نگاه کنیم، چرا که اگر آتشنشانان بتوانند به صورت تخصصی این موضوعات را یاد بگیرند، دیگر شاهد آتشسوزیهای گسترده در جنگلهای شمال یا استرالیا و حتی آمازون نخواهیم بود.
به گزارش ایسنا، نهایتا حذف این رشته نیز با کسب اکثریت آراء به تصویب رسید.
به گزارش ایسنا، در حالی تعدادی از رشتههای دانشگاه علمی – کاربردی شهرداری تهران حذف شد که پیشنهاد ایجاد چهار رشته جدید دیگر روی میز شورای شهر قرار گرفت و محسن هاشمی گفت: زمانی که لایحه در این خصوص به شورا آمد آن را برای بررسی به همه کمیسیونها ارسال کردیم و کمیسیونها حتی چند ماه نیز فرصت داشتند که این رشتهها را کم یا زیاد کنند، اما دو کمیسیون مربوط نتوانست پیشنهادات خود را ارائه کند و این در حالی است که ما لایحه را به کمیسیونها دادیم تا نسبت به کم یا زیاد کردن رشتهها تصمیم بگیرند تا مبادا فی البداهه در صحن شورا تصمیمگیری شود.
در ادامه ابوالحسنی رییس مرکز علمی – کاربردی شهرداری تهران نیز با بیان اینکه روال تعیین این رشتهها اینگونه بود که ما نیازهای شهری را از مدیران دریافت کردیم و براساس آن رشتههای علمی – کاربردی تعریف شد، گفت: برهمین اساس 151 رشته تعریف کردیم و آن را به شورای شهر ارسال کردیم که در کمیسیونها این تعداد رشتهها به 112 رشته رسید و بعد از آن نیز این رشتهها در کمیسیون برنامه و بودجه مجددا بررسی شد و تنها 34 رشته باقی ماند و این در حالی است که همه کمیسیونها به غیر از کمیسیون فرهنگی و شهرسازی نظرات خود را به ما اعلام کردند و حالا پیشنهادی در خصوص رشتههای جدید ارائه شده است.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران نهایتا درخواست ایجاد رشته جدیدی تحت عنوان کاردانی فناوری اطلاعات شهری، کاردانی تعمیر و نگهداری ساختمان (مبحث 22) و کاردانی فنی تجهیزات و سیستمهای هوشمند حمل و نقل شهری را به تصویب رساندند.