خبرگزاری فارس: «بهادر امینیان» سفیر ایران در کابل گفت: آمریکا از نیروهای سپاه قدس ایران به فرماندهی سپهبد سلیمانی واهمه و ترس داشت و ایران این اقدام آمریکا را تلافی میکند.
امینیان در گفتوگو با شبکه خبری طلوع نیوز اظهار داشت: امنیت منطقه بسیار مهم است و دولت ایران برای انتقام گرفتن تصمیم منطقی را اتخاذ خواهد کرد.
سفیر ایران در کابل تاکید کرد: شهید سپهبد سلیمانی در مبارزه با گروههای افراطی منطقه از جمله داعش نقش بسیار مهمی را ایفا میکرد.
وی ادامه داد: تهران چارهای جز تلافی ندارد اما جمهوری اسلامی ایران همواره بر اساس منطق و خرد عمل کرده و تصمیم منطقی را اتخاذ میکند.
ارگان رسمی حزب حاکم چین: ترور سردار سلیمانی تروریسم دولتی است
ارگان رسمی حزب حاکم چین ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توسط آمریکا را «تروریسم دولتی» توصیف کرده است.
نشریه دولتی «گلوبال تایمز» چین، ارگان رسمی حزب کمونیست این کشور در یادداشتی بر ضرورت انجام تلاشهای جهانی برای کاستن از ماجراجویی آمریکا تأکید کرده است.
«گلوبالتایمز»، اقدام آمریکا در ترور سپهبد «قاسم سلیمانی»، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را «تروریسم دولتی» توصیف کرده است.
«وانگ ون»، نگارنده این یادداشت نوشته است: «یک دوست ایرانی امروز از من پرسید نظرم درباره ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله پهپادی آمریکا در عراق چیست؟ بدون تردید پاسخ دادم این اقدام، تروریسم دولتی است.»
وی اضافه کرد: «نه خبری از دادگاه بود، نه از مجوز کنگره و نه مباحثه عمومی؛ آمریکا مقام ارشد یک کشور دارای حاکمیت مستقل را با استفاده خودسرانه از زور به قتل (شهادت) رساند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «این باعث میشود من احساس ترس و خشم کرده و دیدگاههای منفیام نسبت به آمریکا که لاف دموکراسی و آزادی میزند، بیشتر شود.»
نگارنده تأکید کرده اکثریت افکار عمومی در کشورهایی که او بررسی کرده «گستاخی و بیرحمی» دولت آمریکا را محکوم کردهاند. وی تصریح کرده که در اثر این اتفاق، درک چینیها از ملت ایران هم رو به فزونی است.
تحلیلگر گلوبالتایمز مینویسد: «چین و ایران هر دو ادامه تمدنهای قدیمی هستند. مردم این دو کشور امروزه درک میکنند که زبانهای باستانیشان مربوط به هزاران سال پیش است. این، چیزی نیست که معمولاً در تاریخ دنیا دیده شود. چینیها و ایرانیها باید به زنده بودن تمدنهایشان افتخار کنند.»
وی تأکید میکند: «چین و ایران هر دو به خصوص در عصر مدرن قربانی تهاجمات خارجی بودهاند. چنین تجاربی هویت ملی مردم دو کشور را تقویت کرده؛ نمود این مسئلهای در تلاش دو کشور برای استقلال، احیای هویت ملی و خوداتکایی آنها عیان است.»
طبق این تحلیل، وجود چنین احساسهایی موجب نارضایتی جریان اصلی جامعه چین و ایران، به خصوص نخبگان آنها از استانداردهای دوگانه آمریکا و اروپا در خصوص حقوق بشر شده است.
او در پایان این یادداشت نوشته است: «من معتقدم که اقدامات دولت فعلی آمریکا در جهان باید محکوم شده و با آن مقابله شود. لازم است ایرانیها و همینطور مردم دنیا، اقدامات بیشتری انجام دهند.»