مهندسان لیلیوم بهتازگی اعلام کردهاند که تستهای عملی محصول خود را با موفقیت به پایان رساندهاند. این هواپیما، اولین وسیلهی هوانوردی جهان است که با پیشرانهی الکتریکی، عمل بلند شدن و فرود آمدن عمودی (VTOL) را انجام میدهد. این نمونهی اولیه، فعلا توانایی حمل 2 سرنشین دارد؛ اما بهصورت کنترل از راه دور آزمایش شده است. شرکت لیلیوم، چند ماه پیش از پروژهی خود برای تولید یک هواپیمای برقی عمود پرواز، با رسانههای صحبت کرد و حالا، خبر از تولید تجاری آن تا یک سال دیگر میدهد.
این هواپیما، دارای 36 موتور الکتریکی کوچک است که 12 عدد از آنها روی هر یک از بالها قرار گرفتهاند و برای مانور این وسیله و دور زدن آن هم کاربرد دارند. عمل بلند شدن و نشستن هواپیما، توسط کامپیوتر و کاملا خودکار انجام میشود. نهایت سرعت هواپیمای لیلیوم، 300 کیلومتر بر ساعت خواهد بود و میتواند با یک بار شارژ نزدیک به 300 کیلومتر را طی کند. لیلیوم از ایمنی محصول خود اطمینان دارد و برای هرکدام از 36 موتور، تجهیزات جداگانهای قرار داده است تا در صورت خرابی یک قسمت، باقی موتورها به فعالیت خود ادامه دهند. باتریهای این هواپیما نیز در چند گروه طراحی شدهاند.
آنچه بیش از همه ابتکار شرکت لیلیوم را جذاب جلوه میدهد، امکان استفاده از آن بهعنوان یک وسیلهی حمل و نقل شهری است. از سویی دیگر، این وسیله میتواند همانند برند تسلا که مشوق صنعت خودروی جهان در ساخت خودروهای الکتریکی بود، پیشدرآمدی بر تولید هواپیماهای برقی با هزینهی ساخت پایین و بدون آلودگی محیط باشد.
دانیل ویگناند، مدیر و صاحب شرکت لیلیوم میگوید:
علاقهی جامعهی جهانی به استفاده از وسایل حمل و نقل، که حداقل آلایندگی را به همراه داشته باشند، هر روز بیشتر میشود. آلودگی صوتی و ترافیک خودروهای امروزی، فضای شهرهای ما را ناخوشایند کرده است. هواپیمای لیلیوم محیط زیست را آلوده نمیکند و از این نظر، کمنظیر است. علاوه بر پاک بودن، این وسیله به حداقل فضا جهت فرود و بلند شدن نیاز دارد.
شرکت لیلیوم، پس از آزمایش موفقیتآمیز محصول دوسرنشینهی خود، طراحی یک نسخهی 5 صندلی و مناسب استفاده بهعنوان تاکسی هوایی را شروع کرده است. قیمت نهایی هواپیمای لیلیوم هنوز مشخص نیست.
در فیلم کوتاه انتهای این مطلب، بینندهی آزمایش هواپیمای عمود پرواز لیلیوم باشید.
دانلود با کیفیت 360p 720p 1080p