ماهان شبکه ایرانیان

شب چهلم، قدمی موفق در نهضت بازآفرینی

ایسنا/قم مراسم رونمایی نقد کتاب «چهلم» در قم برگزار شد و ناقد این نشست این اثر را قدمی موفق در نهضت بازآفرینی دانست.

شب چهلم، قدمی موفق در نهضت بازآفرینی

نشست رونمایی و نقد کتاب«شب چهلم» مجموعه روایاتی از تشرفات نورانی خدمت امام عصر(عج) با حضور فاطمه دولتی نویسنده کتاب ، حامد حجتی به عنوان منتقد و حامد ابتسام در جایگاه کارشناس، مجری و تنی چند از اهالی هنر و قلم کشور در سالن جلسات نشر جمکران برگزار شد.

دولتی که پیش از این، کتاب شیردارخوین زندگی نامه شهید محمد جواد دل آذر را نوشته است، عنوان کرد: وقتی پیشنهاد این کار را توسط جمکران دریافت کردم، با کتاب عبقری‌الحسان رو به رو بودم. کتابی بسیار حجیم که چاپ سنگی آن توسط خود نشر ترجمه شده بود و از منابع دست اول شیعی حساب می‌شد. حدود سه ماه انتخاب روایت‌ها طول کشید.

وی افزود: در روایت‌ها دنبال این بودم که مخاطبم مسیر و راه رسیدن به تشرف را پیدا کند، چون در احادیث هیچ مانع و شرطی برای ملاقات با حضرت حجه وجود ندارد. همین هم باعث می‌شد حین نوشت روایت‌ها مدام از خود بپرسم:«چرا من نمی‌تونم ایشون رو ببینم؟»

دولتی افزود: من در کتاب شب چهلم دقیقا با این مسئله رو به رو بودم، چون روایتی را می‌خواندم و هفته‌ها در خواب و بیداری به آن فکر می‌کردم .آن وقت بود که می‌توانستم دست به قلم بگیرم. البته سختی کار هنگام نوشتن فرمایشات امام بود. چون من حس می‌کردم کلمات امام بار معنایی خاصی دارند، هیچ تغییری در آن‌ها ایجاد نکردم. شاید این نکته کمی مخاطب را اذیت کند

حامد حجتی در حالی که این نکته را کشفِ شهودی و تجربی نویسنده می‌دانست ادامه داد: نهضت بازنویسی، نهضت بزرگ و مهمی است. برای انجام اینکار نویسنده ابتدا باید اهمیت و لزوم آن را درک کند. بعد از نیاز باید نیوش داشته باشد. چیزی فراتر از نوش. یعنی با روایت زندگی کند، آن را با گوشت و پوست و جان درک کند و مرحله سوم بتواند آن را به وسیله کلمات زیبا برای دیگران تعریف کند.

حجتی در وصف کتاب شب چهلم تصریح کرد: این کتاب تشرفات را که همیشه کاری غیردسترس و غیرممکن خوانده می ‌شده ، به صورت عملی شدنی به تصویر کشیده است، به همین خاطر کتاب برای همه‌ی اقشار و همه‌ سنین قابل استفاده است و می‌توانند با آن به نکات ارزشمندی در مورد صاحب عصر دست پیدا کنند، البته نداشتن مقدمه عیب بزرگ کتاب است، اگر کتاب مقدمه داشت می‌توانست در مورد منبع و دیگر مسائل خواننده را آگاه و به سوالات او پاسخ دهد.

گفتنی است دولتی در پاسخ به سوال چند تن از حاضران، یکی از روایت‌های کتاب را با عنوان«حاج علی را کشت» خواند، و سپس مراسم امضای تابلوی یادبود کتاب انجام گرفت. در پایان با گرفتن عکس یادگاری و امضای یادگاری بر روی کتاب حاضرین، جلسه به پایان رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان