شناسه : ۱۹۲۴۳۱۸ - چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۳۶
دو راهکار متعادل شدن بازار اجاره مسکن
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، افشین پروین پور در پاسخ به این سئوال که علیرغم اینکه هنوز تا فصل نقل و انتقالات مسکن فرصت باقیست اما گزارشها حاکی از رشد نرخ اجاره بها و کمبود فایل اجاره در بنگاههای املاک است گفت: مادامی که عرضه مسکن افزایش نیابد نه بازار مسکن و نه بازار اجاره بها متعادل نخواهد شد اما این تعادل بازار نیز منوط به این باید باشد که از سوداگری در این بخش به شکل ویژه کاسته شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ساخت واحدهای استیجاری می تواند به کمک بازار اجاره بیاید اظهار داشت:عرضه مسکن استیجاری مشکل را حل نمی کند چرا که در فرهنگ ایرانی از سالها قبل مالکیت به نوعی برای مردم ایران ارزشمند بوده و هست؛ رفتن به سمت گسترش واحدهای استیجاری که برخی معتقد هستند این روش مشکل مستاجران را حل خواهد کرد غلط است.
* احداث خانه های استیجاری برای خانه دارکردن مستاجران غلط است
پروین پور با اشاره به اینکه اگر می خواهیم مستاجران را صاحب خانه کنیم مسیر احداث خانه های استیجاری غلط است ادامه داد: متعادل شدن بازار اجاره به عرضه مناسب مسکن بستگی دارد بنابراین عرضه خانههای استیجاری مشکلی را حل نمیکند.
وی افزود: مشکل مستاجران با عرضه مسکن ملکی حل می شود نه اینکه مسکن استیجاری بسازیم و آن را در اختیار مستاجران برای زندگی قرار دهیم.
* مستاجران مداوم در حال ضرر دادن هستند
پروین پور گفت:متاسفانه مستاجران در کشور به دلیل تورم بالا مدام در حال ضرر هستند چرا که بیش از نیمی از درآمد آنها صرف پرداخت اجاره بها می شود. حال اگر اصل ما در سیاست گذاری مسکن اصل استیجاری باشد راه را به اشتباه رفته ایم و دولت باید برای حل مشکل به سمت تولید و عرضه مسکن حرکت کند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ساخت واحدهای استیجاری می تواند در متعادل کردن بازار اجاره و کمک حال مستاجران موفق عمل کند افزود: ساخت واحدهای استیجاری مشکل را حل نمی کند و اینکه برخی عنوان می کنند عرضه واحدهای استیجاری مشکل مستاجران را حل خواهد کرد اشتباه است چرا که با ساخت این واحدهای مسکونی در حقیقت عرضه ملکی در کشوری که سالانه 800 هزار ازدواج به ثبت می رسد فراموش می شود.
مشاهدات میدانی حاکی از این است که در روزهای فصل زمستان علاوه بر رشد قیمت مسکن و میزان معاملات نرخ اجاره بهای مسکن نیز رو به فزونی گذاشته است.
بانک مرکزی گزارش داده که در ماه بهمن، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران 144.0 میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 44.4 درصد افزایش نشان می دهد.
همچنین تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در بهمن ماه سال 1398، به 3. 13 هزار واحد مسکونی رسید، که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 24.1 و 42.0 درصد افزایش نشان می دهد.