باشگاه خبرنگاران جوان: علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت گفت: از ظهر دیروز تا امروز 69 مورد جدید به آمار مبتلایان به کرونا ویروس یزد افزوده شده است.
او افزود: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، 1046 مورد جدید ابتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به 18407 نفر رسید.
رئیسی ادامه داد: خوشبختانه 5979 نفر از بیماران کووید 19 در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
معاون وزارت بهداشت گفت: متاسفانه با جان باختن 149 نفر از بیماران، مجموع در گذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به 1284 نفر رسید.شمار مبتلایان بیماری کرونا در سیستان بلوچستان 3 رقمی شد
سید محمد هاشمی شهری گفت: تا ظهر امروز پنجشنبه 29 اسفند ماه، تعداد موارد مثبت آزمایشگاهی بیماری کرونا با 18 مورد افزایش در شبانه روز گذشته به 106 نفر در استان رسید.
دکتر سید محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، گفت: تا ظهر امروز پنجشنبه 29 اسفند ماه، تعداد موارد مثبت آزمایشگاهی بیماری کرونا با 18 مورد افزایش در شبانه روز گذشته به 106 نفر در استان، 76 نفر در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، 20 نفر دانشگاه علوم پزشکی زابل و 8 نفر در دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر رسید.
موارد فوق صرفا شامل موارد مثبت و تائید شده آزمایشگاهی است و برخی از بیماران که دارای علائم هستند با تشخیص بالینی پزشکان محترم متخصص تحت درمان و مراقبت لازم قرار گرفته اند.
آمار فوت بیماران با آزمایش کرونای مثبت در استان نیز 8 نفر میباشد.
از ابتدای شیوع همه گیری نیز 876 بیمار با علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان بستری شده اند که متاسفانه 54 نفر از آنان نیز فوت کرده اند.
شناسایی 21 مورد جدید کرونا / مبتلایان کرونا در فارس به 407 نفر رسید
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی 21 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان فارس خبر داد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عبدالرسول همتی اظهار داشت: با افزوده شدن این موارد جدید، آمار کنونی استان فارس به 407 نفر رسیده است.
او با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته، مورد فوتی ناشی از ابتلا به کروناویروس در فارس گزارش نشده است، افزود: تاکنون 13 نفر در استان جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا ویروس از دست دادند.
معاون بهداشت دانشگاه خبرداد: هم اکنون 49 درصد از مبتلایان در بیمارستان بستری هستند و 31 درصد از مبتلایان نیز به دلیل دارا بودن علایم محدود این بیماری در قرنطینه خانگی به سر می برند و 63 نفر نیز با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده اند.
همتی از عموم مردم فارس خواست تا بیماری کووید19 را جدی بگیرند و برای پیشگیری از شیوع کروناویروس جدید در خانه بمانند و از ترددهای غیرضرور بپرهیزند.
تعداد مبتلایان کرونا در خراسانجنوبی به 145 نفر رسید
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با رسانه ملی پیرامون آخرین آمار مبتلایان قطعی به کرونا در کشور، آمار مبتلایان قطعی در استان خراسانجنوبی را 145 نفر اعلام کرد.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با رسانه ملی پیرامون آخرین آمار مبتلایان قطعی به کرونا در کشور، آمار مبتلایان قطعی در استان خراسانجنوبی را 145 نفر اعلام کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز شامگاه چهارشنبه در تشریح آخرین وضعیت بیماران مبتلا به کرونا در استان خراسانجنوبی، اظهار داشت: از مجموع 419 آزمایش تشخیص کرونا در استان پاسخ 279 مورد منفی و 140 مورد مثبت بوده است.
محمد دهقانی افزود: از مجموع مبتلایان، 56 نفر در بیرجند، 17 نفر در قاین، 18 نفر در زیرکوه، 26 نفر در طبس، 11 نفر در فردوس، چهار نفر در سرایان، سه نفر در درمیان، دو نفر در بشرویه، دو نفر در درمیان، دو نفر در سربیشه و یک مورد در نهبندان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تاکنون از بین بیمارانی که آزمایش آنها مثبت اعلام شده، 69 نفر بهبود یافته و 58 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند، تصریح کرد: همچنین آمار فوتیهای ناشی از کرونا در استان 13 نفر است، که از این تعداد هفت نفر مربوط به بیرجند و شش نفر مربوط به شهرستان طبس است.
آمار مبتلایان به کرونا در آذربایجان شرقی از 630 نفر عبور کرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از افزایش شمار افرادی که در آذربایجان شرقی به کرونا مبتلا شده اند خبر داد و گفت: این آمار تاکنون از 630 نفر عبور کرده و در حال افزایش است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین صومی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه طی روز چهارشنبه نتیجه تست 58 نفر مثبت اعلام شد، ادامه داد: 59 نفر تاکنون در استان بر اثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست داده اند.
وی با اشاره به اینکه تبریز در روزهای اخیر بالاترین تعداد مبتلایان به کرونا را در استان داشته است، ادامه داد: مردم از خانه بیرون نروند زیرا بیشتر مبتلایان یا در مراسم عزا و یا مکانهای شلوغ دچار این ویروس شدهاند.
وی سپس گفت: علائم ویروس کرونا مشابه علائم آنفلوانزا اصلی است که چند ماه گذشته وجود داشت و تفاوت خاصی با هم ندارند. کرونا علائمی همانند تب، سرفه و در صورت وخیم بودن، علائمی مانند تنگی نفس و دردهای عضلانی را نیز در بر میگیرد.
صومی گفت: با روند فعلی رشد تصاعدی مبتلایان در هفته سوم فروردین ماه 9 درصد جمعیت آذربایجان شرقی به کرونا مبتلا خواهند شد.
صومی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی درحال نزدیک شدن به استانهای با آمار بالای کرونا است، ابراز داشت: هم اکنون 10 هزار تخت در بیمارستانها برای ارائه خدمت داریم که با این روند تصاعدی، وضعیت بدتر خواهد شد.
صومی افزود: دست ندادن و روبوسی نکردن، شست و شوی دستها با آب و صابون، ضد عفونی دستها و به هنگام عطسه و سرفه، جلوی دهان را گرفتن از راههای پیشگیری از این بیماری است که همواره به عنوان 6 گام آداب سرفه و بهداشتی نیز از آن یاد میشود.
آخرین جزئیات کرونا در کرمان؛ از ترخیص 55 بیمار تا ابتلای 3 پرسنل درمانی دیگر
سخنگوی علوم پزشکی کرمان از ترخیص 55 بیمار کرونایی استان خبر داد و گفت: تست کرونای سه نفر دیگر از پرسنل درمانی کرمان مثبت شد.
مهدی شفیعی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به آخرین آمار و وضعیت بیماران مبتلا به کرونا در استان کرمان اظهار داشت: از روز گذشته تا ظهر امروز 14 مورد جدید به بیماران کرونایی استان کرمان اضافه شده است.
وی با عنوان اینکه براساس آخرین آمار و تا ظهر امروز مجموع بیماران مبتلا به کووید 19 در استان کرمان 141 مورد است گفت: متوسط سنی مبتلایان جدید 63 سال به بالا بوده است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریها دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه اپیدمی بیماری کرونا در استان استقرار پیدا کرده و شاخصهای خوبی در این مورد نداریم عنوان کرد: دو نفر از مبتلایان جدید زن و شوهر هستند و یک مورد همسر فردی است که از چند روز قبل بهدلیل بیماری کرونا در بیمارستان بستری بوده است.
وی با ابراز اینکه وجود این موارد نشان میدهد که ما خانه را هم ناامن کردیم تصریح کرد: اگر به توصیههای کارشناسان و مسئولان توجه میکردیم و در خانه میماندیم میتوانستیم بیماری را کنترل کرده و از انتقال آن در سطح خانواده جلوگیری کنیم.
شفیعی با بیان اینکه یک مورد از بیماران حدود یک هفته قبل در مراسم خاکسپاری و تدفین شرکت کرده است ادامه داد: فرد مبتلای دیگری در مهمانی شرکت کرده بوده که در آن مهمانی دو نفر علائم سرفه را داشتند.
وی با عنوان اینکه از 14 مورد جدید ابتلا به کووید 19 در استان 10 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان هستند که دو مورد در شهرستان زرند است که زیرمجموعه دانشگاه کرمان است افزود: 3 مورد دیگر از بیماران در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و یک مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریها دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه آمار مبتلایان در استان رو به افزایش است و باید با تحلیل آمار به تفکیک شهرستانی نسبت به کنترل ویروس اقدام کنیم تصریح کرد: متاسفانه زیرساختهای بیمارستانی در شهرهای کوچک کافی نیست و باید مراقبت کرد.
وی با اشاره به اینکه از 14 مورد جدید بیمار کرونایی استان 9 مورد آقا و 5 مورد خانم هستند گفت: 3 نفر از 14 مورد جدید بیماران مبتلا به کرونا از کادر درمانی بیمارستانی هستند که حال عمومی آنها خوب است.
شفیعی با بیان اینکه از روز گذشته تا امروز مورد فوتی جدیدی در استان نداشتیم و مجموع فوتیهای استان 13 مورد است افزود: 5 مورد بستری در نقاهتگاه داریم و از روز گذشته 7 مورد بیمار بهبود یافته هم از بیمارستانهای استان ترخیص شدند.
وی با اشاره به اینکه بعضی از بیماران مانند کادر درمانی در منزل دوران درمان خود را میگذرانند گفت: از 122 مورد بیمار بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان 55 مورد تاکنون مرخص شدند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریها دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه 54 بیمار نیز همچنان در بیمارستانها تحت درمان هستند افزود: تعداد مبتلایان به کرونا در رفسنجان 13 مورد اعلام شده که تاکنون سه مورد فوت شدند.
وی با اشاره به اینکه از روز گذشته بار مراجعات به مراکز درمانی کاهش پیدا کرده و دلیلش را ایام پایانی سال و لحظات تحویل سال میدانیم گفت: پیشبینی میشود از روزهای دوم فروردین سال آینده به بعد با افزایش 15 درصدی مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی مواجه باشیم.
شفیعی با بیان اینکه از روز گذشته 38 بیمار حاد تنفسی به بیمارستانها مراجعه کردند که 32 مورد مشکوک به کویید 19 بودند که از آنها نمونهگیری شده است عنوان کرد: از ابتدای اسفند هزار و 218 مورد بیمار حاد تنفسی به بیمارستانهای استان مراجعه کردند که از این تعداد 695 مورد مشکوک بودند که از آنها تست کرونا گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در مجموع از 827 مورد نمونهگیری شده که از بعضی بیماران و پرسنل درمانی دو مورد تست گرفته شده است گفت: از مردم تقاضا داریم که در خانه بمانند و بازدید از سالمندان را انجام ندهند و بهصورت تلفنی جویای احوال آنها باشند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریها دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: اگر فاصلهگذاری اجتماعی رعایت نشود در روزهای آینده شاهد موارد بدتری خواهیم بود و سرنوشت کرمان هم مانند استانهایی میشود که امروز دچار بحران شدید هستند.
جهرم در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفت
با اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی جهرم، این شهر از شامگاه چهارشنبه 28 اسفندماه از نظر گسترش ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفت.
به نقل ازروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، محمد رحمانیان اظهارداشت: تا عصر چهارشنبه 28اسفند، نمونه آزمایشگاهی29 فرد مبتلا به کرونا در جهرم مثبت شده است.
وی افزود: تاکنون 133 نمونه از بیماران مشکوک گرفته شده و آخرین فرد مبتلا به کرونا در جهرم، زنی 33 ساله بوده که سابقه بیماری زمینهای آسم داشته است.
رحمانیان تصریح کرد: هفت بیمار مبتلا به کرونا در جهرم ترخیص شدهاند و ادامه درمان این بیماران به صورت قرنطینه خانگی انجام میشود.
این مقام مسئول با تاکید دوباره برای عدم خروج از منزل و حضور در تجمعات و میهمانیها، تصریح کرد: دورهمیها و مراسمهای خانوادگی عامل اصلی در شیوع کرونا در جهرم بوده است.
رحمانیان با تاکید بر اینکه سالمندان از گروه پرخطر ابتلا به این بیماری به حساب میآیند، از مردم خواست دید و بازدیدهای عید را به زمان دیگری موکول کرده تا زنجیره انتقال ویروس از بین برود.
به گزارش خبرگزاری فارس، شامگاه چهارشنبه بلندگوهای سیار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم در خیابانهای شهر وضعیت قرمز بیماری کرونا را به مردم اطلاعرسانی کردند.
تست 14 نفر به کرونا در استان کرمان مثبت شد/ یک نفر از بیماران کرونایی در سیرجان فوت کرد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان گفت: 14 نفر دیگر به جمع بیماران مبتلا به کرونای استان کرمان اضافه شدند و یک نفر از بیماران در سیرجان فوت کرد.
مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 14 نفر دیگر به جمع بیماران کرونای استان کرمان اضافه شدند، گفت: متوسط سنی 14 مورد جدید به کرونا در استان کرمان 63 سال به بالا بوده است.
او تصریح کرد: 2 نفر از این 14 نفر زن و شوهر هستند.
شفیعی با بیان اینکه یک نفر از 14 نفر، همسرش چند روز قبل بستری شده است، بیان داشت: یک نفر هم از این تعداد هفته قبل در مراسم تدفین و یک نفر دیگر در مهمانی شرکت کرده بود که به کرونا مبتلا شده است.
او عنوان کرد: از 14 مورد جدید 10 مورد آن در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 3 مورد در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و یک مورد در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بستری هستند.
شفیعی گفت: هشت نفر در شهر کرمان، دو نفر در شهر زرند، سه نفر در رفسنجان و یک نفر در جیرفت جزو موارد جدید ابتلا به کرونا در استان کرمان هستند.
او افزود: 9 نفر از این 14 نفر، آقا و پنج نفر خانم هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: سه نفر از این 14 نفر، هم جزو کادر درمان هستند.
او با بیان اینکه حال دو نفر از بیماران وخیم است، گفت: طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی سیرجان یک مرد 79 ساله در این شهرستان فوت کرده است؛ بنابراین، تعداد فوتیها در استان به 14 نفررسیده است.
شفیعی گفت: با اعلام 14 مورد جدید ابتلای به کرونا ویروس، تعداد افراد مبتلای به این بیماری در سطح استان به 141 نفر رسید.
آمار مبتلایان به کرونا در چهارمحال و بختیاری به 61 نفر رسید؛ 45 مبتلا به کرونا بهبود یافتند
گروه استانها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: با اضافه شدن 3 مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا مجموع مبتلایان ویروس کرونا در استان به 61 نفر رسید.
مجید شیرانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: با مثبت اعلام شدن آزمایش ویروس کرونا 3 نفر در 24 ساعت گذشته، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در استان چهارمحال و بختیاری به 61 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در استان، تا کنون 45 نفر از مبتلایان به ویروس کرونا بهبود و ترخیص شدند.
شیرانی با بیان اینکه آمار افراد فوتی در استان بر اثر ویروس کرونا 9 نفر است، افزود: تاکنون 335 نفر با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدند که از این تعداد ، آزمایش 226 مورد از آنان منفی اعلام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: اکنون 69 نفر بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری و تحت مراقبت هستند و تعدادی از جواب آزمایشها هنوز گزارش نشده است.
شیرانی با اشاره به با اشاره به مدیریت مصرف تجهیزات فردی در بیمارستان ها افزود: بر اساس پروتکلهای علمی تجهیزات بهصورت کیتهای حفاظت فردی روزانه در بین پرسنل بخشهای ایزوله و ویژه توزیع میشود.
وی تصریح کرد: وسایل حفاطت فردی بر اساس سطح حفاظت مشخص شده است و تقریباً بالاتر از استانداردهای تعریف شده برای پرسنل، تجهیزات توزیع میشود.
آمار مبتلایان به کرونا در چهارمحال و بختیاری به 61 نفر رسید؛ 45 مبتلا به کرونا بهبود یافتند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: با اضافه شدن 3 مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا مجموع مبتلایان ویروس کرونا در استان به 61 نفر رسید.
مجید شیرانی اظهار داشت: با مثبت اعلام شدن آزمایش ویروس کرونا 3 نفر در 24 ساعت گذشته، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در استان چهارمحال و بختیاری به 61 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در استان، تا کنون 45 نفر از مبتلایان به ویروس کرونا بهبود و ترخیص شدند.
شیرانی با بیان اینکه آمار افراد فوتی در استان بر اثر ویروس کرونا 9 نفر است، افزود: تاکنون 335 نفر با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدند که از این تعداد ، آزمایش 226 مورد از آنان منفی اعلام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: اکنون 69 نفر بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری و تحت مراقبت هستند و تعدادی از جواب آزمایشها هنوز گزارش نشده است.
شیرانی با اشاره به با اشاره به مدیریت مصرف تجهیزات فردی در بیمارستان ها افزود: بر اساس پروتکلهای علمی تجهیزات بهصورت کیتهای حفاظت فردی روزانه در بین پرسنل بخشهای ایزوله و ویژه توزیع میشود.
وی تصریح کرد: وسایل حفاطت فردی بر اساس سطح حفاظت مشخص شده است و تقریباً بالاتر از استانداردهای تعریف شده برای پرسنل، تجهیزات توزیع میشود.
با جانباختن 2 نفر دیگر تعداد فوتیهای استان اردبیل به 29 نفر رسید
گروه استانها- قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: با جانباختن دو نفر دیگر تعداد فوتیهای استان اردبیل به 29 نفر رسید.
افشین فتحی اظهار داشت: با احتساب 2 مورد فوتی در 24 ساعت گذشته متاسفانه 29 نفر بدلیل ابتلا به این بیماری در استان فوت کردهاند.
وی افزود: براساس جواب آزمایش ویروسشناسی تعداد 16 نفر به آمار مثبتهای قطعی اضافه شده است و مبتلایان کرونا در استان اردبیل به 231 نفر افزایش یافت.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیان کرد: بحران بیماری کرونا در استان اردبیل بسیار جدی و اضطراری است و قطعا در روزهای آینده تعداد مبتلایان به ویروس افزایش خواهد یافت و با توجه به تردد بالا در مراکز خرید و سطح شهر و احتمال دید و بازدید در روزهای آینده، سیر صعودی در افزایش ابتلا خواهیم داشت ؛باید دید و بازدیدها بصورت تلفنی و مجازی انجام گیرد.
فتحی تصریح کرد: هم استانیهای عزیز به مراجعه به سامانه وزارتی salamat.gov.ir و ثبت مشخصات و با چند سوال ساده میتوانند از وضعیت خود در زمینه ابتلا یا سالم بودن مطمئن شده و توسط مراقبین سلامت بررسی و پیگیری میشوند.
شناسایی 47 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان مرکزی؛ آمار مبتلایان کرونا در استان مرکزی به 839 نفر رسید
گروه استانها- رئیس علوم پزشکی اراک از شناسایی 47 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان مرکزی خبر داد و گفت: آمار مبتلایان کرونا در استان مرکزی به 839 نفر رسید.
سیدمحمد جمالیان، با اشاره به آخرین وضعیت مبتلایان کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی 47 مورد جدید ابتلا به بیماری کرونا در استان شناسایی شده که مجموع مبتلایان به این بیماری به 829 نفر رسید.
وی افزود: خوشبختانه 453 نفر از بیماران مبتلا به کرونا در استان بهبود یافته و ترخیص شده و این آمار روز به روز در حال افزایش است که برای همه بیماران کووید19 آرزوی بهبودی و بازگشت به آغوش خانواده را داریم.
جمالیان عنوان کرد: 177 بیمار مبتلا به کرونا ویروس در بیمارستانهای استان مرکزی بستری هستند که خدمات تخصصی درمانی لازم را دریافت میکنند.
بهبود 224 بیمار کرونایی در خوزستان
رئیس مرکز بهداشت خوزستان از بهبود 224 بیمار کرونایی در استان تا امروز خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر مهدی حسینی زاده اظهار کرد: با تلاش شبانه روزی مدافعان سلامت در حوزه بهداشت و درمان، از ابتدای شیوع کرونا در استان خوزستان تا امروز 29 اسفندماه، 224 نفر از افرادی که در بیمارستان بستری شده بودند، با بهبودی حالشان از بیمارستان مرخص شده اند.
وی افزود: تاکنون 381 نفر مبتلای قطعی به کروناویروس در خوزستان ثبت شده است.
استقرار تیم های کنترل بهداشتی در 311 نقطه کشور و برگرداندن 320 نفر از مبادی خروجی
معاون وزیر کشور با اشاره به استقرار تیم های کنترل بهداشتی مرکب از عوامل هلال احمر، بسیج ، ناجا و شبکه بهداشت و درمان برای کنترل مبادی خروجی در 311 نقطه در 13 استان کشورگفت: روز اول اجرای طرح بیش از 320 نفر از مبادی خروجی برگردانده شده اند.
به گزارش ایسنا، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در خصوص فعالیتهای حوزه انتظامی و امنیتی در مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت: همان روز سی ام بهمن ماه که اعلام شد در قم دو نفر مبتلا به بیماری کرونا شده و جان خود را از دست دادند، در اولین اقدام ادارات کل پدافند غیرعامل و زیستی استانها فعال شدند و ظرف دو ساعت گزارش اوضاع همراه با پیشنهاداتی به ریاست محترم جمهور ارائه شد.
وی افزود: در ادامه برمبنای وظایف ذاتی، اموری که می بایست در این راستا در هماهنگی با وزارت بهداشت انجام می گرفت، صورت پذیرفت و پس از اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا، کمیته اجتماعی و انتظامی را به وزارت کشور محول کرد، تاکنون دو جلسه شورای امنیت کشور، 4 جلسه اصلی کمیته اجتماعی و انتظامی و 6 جلسه فرعی و کارشناسی در این حوزه برگزار و تصمیمات مرتبط با وظیفه، اتخاذ و ابلاغ گردیده است
ذوالفقاری در خصوص اقدامات انجام شده گفت: باید دستورالعملی تهیه می شد که تمامی اقداماتی که در سطح ملی و استانی انجام گیرد و وظایف دستگاهها در آن دستور العمل مشخص که این مهم در کوتاه ترین زمان تهیه به تمامی دستگاهها ابلاغ و در حال اجراست
وی افزود: با توجه به روند بیماری و نگاه وزارت بهداشت، چندین طرح تهیه شد، از جمله طرح مدیریت تردد، طرح ممنوعیت تردد بین برخی از استانهای کشور، طرح محدودیت تردد، طرح کنترل بهداشتی و ... که با توجه به اینکه در این زمینه دیدگاههای مختلفی در جامعه وجود دارد، عده ای موافق قطع ترددهای غیرضروری بین شهرها و عده ای مخالف بودند. بر مبنای تمامی این دیدگاهها، طرح ها تهیه شد و پیامدهای هر طرح نیز ذکر و گزارشها به ستاد ملی ارائه شد که در نهایت ستاد ملی با توجه به شرایط کشور و شرایط اجتماعی و ضرورت ها و موضوعات اجتماعی در حال حاضر محدودسازی کنترل های بهداشتی را مورد تصویب قرار داد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه طرح کنترل های بهداشتی در جاده ها و اقدامات پیشگیرانه در داخل شهرها مورد تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار گرفت، اظهار کرد: برای تحقق این اهداف چند اقدام صورت گرفت. به استانداران سراسر کشور اعلام شد تا از برگزاری مناسبتها، مراسم و همایشها و ... چه شخصی و چه دولتی که ضرورت دارد افراد در مکانی جمع شوند در سطح استانها جلوگیری و تا حد امکان در سطح استانها، شهرستان ها و حتی روستاها چنین تجمعاتی صورت نگیرد و با اطلاع رسانی و اقناع مردم و همکاری معتمدین و متنفذین و صدور دستورات اداری، این مهم را تحقق بخشند که شاهد کاهش اساسی جمعیت در مناسبتها از جمله مراسم عروسی یا عزاداری و دیگر مجالس و همایش ها در کشور هستیم.
معاون وزارت کشور با بیان اینکه محدود سازی مربوط به کم کردن بخشی از فعالیتهایی است که ممکن است درجامعه ضرورت زیادی نداشته باشد، گفت: بخش عمده مربوط به اقدامات خدماتی و تجاری بود. همچنین تاکید شد همه مراکزی که مسئول تامین مایحتاج ضروری مردم هستند، محدودیت ساعت و تعطیلی درنظر گرفته نشود. بخشهایی که می توانند تعدیل شوند با توجه به شرایط استانها از سوی استانداران و اتحادیه ها و براساس تصمیماتی که در جلسه ستاد تنظیم بازار اتخاذ شد، هماهنگ شد که با همکاری مردم و اصناف و اتحادیه ها دنبال شود تا شاهد کاهش جمعیت در مراکز جمعیتی باشیم که در بسیاری از استانها به شکل هماهنگ انجام گرفت و دنبال می شود.
ذوالفقاری همچنین اشاره کرد: از سه روز گذشته طرح کنترل و پایش بهداشتی در مبادی خروجی و ورودی استانها پس از به تصویب رسیدن در ستاد ملی مقابله با کرونا، به 13 استان ابلاغ شد و این استانها ماموریت یافتند که با همکاری وزارت بهداشت، هلال احمر، بسیج و نیروی انتظامی در مبادی خروجی کار پایش و کنترل سلامت را براساس پروتکل های وزارت بهداشت انجام دهند.
وی افزود: سیزده استان تهران، البرز، خراسان رضوی، گلستان، گیلان، مازندران، قزوین، قم، اصفهان، فارس، لرستان، خوزستان و سمنان هستند که برخی دیگر از استانها هم درخواست اجرای این طرح را داشتند که اعلام شد که درصورت امکان اجرای طرح، اعلام آمادگی کنند تا با هماهنگی ستاد ملی اقدام نمایند. اگر این طرح با قوت اجرا شود می تواند در کنترل بیماری موثر باشد. ضمنا اگر افرادی علایم بیماری داشته باشند از ادامه سفر آنها جلوگیری خواهد شد و به نقاط کنترلی و بررسی منتقل می شوند.
ذوالفقاری اشاره کرد: از روز اجرای طرح تیم های کنترل بهداشتی مرکب از عوامل هلال احمر، بسیج ، ناجا و شبکه بهداشت و درمان برای کنترل مبادی خروجی در 311 نقطه در 13 استان کشور مستقر شده اند که در نتیجه فعالیت تیم های یادشده، روز گذشته بیش از 320 نفر، از مبادی خروجی برگردانده شده اند. همچنین در مجموع در روز گذشته، شاهد کاهش حدود 40 درصدی سفرها نسبت به روز قبل بوده ایم.
ذوالفقاری تصریح کرد: باید به مردم بگوییم که سفر نکنید. بهترین کاری که مسئولان وزارت بهداشت انجام می دهند و مکرراً می بینیم این است که توصیه می کنند که تردد و در مراکز جمعیتی حضور نداشته باشید، از تردد غیرضروری اجتناب کنید و در خانه بمانید چرا که جان خود و جان مردم بر هر چیز ارجحیت دارد.
وی گفت: ابلاغیه های زیادی داشتیم و باید به صورت مستمر هماهنگی میان دستگاههای مختلف استانها صورت می گرفت چرا که نظرات مختلفی وجود دارد. در برخی استانها تصمیمات محلی گرفته می شد که به لحاظ محلی تصمیمات موثری بودند اما به دلیل تاثیراتی که بر دیگر بخشهای کشور می گذاشت، می توانست آثار منفی دیگری داشته باشد.
وی افزود: برهمین اساس از ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کردیم که برای تمام بخش ها و واحدهای کشور پروتکل بهداشتی تهیه و ابلاغ شود و استانداران، فرمانداران و ستادهای استانی این پروتکل ها را اعلام کرده و بر اجرای آنها نظارت داشته باشند.
ذوالفقاری گفت: براساس تماس های مختلف مردمی و اعلام استانها مردم از اقشار مختلف تمایل به همکاری در جهت کمک به پیشگیری از بیماری کرونا دارند که این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت ضرورت ساماندهی و سازماندهی ظرفیتهای نهادهای عمومی و آحاد جامعه به گونه ای که همه اقشار از جمله هیاتهای مذهبی، خیرین، نیروهای داوطلب، سازمانهای مردم نهاد، معتمدین، بسیج، هلال احمر، بهزیستی، کمیته امداد، مراکز بهداشت و ... مورد تایید قرار گرفت و با همکاری اعضای کمیته اجتماعی - انتظامی و صاحب نظران، طرح تهیه و به تصویب ستاد ملی کرونا رسید و به دستگاههای مرتبط ملی و استانداران سراسر کشور ابلاغ شد تا از ظرفیت عظیم و انگیزه های مردم در دو بخش کمک های غیرمادی و مادی با برنامه ریزی و هدفمند بهره گیری شود.
وی در ادامه با بیان اینکه پایه این طرح براساس محله محور است، گفت: اگر مبارزه با بیماری کرونا به صورت محله محور طراحی و دنبال نشود، مجموعه توانمندی ها و ظرفیت ها که در جامعه بی بدیل است، به درستی مورد بهره برداری قرار نمی گیرد.
ذوالفقاری افزود: در طرح مشارکت اجتماعی، مشارکت های مردم شامل امور آموزشی است، اطلاع رسانی، نظارت بر امر بهداشت محیط، خود مراقبتی انتظامی و نظم، ارائه خدمات و خدمات مشاوره ای، تامین فضای بهداشتی درمانی، تامین نیازمندی های بهداشتی درمانی، تامین نیروی داوطلب و اجرای طرح غربالگری و ... است.
وی ادامه داد: عده ای بیکار شدند، عده ای دچار مشکل شدند، گرچه دولت اعلام کرده است بسته معیشتی به گروههای آسیب پذیر خواهد رساند اما در طرح مشارکت اجتماعی این موضوع لحاظ شده است که این فضا ایجاد شود تا به کسانی که از لحاظ معیشتی دچار مشکل هستند، در بخش مشارکت مردم کمک شود.
ذوالفقاری گفت: اساس کار در طرح مشارکت مردم این است که از اقدامات پراکنده و بخشی جلوگیری شود و پایه کار براساس محلات است که ان شاءا... با حرکت ملی، استانی و سازمانی این حرکت شکل گیرد و تمامی اقدامات در این طرح دیده شده است و با مشارکت همه می توانیم با سازماندهی مناسب تمامی افرادی که می خواهند به لحاظ اعتقادی، اخلاقی و نوع دوستی کمک کنند، زمینه همکاری داشته باشند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور درخصوص تدابیر اتخاذ شده در آستانه سال نو گفت: انتظار داریم مردم توصیه های متخصصان و مسئولین بهداشتی کشور را جدی بگیرند و از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند. همچنین طرح نوروزی طبق روال گذشته برای ایجاد نظم و امنیت اجرا می شود. نیروی انتظامی، بسیج و دیگر دستگاههای امدادی و درمانی و راهداریها نیز براساس وظایف خود عمل خواهند کرد.
ذوالفقاری در پایان گفت: به عنوان یک شهروند که جریان روند این بیماری هستم توصیه دارم که همه هموطنان این بیماری را جدی تلقی کنند و به همه توصیه ها گوش دهند و همراهی کنند. امیدواریم با مشارکت و همکاری مردم و تمامی نهادها از جمله نیروهای مسلح و هماهنگی کاملی که میان ستاد ملی مبارزه با کرونا، وزارت کشور، کمیته ها و شورای امنیت کشور وجود دارد بتوانیم بر این بیماری فایق آییم.
براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، وی در پایان، ضمن قدردانی از تلاشهای همه جانبه مسئولین و مردم و بویژه کادر درمانی و بهداشتی کشور که در خط مقدم مقابله با این بیماری قرار دارند، کار ارزشمند و مجاهدانه جامعه پزشکی و پرستاری و نیروهای داوطلب بسیجی و ... در این صحنه را همانند نیروهای رزمنده در دفاع مقدس خواند.
101 خوزستانی مبتلا به کرونا تحت درمان هستند
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: براساس آخرین آمار مربوط به مبتلایان به ویروس کرونا در استان، درحال حاضر 101 نفر در مراکز درمانی و بیمارستانها بستری هستند.
سید مهدی حسینی زاده رئیس مرکز بهداشت از اهواز، گفت: با تلاش شبانه روزی مدافعان سلامت مردم در حوزه بهداشت و درمان، از ابتدای شیوع کرونا در استان خوزستان، تا امروز پنجشنبه 29 اسفند 98، 224 نفر در سطح استان در میدان مبارزه با این ویروس پیروز و بهبود یافتند.
او با بیان اینکه تاکنون ابتلا 381 نفر به کرونا ویروس قطعی شده است، اظهار داشت: 101 نفر از مبتلایان در مراکز درمانی و بیمارستانهای استان خوزستان بستری و تحت درمان هستند.
حسینی زاده بیان کرد: در صورتیکه مردم بهداشت فردی و عمومی رعایت کرده و از ترددها و سفرهای غیرضروری اجتناب کنند، شاهد کاهش شمار مبتلایان و افزایش بهبود افراد در سطح استان خوزستان خواهیم بود.
ویروس کرونا یا کووید 19 نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از 150 کشور جهان سرایت کرده است و با شیوع در ایران، به منظور پیشگیری از همه گیر شدن آن بیشتر بازارها، مراکز خرید، آرامستان ها، بقاع متبرکه و امامزاده ها تعطیل و محدودیت های ترافیکی در مبادی بسیاری از شهرستان های خوزستان اعمال میشود.
شمار مبتلایان به کرونا در قم به 1105 تن رسید
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم گفت:تاکنون یک هزار و 105 تن در قم مبتلا به ویروس کرونا تشخیص داده شده اند.
علی ابرازه،قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: طی 24 ساعت گذشته جواب آزمایش 31 تن مثبت اعلام شد که با این احتساب از ابتدا تاکنون یک هزار و 105 تن در قم مبتلا به ویروس کرونا تشخیص داده شده اند.
او افزود:در حال حاضر 722 تن در بیمارستانهای کامکار، فرقانی، امام رضا (ع)، علی ابن ابیطالب (ع) و شهید بهشتی قم به علت ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی و همچنین کرونا، بستری هستند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: 59 تن از بیماران بهبود یافته در شیفت صبح امروز مرخص و 62 تن نیز در شیفت دیشب با بهبودی کامل ترخیص شده اند.
ابرازه ادامه داد: با توجه به فرارسیدن سال جدید و ایام تعطیلات نوروزی، از همه مردم در خواست میکنیم که در منازل بمانند و با این کار به کادر درمانی و پزشک و پرستار که یک ماه شبانه روز در حال مبارزه با این ویروس است، کمک کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت روز پنجشنبه اعلام کرد: تاکنون 18 هزار و 407 تن در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، هزار و 284 تن به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و 5 هزار و 979 تن نیز بهبود یافتهاند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی قم بهترین راهکار برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، حضور مردم در منازل و عدم خروج از خانه است که امیدواریم همه هموطنان به آن توجه کرده و اهتمام داشته باشند.
121 مبتلا به کرونا و 13 فوتی در خراسان شمالی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: با اعلام نتایج قطعی آزمایشهای انجام شده، تا ظهر 29 اسفندماه، 121 نفر در خراسان شمالی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد آمار فوتیها نیز به 13 نفر افزایش یافت.
سید احمد هاشمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در شهرستانهای بجنورد 61 نفر، شیروان 7 نفر، فاروج 5 نفر، مانه و سملقان 8 نفر، جاجرم 4 نفر، گرمه 3 نفر و اسفراین 33 نفر بطور قطعی به بیماری کووید 19 دچار شده اند. ️
هاشمی افزود: تاکنون 52 نفر از مبتلایان به این بیماری بهبود و از مراکز درمانی مرخص شده اند.
او اظهار داشت: آزمایش 238 نفر از موارد مشکوک نیز منفی گزارش شده است و هم اکنون 152 بیمار مشکوک به ابتلا به کرونا در بیمارستانهای سطح استان بستری هستند.
هاشمی تاکید کرد: اگر مردم جان خود و عزیزانشان برایشان اهمیت دارد و میخواهند گردش این ویروس مرموز در جامعه قطع شود، باید در خانه بمانند و از منزل خود خارج نشوند.
پزشک متخصص اطفال بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اطلاعیهای از درگذشت دکتر اهرچی از چهره های شاخص در درمان بیماریهای کودکان بر اثر ابتلا به بیماری کرونا خبرداد.
تعداد مبتلایان هرمزگان به 129 نفر رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: 5 مورد مثبت جدید کرونا در هرمزگان به مبتلایان اضافه و شمار مبتلایان به 129 نفر رسید.
حسین فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تعداد موارد مثبت کرونا در هرمزگان در 24 ساعت اخیر با 5 مورد افزایش به 129 نفر رسید.
وی افزود: از ابتدای شیوع کرونا در کشور913 مبتلای به بیماری حاد تنفسی تاکنون در هرمزگان داشتهایم که 785 نفر آنان با بهبود حالشان از بیمارستان مرخص شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان داشت: 11 بیمار بستری کرونا در هرمزگان داریم و تعداد فوتیها نیز 11 نفر است و فوتی جدیدی اضافه نشده است.
دکتر فرشیدی اضافه کرد: بندرعباس 64 نفر،کیش 31 نفر، قشم 14 نفر، پارسیان 2 نفر، بستک 2 نفر، بندرلنگه 3 نفر، حاجی آباد 1 نفر، جاسک 1 نفر، خمیر 1 نفر، رودان 3 نفر و میناب 7 نفر مبتلای به کرونا دارند.
تعداد مبتلایان کرونا در خراسان جنوبی به 148 تن رسید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تاکنون 148 در خراسان جنوبی به کرونا مبتلا شدهاند.
محمد دهقانی فیروزآبادی، امشب 29 اسفند در برنامه زنده تلویزیونی اظهار کرد: تعداد کل مبتلایان به کرونا در استان اکنون 148 هستند.
وی با اشاره به اضافه شدن هشت نفر به مبتلایان در امروز، افزود: از این تعداد، یک مورد در بیرجند، یک مورد در قاین، یک مورد در فردوس، یک مورد در زیرکوه، یک مورد در درمیان و سه نفر بشرویه هستند.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: اکنون 64 نفر در بیمارستانها بستری و 70 نفر ترخیص شدهاند.
دهقانی ادامه داد: اکنون 57 نفر در بیرجند، 18 نفر در قاین، 19 نفر در زیرکوه، 12 نفر در فردوس، 26 نفر در طبس، 4 نفر در سرایان، 4 نفر در درمیان، 5 نفر در بشرویه، 2 نفر در سربیشه و یک نفر در نهبندان مبتلا به این ویروس هستند.
وی با بیان اینکه این ویروس در استان تاکنون 14 فوتی به همراه داشته است، یادآور شد: از این تعداد، هفت نفر مربوط به بیرجند، شش مورد مربوط به طبس و یک مورد در قائن بوده است.