ماهان شبکه ایرانیان

۱۰ سریال انیمیشنی کمدی برتر دهه اخیر

انیمیشن‌های کمدی در طول دهه گذشته به طور فزاینده‌ای محبوبیت پیدا کرده‌اند. نمایش‌های بسیاری از سریال‌های محبوب دهه ۹۰ میلادی مثل «سیمپسون‌ها» The Simpsons و «ساوت پارک» South Park الهام گرفته شده‌اند و این سریال‌ها که مرزهای کمدی و انیمیشن را جابه‌جا کرده‌اند، همچنان به نگه‌داشتن یک آینه هجوآمیز در مقابل مخاطبان‌شان ادامه می‌دهند

انیمیشن‌های کمدی در طول دهه گذشته به طور فزاینده‌ای محبوبیت پیدا کرده‌اند. نمایش‌های بسیاری از سریال‌های محبوب دهه 90 میلادی مثل «سیمپسون‌ها» The Simpsons و «ساوت پارک» South Park الهام گرفته شده‌اند و این سریال‌ها که مرزهای کمدی و انیمیشن را جابه‌جا کرده‌اند، همچنان به نگه‌داشتن یک آینه هجوآمیز در مقابل مخاطبان‌شان ادامه می‌دهند.
پیش‌تر انیمیشن به‌عنوان چیزی تماماً متعلق به کودکان در نظر گرفته می‌شد، اما سریال انیمیشنی مدرنی مثل «ریک و مورتی» Rick And Morty و «بوجک هورسمن» BoJack Horseman به این ژانر تکامل بخشیده‌اند. سریال‌های انیمیشنی عموماً همان‌قدر که خنده‌دار هستند، به همان اندازه خود را دغدغه‌مند مسائل اجتماعی قرار داده‌اند. در این مطلب 10 تا از بهترین سریال‌های انیمیشنی کمدی دهه اخیر را معرفی کرده‌ایم.

10 – فضای نهایی Final Space

فضای نهایی - سریال انیمیشنی

نخستین اپیزود «فضای نهایی» در فوریه 2018 در شبکه ادالت سویم به نمایش درآمد و در حال حاضر در نت‌فلیکس در دسترس قرار گرفته است. فصل دوم آن در ژوئن 2019 منتشر گردید و اعلام شده است که فصل سومی نیز وجود خواهد داشت.
این سریال انیمیشنی داستان ماجراجویی‌های یک فضانورد به نام گری گودسپید و دوستانش که شامل بیگانه مونکیک، دوست انسان کوئین و دشمن سابق آووکاتو می‌شود، را دنبال می‌کند. آن‌ها در حین سفر در کیهان، درباره “فضای نهایی” معروف می‌آموزند. این سریال شبیه به «ریک و مورتی» است چراکه هر دوی آن‌ها یک صحنه‌پردازی علمی- تخیلی قوی دارند.

9 – پارادایس پی‌دی Paradise PD

 پارادایس پی‌دی - سریال انیمیشنی

«پارادایس پی‌دی» یک سریال انیمیشنی کمدی است که هم اکنون در نت‌فلیکس در دسترس است. این سریال شادمایش‌های کمدی را با شوخی‌های زمخت و بی‌ادبانه ترکیب می‌کند. نخستین اپیزود آن در اوت 2018 پخش شد و خبر ساخت فصل دوم آن نیز در اکتبر 2018 اعلام گردید.
«پارادایس پی‌دی» درباره یک کارآگاه و نیروی پلیس است که هریک از آن‌ها کم وکاستی‌هایی را دارا هستند. آن‌ها در شهری کوچک در تلاش‌اند از یک امپراطوری مواد مخدر پرده بردارند. بولت، یک سگ پلیس معتاد به مواد مخدر، یکی از نقاط برجسته این نمایش است؛ البته به‌همراه رابطه عشق-نفرت بین دو کاراکتر اصلی یعنی کوین و پدر رئیس‌پلیسش.

8 – وان پانچ من One-Punch Man

 وان پانچ من

«وان پانچ من» یک انیمیشن کمدی هجوآمیز ژاپنی است که براساس یک وب‌کامیک ابرقهرمانی ساخته شده است. اولین بار بین اکتبر و دسامبر سال 2015 پخش شد و فصل اول آن نیز در حال حاضر برای تماشا در نت‌فلیکس قرار گرفته است.
این سریال درباره سایتاما است؛ یک ابرقهرمان که به‌طرز مضحکی بیش از حد قدرتمند است. او قادر است هر دشمنی را تنها با یک مشت از پای دراندازد. سایتاما در بیشتر زمان این سریال آرزومند یک رقابت واقعی است؛ چیزی که او به‌ندرت بدان دست پیدا می‌کند. می‌بینیم که او اغلب این کار را انجام می‌دهد، با این وجود تماشای شکست ضدقهرمان به ظاهر غیرقابل‌توقف آن هم تنها با یک ضربه رضایت‌بخش است.

7 – وقت ماجراجویی Adventure Time

وقت ماجراجویی - سریال انیمیشنی

برخلاف بقیه موارد این لیست، «وقت ماجراجویی» یک سریال کمدی صرفاً مخصوص بزرگ‌سالان نیست. با این حال به‌رغم هدف‌گذاری آن برای مخاطبان جوان‌تر، در نظر مخاطبان بزرگ‌سال نیز محبوب است و یک برنامه پرطرفدار عظیم در فرهنگ عامه محسوب می‌شود.
سریال انیمیشنی «وقت ماجراجویی» درباره یک سگ به نام جیک و یک انسان به نام فین است که در یک سرزمین خیالی و پساآخرزمانی به نام اوو زندگی می‌کنند. این سریال، سرگرم‌کننده و خنده‌آور است و در عین حال با واقعیت مرتبط است و فرد را در مسیری جدید به فکر فرو می‌برد. هر اپیزود به‌شدت بازگویه‌پذیر است؛ با کاراکترهایی که فلسفه‌هایی ساده‌پندارانه را بازگو می‌کنند به‌گونه‌ای که بسیاری چیزها را به دورنمایی کلی تبدیل می‌کند.

6 – بابای آمریکایی American Dad

بابای آمریکایی

«بابای آمریکایی» به‌مانند «مرد خانواده» Family Guy توسط ست مک‌فارلن ساخته شده است و اولین بار در فوریه سال 2005 پخش گردید. فرض اولیه مشابهی دارد و ماجراهای اسمیت‌ها را دنبال می‌کند؛ یک خانواده به‌هم‌ریخته که سرپرستی آن برعهده یک کارمند CIA و بزرگ‌خاندان استن است.
سریال انیمیشنی «بابای آمریکایی» به‌نسبت «مرد خانواده» اندکی کمتر اپیزودیک است و هر اپیزود پیچ‌وقوس‌های منسجم‌تری دارد که خط داستانی کاراکترها را به یکدیگر مرتبط می‌سازد. یک موجود فضایی به نام راجر هم در این نمایش وجود دارد که در اتاق زیر شیروانی زندگی می‌کند و می‌توان آن را بزرگ‌ترین نقطه عطف سریال دانست.

5 – بونداک‌ها The Boondocks

بونداک‌ها - سریال انیمیشنی

«بونداک‌ها» اولین بار در سال 2005 از شبکه ادالت سویم پخش شد و بعد از چهار فصل در ژوئن 2014 خاتمه پیدا کرد. سریال داستان هویی و رایلی فریمن را دنبال می‌کند که به‌همراه پدربزرگ‌شان به یک منطقه حومه‌شهری و اکثراً سفیدپوست نقل مکان کرده‌اند، با این هدف که زندگی جدیدی را آغاز کنند.
بخش اعظم طنز «بونداک‌ها» از تصویرگری‌های هجوآمیز از فرهنگ، کلیشه‌ها، هویت‌های نژادپرستانه و طبقات اجتماعی نشات می‌گیرد. جوک‌های آن بی‌پرده هستند و یک سبک انیمه‌مانند در این نمایش انیمیشنی وجود دارد که آن را منحصربه‌فرد می‌کند.

4 – خ مثل خانواده F Is For Family

خ مثل خانواده - سریال انیمیشنی

«خ مثل خانواده» سریال انیمیشنی کمدی دیگری که هم‌اکنون در نت‌فلیکس در دسترس است و فصل چهارم آن قرار است در سال 2020 عرضه گردد. این سریال به کشمکش‌های خانواده ازهم‌پاشیده مورفی می‌پردازد؛ یک تحلیل صادقانه و خنده‌دار از این خانواده سنتی
داستان سریال در سال‌های دهه 70 میلادی می‌گذرد و مانند نمایش‌های دیگری مثل «چیزهای عجیب» Stranger Things یک حس‌وحال نوستالژی خلق می‌کند که بسیاری از بینندگان شیفته آن خواهند شد. فرض اولیه سریال مشابه «مرد خانواده» است اما کاراکترها بسیار عمیق‌تر پرداخت می‌شوند.

3 – دهان بزرگ Big Mouth

 دهان بزرگ

«دهان بزرگ» یک سریال انیمیشنی کمدی دیگر است که در نت‌فلکیس قرار دارد. این سریال بر کشمکش‌های دوران بلوغ و افزایش سن آن هم با تعدادی صحنه حال‌به‌هم‌زن و دیالوگ‌های واقعی و در عین حال عجیب تمرکز کرده است. این سریال همچنین روایت بی‌پرده و بی‌شرمانه‌ای را به نمایش می‌گذارد که گاهی واقعیت ناخوشایندی از ورود به دوران بزرگ‌سالی را تشریح می‌کند.
به هر کاراکتر فرصت داده شده تا در «دهان بزرگ» بدرخشد که با در نظر گرفتن تعدد کاراکترهایی که در سریال به نمایش گذاشته شده‌اند، تاثیرگذار بوده است. «دهان بزرگ» با نمایش عادلانه خود و پرداختن به موضوعات تابو، آمیخته با طنز و احترام که سایر نمایش‌ها از آن‌ها می‌پرهیزند، برتری پیدا می‌کند.

2 – ریک و مورتی Rick And Morty

ریک و مورتی

«ریک و مورتی» یک سریال انیمیشنی کمدی بسیار محبوب است که به‌واسطه طنز اجتماعی و اگزیستانسیالیسم مشهور گشته است و این در حالی است که سریال خنده‌دار و به‌تمام‌معنا شجاع بوده است. سریال اغلب اپیزودیک است اما روایتی منسجم وجود دارد که فصل‌ها را به یک‌دیگر مرتبط می‌سازد و این وجه تمایز این سریال با نمایش‌هایی هم‌چون «مرد خانواده» و «سیمپسون‌ها» محسوب می‌شود.
ریک سانچز به‌واسطه شخصیت‌پردازی بدبین و خشونت‌آمیزش به یک کاراکتر نمادین در فرهنگ عامه تبدیل شده است. ریک و مورتی بیشتر بخش‌های این انیمیشن علمی- تخیلی را تشکیل می‌دهند؛ با جلوه‌هایی که تاثیرگذارند و گاهی هم تهوع‌آور می‌شوند.

1 – بوجک هورسمن BoJack Horseman

بوجک هورسمن - سریال انیمیشنی

بوجک هورسمن بخش اعظم انیمیشنش را می‌سازد و بیشتر طنز آن از کاراکترهای انسان‌انگاری‌شده با جلوه‌های ظریف و نافذ نشات می‌گیرد و همچنین شوخی‌های طعنه‌آمیزی که گویی با کلمات بازی می‌کنند و در پس‌زمینه هر اپیزود قرار گرفته‌اند.
«بوجک هورسمن» تنها یک نمایش سرگرم‌کننده نیست؛ این برنامه به موضوعات تاثیرگذار و پرجوش‌وخروش مثل اعتیاد و بیماری روانی می‌پردازد و هر کاراکتر دارای مشکلاتی است که به طرز عمیقی در طول سریال مورد بررسی قرار می‌گیرد. حتی با در نظر گرفتن لحظات تاریک این سریال، «بوجک هورسمن» همچنان گزینه خوشایندی برای به‌تماشا نشستن است.
این مطلب برگرفته از نوشته Leah Flavell در سایت screenrant.com است.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی