به گزارش ایسنا، ایران کشوری است که از لحاظ انرژیهای نو همچون خورشیدی و بادی پتانسیلهای بالایی داشته و پرونده استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از سوی دولت به صورت جدی درحال پیگیری است. بر این اساس تاکنون از منابع تجدیدپذیر حدود چهار میلیارد و 405 میلیون کیلووات ساعت، انرژی تولید شده که این میزان تولید برق توانسته از انتشار سه میلیون تن گاز گلخانهای در کشور بکاهد.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) نیز اعلام کرده ظرفیت نیروی تجدیدپذیر جهانی تحت تاثیر نصب تاسیسات فوتوولتائیک خورشیدی در خانهها، ساختمانها و صنعت، تا پنج سال دیگر 50 درصد رشد خواهد کرد. در این راستا با توجه به اینکه ضریب بار تولیدی این نیروگاهها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیشتر این انرژی پاک است و طبق برآوردها بیش از 150 هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاههای خورشیدی در کشور وجود دارد.
ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر به 885 مگاوات رسید
ظرفیت درحال بهره برداری نیروگاه های تجدیدپذیر ایران در آخرین ماه سال 1398 به رقم 885 مگاوات رسید و بر اساس آخرین اطلاعات سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران 345 مگاوات نیروگاه تجدید پذیر درحال احداث تا پایان اسفند گذشته در ایران وجود داشته است.
از مجموع نیروگاه های تجدید پذیر 61 نیروگاه با سهم 44 درصدی به نیروگاههای خورشیدی تعلق دارد و سهم نیروگاههای بادی با 19 نیروگاه 34درصد از ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر است.
نیروگاههای برق آبی کوچک سهمی 12درصدی از مجموع ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده اند و نیروگاه های زیست توده با یک درصد کمترین سهم در تولید برق از محل نیروگاههای تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده اند.
همچنین سهم تولید برق از بازیافت حرارت توربینهای انبساطی نیز دو درصد و تولید برق از محل کاهش تلفات در شبکه برق نیز به هفت درصد رسیده است.
ظرفیت انرژی های تجدید پذیر درحالی به 885 مگاوات رسیده که پارسال همایون حائری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو از تلاش برای رسیدن ظرفیت این بخش به 1000 مگاوات خبر داده بود؛ هرچند این عدد تحقق پیدا نکرد اما سیر پیشرفت انرژی های تجدید پذیر نشان از آینده ای روشن دارد.