ماهان شبکه ایرانیان

هر روز و معرفی ده کتاب در خانه

ششمین روز از پویش معرفی ده کتاب با حامد اشتری

ایسنا/قم حامد اشتری جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و در ادامه پویش معرفی ده کتاب، لیست خودرا برای مطالعه عیدانه معرفی کرد.

ششمین روز از پویش معرفی ده کتاب با حامد اشتری

این روزها کشور عزیزمان و جهانی که سخاوتمندانه به ما مجال زیستن داده‌ گرفتار بلیه‌ای همه‌گیر شده‌ است. شیوع کرونا در این روزها منجر به ایجاد وضعیت حاد شده و عمده‌ترین توصیه‌ای که جهت کاهش شیوع آن گفته می‌شود، ماندن در خانه است.

تحمل قرنطینه خانگی که این روزها مصادف شده با تعطیلات نوروزی ما ایرانیان، برای عده‌ای دشوار است ولی می‌تواند تبدیل به فرصت مناسبی جهت احیای یک سنت واجب جهانی است؛ یعنی سنت کتاب‌خوانی!

در همین راستا کمپین‌ها و چالش‌هایی با عناوینی همچون در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم ، ده کتاب ده روز، در خانه می‌مانیم و جنبش‌هایی از این دست در شبکه‌های اجتماعی مجازی مانند اینستاگرام راه افتاده‌است.

از سویی در پی مبارزه با افزایش شیوع کرونا و از سویی جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و تبدیل این تهدید به فرصت، به سراغ نویسندگان و شاعران مطرح و توانای قمی رفتیم و از آن‌ها خواستیم تا ده کتاب از میان بهترین کتاب‌هایی که خوانده‌اند را با توضیحی کوتاه معرفی کنند و اولویت خود را در معرفی کتب، به آثار معاصر اختصاص دهند.

به عنوان ششمین نفر در ششمین روز به سراغ حامد اشتری، نویسنده توانای قمی رفتیم. حامد اشتری در سرمای دی ماه سال 60 در شهر تهران به دنیا آمد و اکنون 13 سال می شود که ساکن قم است.

سابقه داستان نویسی او نیز چیزی در حدود همین 13سال است. به گفته خود او پیش از سال 85 اگرچه نوشته هایی در جراید و و وبلاگ ها و... داشته اما شروع جدی‌اش به عرصه داستان‌نویسی هم زمان با سکونتش در قم بوده‌است.

از حامد اشتری رمانی با نام «قربانی طهران» توسط نشر معارف منتشر شده و مجموعه داستان «من از گاوی که لگد می زند می ترسم» او نیز در انتظار انتشار توسط نشر شهید کاظمی به سر می‌برد.

اشتری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ده کتاب زیررا به عنوان لیست ده‌گانه منتخبش جهت مطالعه عیدانه معرفی کرد:

اول؛ نذر نصرانی: این به قلم سعید محمدی از نشر کتابستان، یک روایت بکر تاریخی است که از پرداخت مناسب داستانی هم بهره می‌برد. دال مرکزیش یک چیز است؛ محبت اهل بیت سود می‌بخشد حتی اگر مسیحی باشی! حالا چگونه و چطورش همان ماجرای کتاب است که باید بخوانید.

دوم؛ یک خوشه انگور سرخ : یک داستان بلند تاریخی است. داستانی از قبل لو رفته. با این وجود چه چیزی این کار را جذاب می‌کند؟ جذابیت این کار در بخش «چه شده بود» نیست بلکه در راز «چرایی» ست. چرایی و چگونگی شکل گیری شهادت جوان ترین امام شیعیان.

 این کار که به قلم فاطمه سلیمانی ازندریانی و نشر نیستان است؛ روایتی گرم و جذاب دارد با قاتل امام همراه می شوید و از این زاویه دید ماجرای شهادت امام جواد ع را بازخوانی می کنید.

سوم؛ گزارش های امیر پسر عاشق : رمان نوجوانی خوش قصه و جمع‌وجور. رمانی به قلم فاطمه نفری و نشر قدیانی که حس‌وحال نوجوان را خوب می شناسد و در خلق داستان جذاب برایش موفق است.

 نوجوان در این کار داستانی با چهره‌ای زیبا و دوست داشتنی از پدر روبه‌رو می‌شود و جوانمردی را از اسطوره تختی می آموزد. بدون شک این کتاب انتخابی مناسب جهت هدیه به نوجوانان بالای 14 سال است.

چهارم؛ محمد جواد و‌ شمشیر ایلیا : پیشنهاد دیگر من برای گروه سنی ج و شاید آخر ب، «محمدجواد و شمشیر ایلیا» به قلم فاطمه مسعودی و تصویرسازی سیده زینب حسینی از انتشارات جمکران است. داستانی آموزنده و جذاب. حکایت پسری ماجراجو که در دل یک فانتزی پرکشش هم از ظواهر قرآن چیزی می‌آموزد و هم دشتی از معانی قرآنی می‌کند. خیال تان راحت نویسنده قصه گفتن را بلد است و اهل ارائه گل درشت مطالب نیست.

پنجم؛ عاشقی به سبک ونگوک : یک رمان تاریخی از نشر شهرستان ادب که بسیار جذاب است و روایتی گرم و گیرا دارد. محمدرضا شرفی خبوشان نویسنده کتاب به‌ خوبی توانسته با تشخص و زبان مخصوص راوی ماجرایی نه چندان پیچیده را در قالبی جذاب ارائه دهد. رمانی که هم بومی است و هم متعهد به تاریخ و هم از پرداختی مناسب در شخصیت اصلی‌اش سود می‌برد.

ششم؛ دختری که رهایش نکردی : بله درست خواندید با فعل «نکردی»! «دختری که رهایش نکردی» رمانی با حال‌وهوای ایرانی که خاطرات خودنگاشت لیلا عباسعلی‌زاده از نشر کتابستان معرفت است. روایتی صمیمی از یک دختر دهه شصتی.

نه می‌شود گفت کتاب برای بزرگسال است و نه می‌شود گفت فقط نوجوان. هر سنی توشه خود را از این کتاب می برد. چاشنی طنز و بیان فکاهی واقعیت های دهه شصت لحظات خوبی را برای خواننده این کتاب خلق و یا یادآوری می کند.

هفتم؛ چادر کردیم رفتیم تماشا : یک سفرنامه قجری است. در این کتاب با عالیه خانم شیرازی زنی جسور، ماجراجو، باهوش و متنفذ در محفل بزرگان و علما همراه می‌شوید. به زیارت حج و بعد آن عتبات عالیات و سپس سیاحت تهران زمان ناصرالدین شاه می‌روید. به خانه شاهزادگان قاجار وارد شده و در حرم سرای ناصری هم سر می‌کشید. شاید کمی تکرارها و غر زدن های گاه و بیگاه عالیه خانم صبوری بخواهد اما قطعا این صبوری به تجربه درک شرایط اجتماعی سیاسی و فرهنگی آن دوران می‌ارزد.

هشتم؛ خط مقدم : روایتی مستند از شکل گیری یگان موشکی ایران. چرا این کتاب در نظر من مهم است؟ چون امنیت کشورم برایم مهم است. اهمیتی که در جنبه نظامی مرهون قدرت موشکی و قطعا تلاش های ستودنی شهید تهرانی مقدم است. پیشنهاد می‌کنم اگر شما هم این امنیت را با گوشت و پوست حس می کنید و این قدرت نظامی مایه مباهات تان است٬ این کتاب را بخوانید. به همه اینها اضافه کنید که روایت فائضه غفار حدادی روان است و سیر تکوینی یگان موشکی باندازه کافی جذاب.

نهم؛ همه آنچه محسن کاظمی نوشته : بله درست است همه آن. آمدم بنویسم «نقاشی قهوه خانه ها» دیدم ظلم در حق «احمد احمد» است. گفتم «همین دوتا؟»، دیدم بی انصافی است در حق «عزت شاهی». و همینطور سایر کتاب هایش البته با غلظتی کمتر. پس هرچه از جناب کاظمی بر کاغذ آمده بخوانید و با تامل بخوانید و به رسالت مغفول روایت مستند ایمان بیاورید.

دهم؛ ملداش: این معرفی‌ها را ختم می‌کنم به یکی از بهترین کارهایی که اواخر سال 98 به قلم مهدی کرد فیروزجانی  از تنور چاپخانه نشر معارف درآمد و همانطور داغ به دست بنده رسید. گفتم کمی بماند شاید از گرمایش کم شود اما نشد که نشد.

ماجراهای زنجیروار  «ملداش» نمی‌گذاشت تنورش سرد شود. لحن مازنی نویسنده و روایتی بومی را به اینها اضافه کنید. نماهایی از کوه و رود و هیزم و زیست روستایی را هم ایضا.

«ملداش» اما تنها قصه ای پر ماجرا که در دل موقعیت‌های فقهی شکل می‌گیرد نیست. لایه‌های زیر این رمان کاملا استادانه چیده شده و قوام یافته. تعمیق رسالت اصلی طلبگی یعنی «طبیب دوار بطبه » را به خوبی می‌توان در لایه زیرین این رمان کشف کرد.

اشتری در پاسخ به این پرسش که ملاک و معیار معرفی این کتب چه بوده‌است، عنوان کرد: این کتاب ها به درخواست خبرنگار محترم سایت ایسنا معرفی شده و طبیعتاً ملاک های این دوستان مد نظر قرار گرفته. از آن جمله می توان به محدود بودن دایره کتابها در ادبیات روایی و ترجیحا انتشار آنها در چندسال اخیر اشاره کرد.

وی افزود: همچنین در انتخاب این کتاب ها دلالت بر ممتاز بودن آنها از جهت فنی یا انحصار خواندنی ها در این تعداد نیست. بلکه داشتن متنی روان و استاندارد های لازم فنی کافی بود تا کتاب ها در سیاهه پیشنهادی بنده برای مخاطبان عادی قرار بگیرد.

گفتنی است در کارنامه حامد اشتری می توان چاپ داستان در مجلات٬ نوشتن فیلم نامه فیلم کوتاه و انیمیشن و کسب جوایزی در جشنواره های مختلف را دید. او‌ مدتی مدیر بخش ایده کانون غدیر و سه سال دبیر گروه ادبیات مجمع ناشران انقلاب اسلامی بوده است. طراحی اولین اینفوگرافی رمان در کشور هم بعهده اشتری و گروهش در مجمع ناشران بوده است.

  همچنین این نویسنده دوره های مختلف داستان نویسی را در شهر قم و رشت برگزار کرده و‌ به عنوان مدرس داستان نیز شناخته می شود.

تاکنون مرضیه نفری، حامد حجتی، فاطمه دولتی، علی‌اصغر عزتی‌پاک و محبوبه حاجی ‌مرتضایی لیست‌های ده‌گانه خودرا در روزی‌های گذشته معرفی کرده‌اند.

در روزهای آتی به معرفی سایر نویسندگان و شاعران شهر قم و پیشنهادات ده‌‌گانه آن‌ها جهت مطالعه‌ کتاب در ایام تعطیلات کرونایی نوروز را خواهیم داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان