لک لک ها و فلامینگوها از جمله پرنده هایی هستند که به ایستادن روی یک پا تمایل دارند اما تا همین چند وقت پیش کسی نمی دانست که چرا لک لک ها روی یک پا می ایستند. یکی از فرضیات این است که آنها با این کار دمای بدنشان را متعادل می کنند چراکه اگر با هر دو پایشان در آب بایستند آنگاه مقدار بیشتری از حرارت بدنشان را از دست می دهند.
با این حال اکنون دانشمندان باور دارند به پاسخ دیگری برای این سوال دست یافته اند که چرا لک لک ها روی یک پا می ایستند. براساس پژوهشی جدید که در نشریه بیولوژی جامعه سلطنتی انگلستان منتشر شده است ایستادن روی یک پا نسبت به هر دو پا برای لک لک ها کار ساده تری است و برای این منظور به تلاش و زحمت کمتری نیاز دارند.
پروفسور یانگ هویی چانگ از موسسه تکنولوژی جورجیا و لنا تینگ از دانشگاه Emory با انجام مجموعه ای از آزمایشات روی اجساد پرندگان مرده دریافتند که ایستادن روی یک پا برای لک لک ها به مراتب ساده تر از ایستادن روی هر دو پاست.
آنها در مقاله خود چنین نوشتند:
ما نشان دادیم که اجساد پرندگان بهتر میتوانند وزن را روی یک پا تحمل کنند و بدون آنکه عضلاتشان حرکتی کند، وقتی روی یک پا قرار می گیرند مفصل پایشان در وضعیتی ثابت و نامتغیر قرار میگیرد.
این در حالیست که لک لک یا فلامینگوهای مرده نمی توانند روی هر دو پایشان ثابت بمانند و این نشان دهنده ضرورت وجود نیروی عضلانی برای ثابت نگه داشتن پرنده روی هر دو پاست حال آنکه این جسدها به راحتی و بدون کمک عضلات میتوانند روی یک پا ثابت بمانند.
دانشمندان همچنین دریافتد که فلامینگوها و لک لک های زنده ای که در زمان استراحت خود روی یک پا می ایستند کمتر از مواقعی که هوشیار هستند حرکت دارند و در واقع با این تکنیک حرکات بدنی شان را به حداقل می رسانند. به بیان دیگر پرنده ها وقتی روی یک پا قرار می گیرند نیرو را مستقیم به زیر مفصل دیستال خود وارد می کنند و از این طریق نیاز به پشتیبانی عضلانی را به حداقل می رسانند.
در نهایت میتوان اینطور نتیجه گرفت که لک لک ها و فلامینگوها بدون آنکه فشاری به ماهیچه های خود بیاورند برای ساعت های طولانی روی یک پا می ایستند و به این ترتیب میزان مصرف انرژی خود را نیز به حداقل می رسانند.