تصاویر کمتر دیده شده از سیدحسن حسینی در کاروان شعر انقلاب

شب پاسداشت زنده‌یاد سیدحسن حسینی، از شاعران نام‌آشنای انقلاب، در شانزدهمین سالروز درگذشت او با حضور جمعی از شاعران فارسی‌زبان برگزار شد.

تصاویر کمتر دیده شده از سیدحسن حسینی در کاروان شعر انقلاب

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم پاسداشت مقام سیدحسن حسینی، شاعر نام‌آشنا و از تأثیرگذاران بر جریان شعر انقلاب، در شانزدهمین کوچ شاعر با حضور جمعی از شاعران فارسی‌زبان از کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و هندوستان به صورت مجازی برگزار شد.

رضا اسماعیلی، از شاعران کشور، در این مراسم در یادداشتی به ویژگی‌های اخلاقی و سبک شعری حسینی پرداخت و نوشت: آنان که از آغاز تا به امروز با قافله شعر و ادبیات انقلاب اسلامی همراه بوده‌اند، به خوبی می‌دانند که نام «سیدحسن حسینی» با شعر و ادبیات انقلاب پیوندی ناگسستنی دارد، چنان که به درستی می‌توان از وی به عنوان یکی از پایه‌گذاران شعر انقلاب نام برد.

این شاعر زنده‌یاد حسینی را از شاعران جریان‌ساز و نام‌آور نسل اول انقلاب دانست و ادامه داد: او بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای ایفای رسالت انسانی و اجتماعی خویش، پا به وادی ادبیات گذاشت و با خلق آثاری قابل تأمل و ارزشمند، شجره طیبه شعر انقلاب اسلامی را بارور کرد. بسیاری از ادب‌دوستان او را با مجموعه شعر«همصدا با حلق اسماعیل» که جزو نخستین آثار منتشر شده در دهه اول انقلاب است، می‌شناسند. این دفتر شعر در سال 1363 به همت حوزه هنری چاپ و منتشر شد. «همصدا با حلق اسماعیل» در زمان خود حادثه‌ای خجسته در شعر بود. بدون اغراق باید گفت که صلابت و حلاوت بسیاری از شعرهای این دفتر که در سال‌های آغازین انقلاب سروده شده‌اند، در ذائقه بسیاری از خوانندگان مشتاق و جدی ادبیات معاصر هنوز هم باقی مانده است.

اسماعیلی در ادامه این یادداشت اضافه کرد: حسینی با انتشار«همصدا با حلق اسماعیل» خود را به عنوان شاعری خلاق و صاحب سبک به جامعه ادبی معرفی کرد و نام روشن خود را در دفتر شعر انقلاب اسلامی به ثبت رساند. او تا آخرین روزهای حیات خویش نیز – با تحمل ریاضت‌ها و ناملایمات فراوان – همچنان حضوری فعال و تأثیرگذار در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی داشت و بی هیچ اغراقی، نسل‌های شاعران بعد از انقلاب همه به نوعی از او و آثارش تأثیر پذیرفته‌اند.

این کارشناس و منتقد ادبی در ادامه یادداشت خود به ویژگی‌های شعر عاشورایی حسینی پرداخت و افزود: اما در میان همه آثاری که از حسینی منتشر شده است، هیچ دفتری از نظر انسجام ساختاری، ارجمندی مضمون و برخورداری از مؤلفه‌های زیباشناختی به پای مجموعه شعر عاشورایی «گنجشک و جبرئیل» نمی‌رسد. چنان که استاد گرمارودی که خود از پایه‌گذاران شعر مدرن دینی و خالق شاهکار عاشورایی «خط خون» است، در یادداشتی درباره این مجموعه شعر گفته است: «سیّدحسن حسینی در مجموعه والا و ارزشمند «گنجشک و جبرئیل» بنایی نو نهاده است که در آن، نه ذرّه‏‌ای ادب توحید خدشه دیده است و نه در توصیف اهل‌بیت(ع) به حوزه‏‌های غُلُوّی که در «شمع جمع» فؤاد کرمانی و امثال او به چشم می‏‌خورد، وارد شده ـ و خدا دانا است چه بهانه‏‌ها که به دست دشمنان شیعه‏ می‏‌دهد این غلوها ـ و نه هیچ از قلّه‏‌های کرامت و حماسه آنان فروتر آمده است.»

مصطفی محدثی خراسانی، شاعر و منتقد ادبی، نیز در ادامه این مراسم سروده‌ای را تقدیم به مقام والای سید شاعران انقلاب کرد:

دیدارتو - کوه دیدنی - بشکوه است
برخورد به یک حماسه نستوه است
دفترچه شعر تو ولی شیعه درد
نی‌نامه خیزرانی اندوه است

***

از شام سکوت ما صدا خاسته است
در غربت کوفه آشنا خاسته است
یک شیعه شورشی است این دفتر شعر
خونخواهی عشق را به پا خاسته است

بخشی از این مراسم نیز به خاطره‌گویی شاعران درباره سیدحسن حسینی اختصاص داشت. علی‌رضا قزوه، شاعر، در این مراسم با گرامیداشت یاد زنده‌یاد حسینی گفت: خاطرم هست در سفری که جمعی از شاعران نیز حضور داشتند، به فاو می‌رفتیم. در آن زمان فاو به تازگی آزاد شده بود، سید می‌گفت این اولین سفر خارجی من است! در آن روز هواپیماهای عراقی بر سر ما بود و چندین‌بار مناطق مختلف را بمباران کردند. یادم هست در آن روز بنزین قایق ما تمام شد و بر فراز ما، هواپیماهای عراقی حضور داشتند و ما فکر می‌کردیم که می‌خواهند ما را بمباران کنند. در آن سفر ما به مسجد فاو رفتیم و سید می‌گفت که تو باعث شدی که اولین سفر خارجی‌ام را انجام بدهم، من تاکنون سفر خارجی نداشتم.

در این مراسم که به صورت مجازی برگزار شد، تعدادی از تصاویر دیده نشده یا کمتر دیده شده از زنده‌یاد حسینی در کنار دیگر شاعران انقلاب ارائه شد که بخش‌هایی از آن را می‌توانید در ادامه ببینید:

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان