ماهان شبکه ایرانیان

تشدید بارش‌ها در تهران/در حاشیه رودخانه‌ها اطراق نکنید

خبرگزاری مهر: مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران با بیان این که شاهد تشدید بارش‌ها تا روز یکشنبه در استان تهران هستیم، از اعلام اماده باش سراسری در این استان خبر داد.

منصور درجاتی اظهار داشت: پس از تحلیل و بررسی و راستی آزمایی نهایی به فرمانداران استان، مدیران محترم دستگاه‌ها و شهرداران استان در خصوص تشدید و تداوم فعالیت سامانه بارشی اطلاع رسانی شد.

وی افزود: در حال حاضر شاهد تشدید و تداوم باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در نقاط مستعد بارش تگرگ و در مناطق بالادستی و سردسیر بارش برف هستیم، که به بالا آمدن سطح رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر عمومی و لغزندگی جاده‌های مواصلاتی می‌انجامد و این روند تا روز یکشنبه ادامه خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران از مردم خواست، از تردد غیر ضروری اجتناب کرده و گفت: عدم تردد و توقف در کنار رودخانه‌ها در این شرایط ضروری است.

وی خواستار مدیریت سد‌ها و اتخاذ تمهیدات لازم برای مدیریت عبور سیلاب احتمالی و اقدامات پیشگیرانه جهت حفظ محصولات کشاورزی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی از جمله فرمانداری‌ها، دستگاه‌های اجرایی ذیربط و شهرداری‌ها جهت انجام تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از خسارات احتمالی سیلاب و آب گرفتگی معابر شد و گفت: در حال حاضر تنها خطر جاری شدن سیلاب و روان آب مورد تاکید است و تمهیدات لازم جهت آمادگی نیرو‌ها و مقابله با خسارات احتمالی در سطح استان تهران فراهم شده است.

از تردد در کنار رودخانه‌ها بپرهیزید/ سد‌ها آماده کنترل سیلاب هستند

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: سد‌های پنجگانه تهران از نظر پایداری و کنترل سیلاب وضعیت مطلوبی دارند، اما احتمال طغیان رودخانه‌ها وجود دارد و تقاضای ما از مردم این است که از اطراق و تردد در اطراف رودخانه جدا خودداری کنند.

محمد شهریاری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی درخصوص احتمال سیلاب در تهران، اظهار کرد: در حال حاضر حجم مخازن سد‌های پنجگانه تهران 711 میلیون متر مکعب تخمین زده می‌شود که سال پیش در همین زمان مشابه این عدد 738 میلیون متر مکعب بوده است.

کاهش 17 درصدی بارش‌ها در تهران

وی با بیان اینکه این عدد حکایت از کاهش ذخیره 27 میلیون متر مکعبی سد‌ها دارد، تاکید کرد: باتوجه به اینکه سال گذشته یک سال استثنایی در ذخیره منابع آبی و حجم بارندگی‌ها بود، به همین دلیل ورودی مخازن سد‌ها در سال گذشته عدد بزرگی ثبت شد. امسال نیز از اول فروردین ماه تا صبح دیروز 77.6 میلیمتر بارندگی در تهران صورت گرفته است.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه سال گذشته93.3 میلیمتر بارندگی ثبت شد که نسبت به امسال کاهش 17 درصدی را نشان می‌دهد، گفت: باتوجه به پیش بینی سازمان هواشناسی که به صورت سه ماه در میان اعلام می‌شود، مدیریت مخازن را از بهمن ماه سال گذشته آغاز کردیم تا ظرفیت آزاد سد‌ها بتواند سیلاب‌های محتمل بهاری را مدیریت کند و مشکلی در این حوزه ایجاد نشود.

شهریاری افزود: این فضا را در تمام سد‌های پنجگانه تهران که شامل سد‌های لتیان، لار، ماملو در سامانه شرق و سد‌های طالقان و امیرکبیر در سامانه غرب می‌شود، اجرا کردیم و اکنون جای خالی برای ذخیره وجود دارد و می‌توانیم این سیلاب‌ها را مدیریت و کنترل کنیم.

ذخیره برف در استان تهران چقدر است؟

وی با اشاره به ذخیره برف در تهران، گفت: بر اساس آخرین نتیجه برف سنجی در حوزه سد‌های سامانه غرب یعنی امیرکبیر و طالقان میزان ذخیره برف تقریبا کمتر از میانگین بلند مدت است و در سامانه شرق یعنی سد‌های لتیان و لار میزان ذخیره برف از میانگین عبور کرده و کمی شرایط ذخیره برفی مناسب‌تر و بیشتر است و امیدواریم با بارش‌های بهاری بتواند ذخیره مناسبی در سد‌ها داشته باشد.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه فصل بهار زمان آبگیری مخازن است و معمولا ذخیره برفی که از زمستان می‌ماند در حوزه آبریز سدها، بارش‌های بهاری و افزایش دما موجب ذوب برف و سیلاب‌های بهاری و نهایتا منجر به ذخیره سد‌هایی که می‌توانند ظرفیت مناسب را داشته باشند می‌شود، تصریح کرد: یکی از راه‌های افزایش ورودی سد همین مساله است، در حال حاضر نیز وردی سد‌ها به صورت لحظه‌ای کنترل می‌شود و با توجه به شرایط ورودی و وضعیت مخزن اگر لازم باشد نسبت به رهاسازی اقدام می‌کنیم.

شهریاری افزود: به طور مثال رهاسازی سد ماملو تقریبا از اواخر بهمن سال گذشته آغاز و از دیروز باتوجه به هشدار‌های سازمان هواشناسی و بارش‌هایی که آغاز شد، در سد لتیان رهاسازی را به صورت پلکانی و دبی پایین آغاز کردیم و اگر نیاز شد دبی را نیز فزایش خواهیم داد.

در حاشیه رودخانه‌ها اطراق نکنید

وی با بیان اینکه هشدار‌های لازم را به سازمان‌ها و ارگان‌ها از طریق نصب بنر در سطح رودخانه‌ها انجام داده ایم، اظهار کرد: خواهش ما این است که به هیچ عنوان مردم در حاشیه رودخانه‌ها تردد و اطراق نکنند، هر لحظه امکان بارش‌های محتمل سیلابی وجود دارد، هرچند که ظرفیت ذخیره داریم، ولی ممکن است سیلاب آسیب و خسارت ناگوار برای مردم داشته باشد.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه سد‌ها در حال کنترل هستند، ولی احتمال طغیان رودخانه‌ها وجود دارد، تصریح کرد: سد‌ها به لحاظ پایداری هیچ مشکلی ندارند وهمه سد‌ها از لحاظ رفتارسنجی و رفتارنگاری کنترل می‌شوند و هیچ مشکلی به لحاظ مدیریت سیلاب و پایداری سد‌ها وجود ندارد و از این بابت جای نگرانی نیست.

شهریاری در خصوص لایه روبی سد‌های تهران گفت: سد‌های تهران به لحاظ بار رسوبی مشکل چندانی ندارند، اما در برخی از مخازن مثلا سد لتیان هر سال زمانی که فصل آبگیری تمام می‌شود، دریچه تخلیه تحتانی را باز می‌کنیم، ولی هنوز موعد آن نرسیده فصل آبگیری که تمام شود این کار را در حوزه سد لتیان انجام خواهیم داد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان