ماهان شبکه ایرانیان

واکنش تعزیرات به لیموترش‌های یک‌میلیونی/ تعزیرات حکومتی: قیمت مصوب لیموترش ۱۸۰ هزار ریال است

سوءاستفاده محتکران از شرایط کرونایی در کشور باعث شد تا قیمت لیموترش در بازار تهران به بیش از یک میلیون ریال برسد.

واکنش تعزیرات به لیموترش‌های یک‌میلیونی/ تعزیرات حکومتی: قیمت مصوب لیموترش 180 هزار ریال است

واکنش تعزیرات به لیموترش‌های یک‌میلیونی/ تعزیرات حکومتی: قیمت مصوب لیموترش 180 هزار ریال است

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  در پی شیوع ویروس کرونا و انتشار آن در کشور، از سوی کارشناسان تغذیه و مسئولان بهداشت کشور عنوان شد تا از ویتامین‌ها و مواد مغذی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده شود.

یکی از محصولاتی که سرشار از ویتامین بوده لیمو شیرین و لیمو ترش است که مصرف آن باعث تقویت بدن می‌شود.

از طرفی سودجویان و دلال‌ها با مشاهده این پیشامد و انتشار بیماری در کشور، اقدام به احتکار و همچنین توزیع قطره چکانی این محصولات در بازار را کردند و این موضوع سبب افزایش قیمت لیموترش و شیرین شد به طوری که در برخی از فروشگاه‌های عرضه میوه و صیفی‌جات قیمت هر کیلو لیموترش به یک میلیون و 100 تا 300 هزار ریال و هر کیلو لیموشیرین به 700 الی 900 هزار ریال رسید.

اصغر یاوری عضو هیات مدیره اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علل گرانی لیموشیرین و لیموترش در بازار اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا افرادی که لیموترش و لیموشیرین در انحصارشان بود، اقدام به توزیع قطره چکانی کالا کردند که همین امر منجر به التهاب قیمت در بازار شد.


بیشتر بخوانید: قیمت گذاری اقلام برای جبران ضرر و زیان ایام کرونایی ممنوع 


یاوری ادامه داد: در حال حاضر بار لیموترش و لیموشیرین در انحصار 5 تا 6 نفر است و علی رغم آنکه اسامی این افراد را به اداره تعزیرات، وزارت صمت و اداره اطلاعات جهرم گزارش دادیم، اما اراده‌ای برای برخورد وجود ندارد.

چندی پیش یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفته بود: در استان فارس طی بازرسی انجام شده از یک سردخانه واقع در شهر شیراز، بیش از 25 تن لیمو به ارزش بیش از 2 میلیارد و 500 میلیون ریال کشف شد که به قصد گرانفروشی و سودجویی اخفاء و از عرضه آن در بازار امتناع شده بود که دستور فروش لیمو‌ها در میادین میوه و تره بار به نرخ عادله صادر شده و برای این سردخانه نیز تشکیل پرونده شده و جهت رسیدگی به شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات احتکار ارجاع شده است.

رایگانی بیان کرد: رئیس بارفروشان تهران اعلام کرد که اسم 5 نفر از متخلفین لیمو ترش و لیمو شیرین به قوه قضاییه اعلام شده است، اما بعد از پیگیری‌های انجام شده مشخص شد در تاریخ 21 فروردین ماه رونوشتی به سازمان تعزیرات ارسال شد که در آن نرخ نامه برج 8 تا 11 مربوط به لیمو ترش و لیمو شیرین درج شده است و اسم و آدرسی از متخلفین نیست.

او گفت: روز گذشته قوه قضاییه اعلام کرد که هیچ اسمی از متخلفین به این ارگان نیز ارائه نشده است.

با گذشت چند ماه از این افزایش قیمت ناگهانی لیموترش و شیرین برای بررسی موضوع و کم و کیف آن به سراغ مدیر کل تعزیرات حکومتی تهران رفتیم.


بیشتر بخوانید: اجرای طرح ویژه نظارتی تعزیرات بر بازار تا پایان ماه مبارک رمضان/ هر شقه گوشت گوسفندی یک میلیون 


محمد علی اسفنانی مدیر کل تعزیرات حکومتی تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره علت افزایش ناگهانی لیموترش و شیرین در بازار گفت: علت اصلی افزایش این محصولات به خصوص لیموترش سوء استفاده برخی از افراد سودجو از فضا و شرایط به وجود آمده کرونایی در کشور است.

وی افزود: سازمان تعزیرات حکومتی تحت هیچ شرایطی تخلف گرانفروشی را قبول ندارد و با شناسایی گرانفروشان و محتکران اقلام خوراکی و غیر خوراکی برخورد خواهد کرد.

اسفنانی با بیان اینکه بالاترین قیمت برای عرضه لیموترش در بازار 180 هزار ریال است، در واکنش به فروش این محصول با قیمت بیش از یک میلیون ریال، تصریح کرد: این موضوع مصداق بارز تخلف گرانفروشی است و شهروندان باید پس از مشاهده چنین موضوعاتی موارد را به سازمان تعزیرات حکومتی و سامانه 124 گزارش دهند.

وی افزود: قیمت مصوب عرضه لیموشیرین نیز مبلغی بین 120 تا 150 هزار ریال است و عرضه این محصول با قیمت بیش از آن تخلف گرانفروشی است.

مدیر کل تعزیرات حکومتی تهران با تاکید بر اینکه هیچ فروشنده‌ای حق این را ندارد که تحت شرایط حاکم بر کشور اقدام به دپو اقلام یا گرانفروشی کند، گفت: با احتکار در یکی از استان‌های جنوبی کشور قیمت محصول لیموترش و شیرین در بازار افزایش پیدا کرد.

وی افزود: تا 20 روز دیگر محصول و برداشت جدید به بازار تزریق خواهد شد لذا زیاده خواهی فروشندگان و فرصت طلبی آن‌ها از شرایط کشور با واکنش محکم تعزیرات مواجه خواهد بود.

به گفته اسفنانی گشت‌های تعزیرات حکومتی در بازار‌های تهران به صورت فعال و مستمر در حال انجام وظایفشان هستند و از شهروندان می‌خواهیم تا با مشاهده تخلفات اعم از گرانفروشی، احتکار و ... را به ماموران ما گزارش دهند تا در چارچوب قانون با هنجار شکنان بازار برخورد کنیم.

با توجه به موضوعات مطرح شده، بایستی دید که سرانجام کنترل بازار و قیمت اجناس مورد مصرفی مردم به کجا خواهد رسید و در نهایت در چه زمانی شاهد ثبات قیمتی در بازار‌های کشور خواهیم بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان