گروه سیاسی فردا : محمدباقر قالیباف امروز توانست با کسب رأی بسیار بالا از نمایندگان ، رئیس مجلس شورای اسلامی شود. قالیباف از مجموع 264رأی ماخوذه، 230رأی را ازآنِ خود کرد.
مهدی چمران، رئیس پیشین شورای شهر تهران درباره انتخابات هیئترئیسه مجلس یازدهم به خبرنگار سیاست فردا گفت: «من خداوند را شکر میکنم که برخلاف آنچه عدهای مطرح میکردند که در انتخابات ریاست مجلس کشمکش ایجاد میشود و عدهای به دنبال غنیمت هستند، نمایندگان مجلس یازدهم در کمال آرامش گزینه مطلوب خود یعنی آقای دکتر قالیباف را انتخاب کردند؛ از سوی دیگر اینکه تعدادی از شخصیتها نامزد ریاست مجلس شدند نشان داد که در مجلس یازدهم کم نیستند افرادی که میتوانند در قامت ریاست مجلس باشند که البته همه آنها نتیجه یک رقابت سالم را پذیرفتند. واقعا جای خشنودی دارد که از همین ابتدای مجلس یازدهم تمام منیتها کنار گذاشته شده و همه به دنبال کار جهادی و انقلابی هستند و در این راستا برای ریاست مجلس به فردی رأی دادند که سالها سابقه فعالیت جهادی و مدیریت نمونه در سِمتهای مختلف را داشته است. آقای قالیباف فردی است که امتحانش را پس داده است؛ چه در دوران دفاع مقدس، چه در نیروی انتظامی و به خصوص در شهرداری تهران. نمایندگان مجلس با دانستن اینکه قالیباف فردی خستگیناپذیر است، رأی قاطع به او دادند تا ریاست چنین شخصیتی را شاهد باشند».
چمران ادامه داد: «انتظار میرفت که یک مجلس انقلابی به فردی انقلابی و جهادی رأی بدهد و فاصله رأی او با دیگر نامزدهای ریاست نشاندهنده اتفاق نظر تمام نمایندگان بر آقای قالیباف است زیرا 10رأی با 230رأی اصلا قابل قیاس نیست».
او در پاسخ به این پرسش که رأی بالای قالیباف چه پیامی دارد، اظهار کرد: «رأی بالای آقای قالیباف در انتخابات مجلس حکایت از انتظار مردم برای کار انقلابی و جهادی دارد و رأی بالای نمایندگان به او در انتخابات هیئترئیسه نشانگر خواست تمام نمایندگان بر همین موضوع است. البته وظیفه رئیس مجلس اداره مناسب مجلس است و این همه نمایندگان هستند که باید در تصویب بهترین قوانین و اِعمال نظارت کامل بر اجرای قوانین همت گمارند. یک نکته دیگر را فراموش نکنیم که تأثیرات رویکرد مجلس آنی نیست زیرا مجلس کار تقنینی و نظارتی و نه اجرایی میکند اما میتواند ریلگذار خوبی برای اجرای مناسب باشد. انتظار از مجلس انقلابی یازدهم این است که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند معیشت مردم مهمترین اولویت نمایندگان باشد. از سوی دیگر در شرایطی که در حوزههای مختلف مانند فرهنگ و سیاست خارجه هم مشکلات زیادی وجود دارد، نمایندگان باید بکوشند که مشکلات موجود را به حداقل کاهش دهند».
رئیس پیشین شورای شهر تهران در پایان درباره نوع مواجهه مجلس با دولت نیز گفت: «تردید نکنید که این مجلس مصلحت کشور، انقلاب و مردم را لحاظ میکند و به لطف الهی به جای تقابل به سمت تفاهم و همفکری میرود اما این موضوع به معنای آن نیست که نمایندگان از وظیفه نظارتی خود غافل شوند. در عین حال که قانون باید برادرانه و مشفقانه اجرا شود اما در هر صورت باید اجرا شود و قانون حکم میکند که نمایندگان مجلس بر عملکرد دولت نظارت دقیق داشته باشند و انشالله خواهند داشت».