ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

مرعشی: ناکارآمدی‌ها به این دلیل است که ما در قدرت نیستیم!/ مجلس یازدهم؛ معجزه یا "گام اول حل مشکلات"؟

یکی از نمایندگان مستعفی مجلس ششم ضمن تلاش برای ایجاد مطالبات غیر واقعی از مجلس یازدهم؛ اینطور اظهار کرده است که اگر مجلس یازدهم به این مطالبات عمل نکند؛ تکرار اتفاقاتی مثل "آبان ۹۸"دور از انتظار نیست!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

استندآپ کمدی مرعشی درباره مشکلات کشور

ناکارآمدی‌ها به این دلیل است که ما در قدرت نیستیم!

حسین مرعشی، فعال اصلاح‌طلب و از دستگیرشدگان فتنه سال 88 در بخشی از مصاحبه با سایت اعتمادآنلاین در پاسخ به این سؤال که "با توجه به تشکیل مجلس بعدی با اکثریت مطلق اصولگرایان و احتمال اینکه دولت هم در سال 1400 در اختیار اصولگرایان قرار خواهد گرفت، اصلاح‌طلبان با توجه به چه الزام‌هایی می‌توانند به بازگشت به قدرت امید داشته باشند؟" اظهار کرده است:

"اینکه مجلس با حضور پررنگ اصولگرایان تشکیل می‌شود اتفاق جدیدی نیست. آنها در مجالس هفتم تا دهم اکثریت‌نشین بودند و برای پنجمین دوره متوالی این موقعیت را تجربه می‌کنند. اصلاح‌طلبان کار خاصی نمی‌توانند انجام بدهند و در واقع باید در انتظار کنش‌های سیاسی باشند تا شاید بتوانند دوباره خود را در عرصه تصمیم‌سازی و قانون‌گذاری ببینند."

او می‌افزاید: نکته جالب این است که اصلاح‌طلبان در حالی محکوم به بیرونِ گود نشستن هستند که اصولگرایان در همه دوره‌هایی که عرصه‌ها را در اختیار خود دیدند، عملاً نتوانستند کار خاصی انجام دهند. یعنی نه توانستند جایگاه اجتماعی‌شان را تقویت کنند و نه در راستای پیشرفت و توسعه کشور توفیقی به دست آوردند. به همین دلیل می‌توان گفت حاشیه‌نشین کردن اصلاح‌طلبان به ضرر کشور تمام شده است![1]

*آقای مرعشی باید زمانی این حرف‌ها را می‌زد که سرخوش از رأی‌آوری لیست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم؛ تلویحا به مردم شهرستان‌های کشور با کنایه "عقب مانده سیاسی" صحبت کرد.[2]

او همچنین ترجیح می‌دهد جامعه فراموش کند زمانی را که مرعشی مست از بر تخت نشینی آقای روحانی؛ از این می‌گفت که ایران اکنون باید بین انقلابی بودن یا اقتصادی بودن یکی را انتخاب کند.[3]

و زمان دیگری را که در اشاره به برجام روحانی می‌گفت: ما در حال مصالحه‌ای فراتر از مسئله هسته‌ای با غرب هستیم![4]

و البته این صحبت‌ها هرگز صحبت‌های یک رجل حاشیه‌نشین و خارج از گود نیست. بلکه صحبت‌های کسی است که می‌داند تفکرش تمامیت قدرت اجرایی را بواسطه حسن روحانی و همکاران اصلاح‌طلبش در دولت اعتدال در اختیار دارد...

اکنون و با مطالعه تاریخ بهتر مشخص می‌شود که اصلاح‌طلبان آنطور که مرعشی گفته در قدرت نبودند یا بودند اما به دلیل ناکارآمدی، کار چندانی را از پیش نبردند.

***

تاجرنیا: تکرار اتفاقاتی مثل آبان 98 دور از انتظار نیست

علی تاجرنیا، از رجال جریان چپ و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم در بخشی از یک مصاحبه که سایت اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد، در اشاره به مجلس یازدهم گفته است:

"مجلس می تواند مهمترین عامل در مبارزه ریشه ای با فساد باشد. باید بدانیم فساد اقتصادی مثل موریانه ای ریشه افکار عمومی را خواهد خورد و اقتصاد را دچار بحران خواهد کرد اگر این مسئله حل نشود وقوع مجدد اتفاقاتی مثل آبان 98  دور از انتظار نیست. هر بار سعی کنیم با حرکت‌های امنیتی عمل کنیم خواسته مردم مثل فنری که جمع می شود و هنگام باز شدن نیرویش بسیار بیشتر است،‌ شدت بیش‌تری خواهد گرفت."[5]

*باید دانست که رخداد تلخ آبان 98 و اغتشاشات پیرامون آن هرگز به بهانه فساد رخ نداد بلکه به بهانه گرانی بی‌قاعده و بدون پیوست بنزین رخ داد.

تاجرنیا همچنین دومین تجاهل خود در بحث فساد را نیز آنجا به خرج داده است که مجلس را مهمترین عامل مبارزه با فساد عنوان می‌کند!

این در حالی است که نه بودجه‌ای در مجلس وجود دارد و نه قدرتی برای اجرا!

به دیگر سخن اینکه بازوی اصلی مبارزه با فساد، دولت و سپس قوه قضائیه هستند.

اولی به این دلیل که صاحب‌اختیار بیش از 95 درصد از بودجه و اجرائیات کشور است و دومی از آنرو که محکمه نظام اسلامی است و باید مفسدین را به عامل عبرت جامعه تبدیل کند.

البته هیچکس منکر نقش مجلس در تقنین مناسب در جهت جمع کردن بسترهای فساد نیست اما این وظیفه از لحاظ عقلانیت حکومتی در رده‌ای پس از دولت و قوه قضائیه قرار می‌گیرد.

ما همچنین متوجه علاقه دوستان آقای تاجرنیا به تکرار آبان 98 هستیم و پیش از این در وبلاگ مشرق، توضیحات مبسوطی را هم پیرامون آن ارائه کرده‌ایم...

مع‌الوصف در بحث احتمال وقوع "فتنه اقتصادی" باید دانست که این خطر بر بستر مشکلات بزرگنمایی شده ابتنا یافته و خواص جامعه و آگاهان کشور بایستی ضمن مبارزه با بزرگنمایی؛ در جمع کردن بستر مشکلات نیز کوشا باشند.

مفهومی که مجلس باید در قبال آن به مواردی مثل لزوم بیان پیشرفت‌های کشور، ارائه ساز و کار برای مبارزه با گرانی و ایجاد فرایندهایی برای تأمین معیشت طبقات ضعیف بپردازد.

این مسئله حتما بایستی مد نظر نمایندگان جدیدالورود باشد که "سنگ بزرگ علامت نزدن است"! ضمن اینکه تجربه مطلوب مجلس هفتم در تصویب طرح تثبیت قیمت‌ها نیز در پیش روی ما قرار دارد.

به این معنی که آبشخورهای مشکلات مردم مشخص و ساز و کارهای رفع آنها نیز مشخص است و فقط نیاز به یک عزم جهادی و فهم صحیح مسئله داریم.

آشکار است که در این میانه؛ تقلای عده‌ای برای یافتن راه حل در دوردست‌ها، بیان سخنان نسنجیده و عدم فهم دقیق مشکل مردم و سرمنشأ آن؛ ما را به "فتنه اقتصادی" نزدیکتر خواهد کرد.

***

مجلس یازدهم؛ معجزه یا "گام اول حل مشکلات"؟

مجلس یازدهم با اکثریتی اصولگرا در حالی کار خود را به تازگی آغاز کرده است؛ که عده‌ای دانسته یا نادانسته مشغول "غیر واقعی‌سازی مطالبات" از این مجلس هستند.

شاهدیم و می‌شنویم که عده‌ای عنوان کرده‌اند این مجلس باید حقوق کارمندان را افزایش دهد، مجلس اصلی‌ترین رکن برخورد با فساد است و قالیباف است که باید تمام مشکلات کشور را حل کند -نه روحانی-![6]

در این میان البته متأسفانه عده‌ای از نمایندگان جدیدالورود نیز با برخی اظهار نظرها و توییت‌ها، به فرایند ایجاد مطالبات غیر واقعی افزوده‌اند و این قضیه می‌رود تا مجلس یازدهم را دچار مشکلات مهمی کند.

*مطالبه و طرح آن از یک نهاد حکومتی بایستی تابع عقلانیت باشد و بیش از همه، این خواص کشور و خود نمایندگان محترم هستند که بایستی نگران این عقلانیت باشند.

مجلس شورای اسلامی فقط دو ابزار تقنین و نظارت را در اختیار دارد و این دو ابزار نیز در مقولات اجرایی – و نه سیاسی - صرفاً با کمک و خواست دولت است که می‌توانند ظهور و بروزی ملموس داشته باشند.

زیرا دولت در ایران صاحب‌اختیار بیش از 95 درصد از بودجه و اختیارات کشور است و در صورت ساز مخالف زدن آن؛ مجلسی‌ها باید توضیحات مفصلی را به مردم و افکار عمومی ارائه کنند.

جدای از این حقایق واضح؛ تجربه‌ای مثل مجلس هفتم نیز در اختیار ما هست که چگونه رجال اصولگرای حاضر در آن، با تحلیل درست و شناخت دقیق از ابزارهای در اختیار مجلس؛ نه‌تنها اجازه شکل‌گیری "انتظار معجزه" از این مجلس در مقابل دولت ناکارآمد اصلاح‌طلبان را ندادند بلکه با یک پیوستار جمعی، همّت خود را مصروف "طرح تثبیت قیمت‌ها" کردند و همان یک طرح مناسب را نیز به سرانجام رساندند و مانع گرانی بیشتر شدند.

مدالیته‌ای که ما امیدوارم در مجلس یازدهم نیز با توجه به معیشت قشرهای ضعیف انجام شود زیرا منحرف شدن از اصل شناخت مشکلات و فهم دقیق راه حل یا راه‌حل‌های آنها؛ عواقبت بسیار بدی به بار خواهد آورد.

پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس یازدهم؛ گام اول برای آغاز فرایند حل مشکلات است و این فرایند نیز در صورت برداشته شدن گام‌های بعدی در انتخابات‌های بعدی است که وسیع‌تر و ملموس‌تر خواهد بود.

***

1_ https://etemadonline.com/content/407874

2_ mshrgh.ir/541758

3_ http://fna.ir/V8YPR0

4_ mshrgh.ir/466621

5_ https://etemadonline.com/content/407909

6_ mshrgh.ir/1045835

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی