ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

دیدار کاندیدای ۱۴۰۰ جریان خاص با لیدر اصلاح‌طلبان/ حجاریان پس از سپاه، سراغ وزارت اطلاعات رفت

محمدرضا عارف پاداش خوش‌خدمتی‌اش در "تحریم انتخابات" را از سوی چپ‌ها دریافت کرد و دعوت به استعفا از شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان شد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

عارف پاداش خوش‌خدمتی‌اش را دریافت کرد!

جوادی‌حصار: عارف خودش استعفا بدهد و برود

محمدصادق جوادی‌حصار، فعال چپ و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در مصاحبه با ایلنا ضمن تاکید بر ویژگی‌های مثبت آقای عارف، گفته است:

"پیشنهاد من به آقای عارف به عنوان یک شخصیت متین، منطقی، علمی و کارآمد سیاسی این است که پیش از آن که دیگران به او بگویند شما نباید باشی، خودش از شورایعالی استعفا دهد و اجازه دهد که احزاب فارغ از تعارفات و یا طعنه و کنایه‌های سیاسی فرصت بازنگری بدون هیچ مانع سیاسی، اخلاقی و فرهنگی را پیدا کنند."

او در این مصاحبه همچنین با انتقاد از رفتار شورایعالی اصلاح‌طلب در تحریم انتخابات مجلس یازدهم تأکید کرد: به نظر من عمر شورایعالی سیاستگذاری تمام شده است، حتی قبل از انتخابات هم عمر آن تمام شده بود، این شورا در انتخابات اخیر نشان داد که در تصمیم‌سازی خود به عنوان مهمترین رسالتش دچار تناقض است، از یک طرف می‌گوید ما در انتخابات لیست نمی‌دهیم، اما از سوی دیگر می‌گوید در انتخابات شرکت می‌کنیم و از جانب دیگر می‌گوید هر حزبی می‌تواند به صورت مستقل و جداگانه لیست بدهد، لذا این نوع تصمیم‌گیری به معنای اتمام ایفای نقش شورایعالی سیاستگذاری است. [1]

*برخی معتقدند این توصیه جوادی‌حصار به عارف از سر استیصالی است که بر جریان اصلاحات عارض شده...

استیصال از آنرو که اصلاح‌طلبان پس از تحریم انتخابات مجلس یازدهم عملا به سمت اپوزیسیون شدن و آنارشیسم حرکت کرده‌اند و با گفته‌های خود نیز بر این موضوع صحّه گذاشته‌اند. [2]

کما اینکه پیش از این هدایت‌ا... آقایی از حزب کارگزاران صراحتا تأکید کرد که ما به سمت رادیکالیسم حرکت می‌کنیم [3] و محمود میرلوحی، عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران نیز از این گفت که تحریم انتخابات یک پیام صریح به شورای نگهبان بوده مبنی بر اینکه ما حاضر نیستیم زیر بار تأییدات شورای نگهبان برویم! [4]

آنها در ادامه این رفتارها که به مثابه خروج رسمی از حاکمیت است حتی از "تقدیس خشونت" نیز صحبت کرده‌اند. [5]

بدیهیست که در این فضا امثال عارف و یا حزب کارگزاران که علیرغم تمام اشتباهات خود در فتنه یا تحریم انتخابات اما تمایل به ماندن در داخل نظام را دارند؛ دچار مشکلات عدیده می‌شوند و بایستی پذیرای حملات هسته سخت اصلاحات باشند.

در اینجا البته باید این کنایه را هم خطاب به آقای عارف مطرح کرد که وقتی در خوش‌خدمتی به ستاد اصلاحات طرح تحریم انتخابات را در شعسا تصویب می‌کردند (علیرغم رأی مخالفی که داشتند) باید هم که انتظار تعارف جام زهرآلود شوکران از جانب همان اصلاح‌طلبان را می‌کشیدند...

ما همچنین قضاوت درباره گفته‌های جوادی‌حصار پیرامون تحریم انتخابات را بر عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم.

پروژه‌ای که از چند ماه مانده به انتخابات آغاز شد اما آنطور که باید مورد رصد و تحلیل قرار نگرفت و در کنار کارنامه ضعیف اصلاح‌طلبان در اجرائیات کشور؛ توانست هدف هسته سخت اصلاحات را تأمین کند و کاهش مشارکت مردم در انتخابات را رقم بزند.

قبل از جوادی‌حصار، بهزاد نبوی هم در اظهاراتی از این گفت که تحریم انتخابات از سوی چپ‌ها یک اقدام اشتباه بود.

***

دیدار کاندیدای 1400 جریان خاص با لیدر اصلاح‌طلبان

روزنامه اصلاح‌طلب آرمان ملی، طی گزارشی در شماره شنبه گذشته خود که با تیتر "حضور اصلاح‌طلبانه یا ائتلاف با معتدلین؟ " منتشر شد به چیستی حضور جریان سیاسی خاص در انتخابات 1400 پرداخته و در همین راستا از دیدار "مسعود پزشکیان" با لیدر اصلاح‌طلبان خبر داده است.

آرمان ملی که در گزارش خود اینطور فرض کرده است که احمدی‌نژاد هم در انتخابات سال 1400 حضور خواهد داشت! در این باره می‌نویسد:

"مسعود پزشکیان چهره‌ای است که هم مقبولیت قشر فرهیخته و دانشگاهی را با خود دارد و هم –می‌تواند- از سوی قشر ضعیف و متوسط جامعه مطالبه‌گری کرده و در مقابل احمدی‌نژاد قرار گیرد. از این رو احمدی‌نژاد دیگر نمی‌تواند از شگرد معمول خود استفاده کند چون پزشکیان به‌واسطه سال‌ها حضور در مجلس و اطلاعات بالا به راحتی می‌تواند در مقابل وی بایستد. حمایت اصلاح‌طلبان از وی و دوگانه پزشکیان- احمدی‌نژاد تا حد زیادی می‌تواند اصلاح‌طلبان را به سر منزل مقصود برساند. چنانکه شنیده می‌شود پزشکیان چندی پیش در همین خصوص با رئیس دولت اصلاحات نیز ملاقاتی داشته است. "[6]

*جریان سیاسی خاص برای انتخابات دولت سیزدهم در سال 1400 با دو چالش عمده مواجه است.

اول اینکه در پیشگاه مردم هیچ سابقه و کارنامه‌ای به جز ناکارآمدی بر جای نگذاشته و دوم اینکه عزم خود برای خروج از حاکمیت را علنی کرده است!

و آشکار است که نظام سیاسی نمی‌تواند به وابستگان قسم‌خورده جریانی که صراحتاً از خشونت استقبال می‌کند، مردم را به اعتراض خیابانی و اشغال مراکز حساس نظام فرا می‌خواند و انتخابات و مردمسالاری را تحریم می‌کند؛ اجازه حضور در منصه‌های انتخابی را بدهد. کما اینکه در سال 67 نیز نتوانست با قسم‌خوردگان سازمان منافقین تحت عنوان تواب یا هر عنوان دیگری کنار بیاید و امنیت کشور را با حضور آنان سودا کند.

بروز فضای قحط‌الرجال و در ادامه معرفی چهره‌هایی مثل پزشکیان، محسن هاشمی، حسن خمینی و... که هیچیک اصلاح‌طلب ستادی محسوب نمی‌شوند از سوی برخی محافل چپ نیز جملگی در راستای دو حقیقت پیش‌گفته ارزیابی می‌شوند.

قضاوت درباره کاندیداتوری احتمالی آقای پزشکیان در سال 1400 نیز مقوله‌ایست که مخاطبان محترم بایستی درباره آن قضاوت کنند.

***

حجاریان پس از سپاه، سراغ وزارت اطلاعات رفت

سعید حجاریان، از تئوریسین‌های جریان چپ که مدتی قبل ادعا کرد قرار بوده جمعی از فرماندهان سپاه پس از جنگ محاکمه شوند! [7] اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه همشهری(ارگان شهرداری تهران) با طرح این بحث که مقوله "تندروی" تهمتی است که به جریان اصلاحات زده می‌شود؛ گفته است:

"باید بپرسیم دوم خردادی‌ها تندرو بودند یا جریان مقابل‌شان؟ من برای جلوگیری از طولانی‌شدن بحث از ارجاع به روزنوشت‌های بعدی هاشمی و ذکر بعضی دیگر از مسائل خودداری می‌کنم اما خوب است علاقه‌مندان سیل عذرخواهی‌های معاونان و مدیران وزارت اطلاعات آقای فلاحیان را در این جلد از خاطرات آقای هاشمی بخوانند. به‌عنوان نمونه هاشمی در روزنوشت 17خرداد می‌نویسد: «جمعی از مدیران وزارت اطلاعات آمدند. از احتمال اینکه در کابینه جدید، وزیر خارج از اطلاعات بیاورند و جمع‌شان را پراکنده کنند، اظهار نگرانی نمودند. از دخالت در انتخابات به نفع آقای ناطق نوری شرمنده‌اند. برای اینکه وزیر جدید، فردی از خودشان باشد، استمداد کردند.» اینها همان افرادی بودند که کارناوال عاشورا را ساختند و در گذشته نیز سوابق مشعشعی داشتند! خب، اینها مگر نشانه تندروی نیست؟ "

حجاریان در ادامه این گفت‌وگو و تأکیداتش بر اینکه سیستم امنیتی تندرو بوده نه اصلاح‌طلبان! همچنین خواستار بررسی کارنامه شهید لاجوردی و دوره فعالیت حجت‌الاسلام فلاحیان در وزارت اطلاعات نیز می‌شود، از این می‌گوید که وزارت اطلاعات آقای دری نجف‌آبادی رسما حرف رئیس‌جمهور را نمی‌خواند و ایضا تصریح می‌کند: به هر حال یک نفر باید پاسخگوی کارنامه سعید امامی و باندش می‌بود! [8]

*اینکه علت حملات اخیر حجاریان به سپاه و حالا به وزارت اطلاعات چیست و چه ربطی به حمایت‌های این روزهای او و دوستانش از اعتراض خیابانی و تقدیس خشونت خیابانی دارد!؟ مقوله‌ایست که باید تا دیر نشده پیرامون آن اقتراح لازم صورت گیرد...

اظهارات حجاریان و تفسیر عجیب او از یک خاطره مرحوم هاشمی نیز به‌شدت بی‌بنیاد و فاقد اتکای تحلیلی است.

آن جمع مدیران وزارت اطلاعات دقیقا چند نفر بوده‌اند و چه نسبتی با کلیّت نیروهای مومن وزارت اطلاعات داشته‌اند!؟ آیا خاطره دیدار چند ارادتمند اطلاعاتی مرحوم هاشمی با آن مرحوم دلیلی بر این است که وزارت اطلاعات تندرو بوده است؟

ضمن اینکه اساساً رفتار غلط چند مدیر یک وزارتخانه ربطی به تندروی‌های اثبات شده هسته سخت اصلاحات طی 41 سال گذشته ندارد!

حجاریان تئوریسین رفتارهایی مثل تحریم انتخابات، حضور خیابانی در دیماه 96 و آبان98، اعتراض خیابانی در فتنه 88 و سیاه‌نمایی از مشکلات کشور است که اکنون بایستی نسبت به این رفتارهای "فرا تندروی" پاسخگو باشد.

به میان‌آوری پای وزارت اطلاعات در تندروی جبهه‌ای یک جریان سیاسی؛ کار بیربطی است که شاید حجاریان با مقاصد خاصی آنرا انجام داده است!

برخی معتقدند حملات و اظهارات سال‌های اخیر حجاریان برآمده از یک تفکر فسیلی است که سال‌هاست جز به "فتنه اقتصادی" به هیچ چیز دیگری نمی‌اندیشد.

از همین روست که سیگمای ریاضی تمام تئوری‌های حجاریان در 10 سال گذشته جز به اغتشاش، زدن دستگاه‌های امین مردم و حرکت خیابانی ختم نمی‌شود!

***

1_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-924094

2_ mshrgh.ir/1068352

3_ mshrgh.ir/1068702

4_ mshrgh.ir/1080492

5_ mshrgh.ir/1081304

6_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/290254

7_ mshrgh.ir/1078021

8_ http://newspaper.hamshahrionline.ir/id/102473

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان