روش های جلب اعتماد دیگران
پایه و اساس هر رابطه موفقی اعتماد است اما تقریبا همه ما در بدست آوردن اعتماد همکاران دوستان و همکلاسی هایمان مشکل داریم. روانشناسان از جمله افرادی هستند که به راحتی می توانند اعتماد دیگران را جلب کنند. اگر توصیه هایی که در اینجا می آورم به دقت انجام دهید به راحتی می توانید اعتماد اطرافیان خود را جلب کنید. در واقع این موارد بیشتر توسط روانشناسان به کار برده شده است.
اعتبار
داشتن صلاحیت اولین گام برای جلب اعتماد می باشد. به روش های مختلفی می توان این صلاحیت را به دیگران ثابت کرد مثلا نصب اعتبارنامه یا مدرک روی دیوار و یا لباسی که نشان دهنده صلاحیت شخص در زمینه تخصص اوست. مثل روپوش آزمایشگاه. و یا اینکه بدین منظور درباره تجربیات و صلاحیت های خود شرح دهید.
آرامش
روانشناسان سعی می کنند که دیگران را آزاد بگذارند. زیرا در این صورت است که اطلاعات بیشتری را در مورد خودشان در اختیار قرار می دهند. به همین خاطر از همان ابتدا به سراغ موضوع ملاقات نرفته و در مورد مسایلی که هیچ گونه ارتباطی با ملاقات آن ها ندارد صحبت می کنند مثلا در مورد ورزش یا آب و هوا. این رفتار باعث می شود که بیماران به آنها به دید یک روانپزشک نگاه نکنند احساس راحتی کرده و اطلاعات بیشتری در اختیار آن ها قرار دهند.
تفاوت سطح
معمولا انسان ها به کسانی که با آن ها در یک سطح هستند اعتماد بیشتری دارند. روانشناسان پس از ملاقات بیمار روپوش پزشکی خود را درمی آورند تا در آن ها ایجاد اعتماد کنند. همچنین به مدیر و روسای شرکت ها نیز توصیه می کنم لباس هایی که تفاوت سطح آن ها را با زیردستان پررنگ می کند را استفاده نکنند. یا جلسات خود را در جایی غیر از اتاق جلسات مثل کافی شاپ برگزار کنند. نشستن پشت یک میز بزرگ و روی یک صندلی بزرگ تفاوت سطح را یادآور می شود.
آسیب پذیری
سعی کنید دچار اشتباه شوید. مثلا یک جوک نامناسب تعریف کنید یا کمی از قهوه داخل فنجان را روی زمین بریزید، اشتباهاتی از این قبیل. روانشناسان این اشتباهات را انجام می دهند تا مخاطب احساس راحتی کند.روش دیگر این است که به همکار جدیدتان داستان جالبی تعریف کنید و یا با او بیرون بروید. این کار تاثیر زیادی در برقرای ارتباط و ایجاد صمیمیت با آن ها دارد.