به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پیاده روی اربعین امری است که سال ها توسط میلیونها عاشق اهل بیت از کشورهای مختلف برگزار میشود، عاشقانی که با نزدیک شدن به اربعین حسینی (ع) به سوی کشور عراق روانه میشوند. اکنون نزدیک به سه ماه به اربعین 99 باقی مانده است، اربعینی که شاید به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا متفاوتتر از سالهای گذشته برگزار شود و شکوه سالهای گذشته را نداشته باشد، حتی ممکن است با تصمیم کشور عراق پیاده روی اربعین برگزار نشود.
در پی جلساتی که درخصوص برنامه ریزی برای اربعین با حضور کارشناسان و متخصصان ایرانی این حوزه برگزار شد، چند پیش بینی برای اربعین امسال مطرح شد، احتمال اول اینکه ممکن است به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا و جمعیت انبوه در پیاده روی اربعین این امر دینی برای همه زائران و مشتاقان زیارت اباعبدالله فراهم نباشد و لغو شود، احتمال دوم این است که پیاده روی اربعین تنها با حضور خود زائران عراقی و سایر کشورها به جز زائران ایرانی برگزار شود، احتمال سوم این است در صورت کاهش ویروس کرونا نهادهای مربوطه در این زمینه یک برنامه ریزی منسجمی داشته باشند و تعداد زائران محدودی با یک برنامه خاص راهی کشور عراق شوند و احتمال چهارم این است کشورهای شرکت کننده به شیوع ویروس کرونا هیچ توجهی نداشته باشند و همچون سالهای گذشته این راهپیمایی را برگزار کنند.
با وجود این احتمالات و ویروس کرونا وضعیت پیاده روی اربعین در سال جاری نا مشخص خواهد بود، اما در کشورمان به امید برگزاری این مراسم باشکوه برنامه ریزیهایی مطابق با روال گذشته در حال انجام است و ستاد باسازی عتبات عالیات در حال ثبت نام و برنامه ریزیها برای موکبهای ایرانی است، موکبهایی که با وجود ویروس کرونا قرار است علاوه بر توزیع غذا و دادن اسکان به زئران برای استراحت، برنامه ریزیهایی برای پروتکلهای بهداشتی داشته باشند.
سفر به عتبات عالیات از اسفندماه سال گذشته متوقف شده است، زائران زیادی به امید اینکه پیاده روی اربعین برگزار شود در انتظار خبر خوشی هستند در خصوص همین موضوع محمد آزاد سرپرست معاونت عتبات سازمان حج و زیارت در گفت و گو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: برای پیاده روی اربعین منتظر تصمیم نهادهای مربوط در این حوزه هستیم و با برنامه ریزی های انجام شده در صورت برگزاری این برنامه ما آمادگی کامل را خواهیم داشت.
سرپرست معاونت عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه هنوز تصمیم جدیدی برای برقراری سفرهای زیارتی در روزهای عادی اتخاذ نشده است، افزود: امیدواریم با فروکش شدن کرونا سفرهای زیارتی از سر گرفته شود و عاشقان به عتبات اعزام شوند. اما همچنان به دلیل شیوع کرونا و به دستور ستاد مبارزه با کرونا سفرهای زیارتی امکانپذیر نیست و زمان دقیقی برای برپایی این سفرها نمیتوان اعلام کرد.
شاید برگزاری پیاده روی اربعین با تدوین و تنظیم برنامه هایی، چون تلاش در جهت همکاری مواکب ایرانی قبل از ایام اربعین برای کمک به شرایط بهداشتی درمانی در عراقی، استفاده از ظرفیت مواکب اربعینی در خدمت کمکرسانی به بهبود شرایط بهداشتی و درمانی، تدوین و انتشار پروتکلهای برپایی موکب در شرایط کرونا و شروع آموزشهای بهداشتی لازم چندماه قبل از اعزام امکان پذیر باشد.
اما اینکه پیاده روی اربعین سال جاری برگزار خواهد شد یا نه؟ هنوز در هالهای از ابهام است، اما مسئولان و نهادهای مربوط به این حوزه در کشورمان در حال برنامه ریزیهایی با وزارت بهداشت و هلال احمر هستند تا در اولین واکنش از سوی ستاد ملی کرونا و کشور عراق سفر به عتبات و برگزاری پیاده روی اربعین از سر گرفته شود.
بیشتر بخوانید:
آغاز ثبت نام موکبداران اربعین از 6 خرداد
فعالیت 467 موکب اربعین برای خدمات رسانی در روزهای کرونایی
مروری بر طرح توسعه حرم مطهر علوی و شبستان حضرت زهرا (س)