گروه سیاست نامهنیوز: انتقادها به دولت حسن روحانی همچنان ادامه دارد . بهنظر میرسید که باتوجه به ایجاد بحران کرونا و ضربهای که بیش از پیش به کسب و کار مردم وارد آمد، دولت در سال پایانی کارش با ارادهای جدی به حل مشکلات موجود بپردازد اما نهتنها این مهم رخ نداد، بلکه با نگاه به روند بالارفتن قیمت دلار و سکه و کاهش قدرت خرید مردم میتوان دریافت که دولت همچنان بر بیعملی خود اصرار دارد.
پرویز سروری، فعال سیاسی باور دارد که نگاه غلط دولت به مقوله اقتصاد و ادامه امید دولت به کشورهای غربی باعث بهوجود آمدن مشکلات افسارگسیخته فعلی شده است. او درباره این موضوع به «فردا» گفت: «بحث کرونا به نوعی همه دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد که ایران هم از این قاعده مستثنی نبود و ضربات سختی بر کشورمان وارد آمد؛ بهنحوی که علاوه بر صادرات، واردات هم دچار مشکل شد. پس میتوان نتیجه گرفت که اقتصاد داخلی ایران تهدید مهمی شد؛ بهخصوص آنکه خردهفروشها و کارگران روزمزد عملا توانایی اقتصادی خود را از دست دادند و حتی در تأمین نیازهای اولیه خود و خانوادهشان دچار بحران شدند. از سوی دیگر با برنامههای نادرست دولت و نبود نظارت کافی قیمت کالاهای اساسی و مسکن به شکلی اعجابآور افزایش یافت و بازار بورس هم شرایطی بهشدت متزلزل را تجربه میکند. دولت در تمام این مشکلات نگاه غلطی به مقوله اقتصاد داشت و از سوی دیگر همیشه چشمِامید به گشایش برجام و ارتباط با کشورهای غربی داشت و هنوز هم دارد. مردم انتظار داشتند که دولت در دوران پساکرونا قیمتها را تثبیت کند اما وقتی دولت به جای اجرای یک سیاست اقتصادی بهنگام فقط به کشورهای غربی چشم دوخته است، واحدهای تولیدی داخلی زمین خوردند و بار بحران اخیر بر دوش مردم تحمیل شد».
او درباره نقش مجلس یازدهم در کنترل دولت هم اظهار کرد: «مجلس باید تمرکزش بر معیشت مردم باشد و در این مسیر دولت را مجبور به تثبیت قیمتها کند تا در سال جهش ملی، تولیدگران بتوانند تولید کنند و چرخ صنعت کشور را بچرخانند. دولت هنوز سردرگم است و مدام چشم به فراز و فرودهای تصمیمات دولتهای غربی دارد. مجلس میتواند دولت را از این حالت خمودگی خارج کند تا علاوه بر آنکه شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد، شعار نمایندگان مجلس یازدهم یعنی توجه به معیشت مردم هم محقق شود که البته در اجرای چنین هدفی لازم است که نمایندگان مجلس از هرگونه حاشیه دوری کنند».
سروری در پایان در پاسخ به این پرسش که اگر دولت با مجلس همراهی نکند احتمال استیضاح وزرا و از نصاب انداختن دولت و حتی استیضاح شخص رئیسجمهور از سوی مجلس وجود دارد، تصریح کرد: «یک سال بیشتر از عمر دولت باقی نمانده است و استیضاح تیر آخر مجلس است. مجلس باید در ابتدا دولت را به تحرک به خصوص در بخش اقتصادی فرابخواند و سعی کند که زمینه تحرک دولت را فراهم کند اما اگر دولت هیچگونه تعاملی با مجلس نداشته باشد و بر مواضع نادرست خود اصرار کند، قطعا اقدام آخر استیضاح وزرای دولت خواهد بود اما امیدوارم کار به آنجا نرسد و دولت در تعامل با مجلس سعی کند در یک سال پیش رو مشکلات مردم را حل کند».