ماهان شبکه ایرانیان

فوگاکو؛ سریع‌ترین ابررایانه جهان

ژاپنی‌ها امیدوارند بتوانند علاوه بر این کاربرد‌ها در برنامه فناوری خود به نام جامعه ۵ هم از این رایانه استفاده کنند و آن را در تمامی آزمایش‌ها از شبیه‌سازی انفجار‌های هسته‌ای گرفته تا شبیه‌سازی تغییرات اقلیم به کار گیرند.


تصویر منتشر شده از ابررایانه فوگاکو
 
محققان سریع‌ترین رایانه تاریخ را ساختند. ابررایانه ژاپنی فوگاکو اکنون در رتبه‌بندی رسمی انجام سریع کار‌های جهان واقعی در صدر قرار گرفته است.

به گفته سازندگان فوگاکو این ابررایانه در فهرست موسوم به 500 برتر در صدر قرار گرفته است، فهرستی که در آن سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان رتبه‌بندی شده‌اند. این رایانه اکنون در سایر رتبه‌بندی‌ها نیز که براساس سنجش سرعت انجام کار‌های جهان واقعی، انجام مطلوب برخی کار‌های هوش مصنوعی و انجام مطلوب فرایند‌های داد‌ه بر تدوین شده‌اند در صدر قرار گرفته است.

به گفته سازندگان فوگاکو تاکنون هیچ ابررایانه‌ای نتوانسته بود هم‌زمان در صدر سه جدول رتبه‌بندی موسوم به 500 برتر، اچ‌پی‌سی‌جی و گراف500 قرار بگیرد.

فوگاکو در فهرست 500 برتر به امتیاز 415٫53 پتافلاپس دست یافته و نزدیک‌ترین رقیب آن در این جدول یعنی رایانه آمریکایی سامیت که مبتنی بر سخت‌افزار آی‌بی‌ام است دارای امتیاز 148٫6 پتافلاپس است.

در حال حاضر فوگاکو برنامه تحقیقی بر روی کووید 19 را در دستور کار دارد که شبیه‌سازی شیوع ویروس کرونا از آن جمله است. ابررایانه‌های بسیاری در سراسر جهان در حال کار بر شیوع ویروس کرونا هستند و به محققان کمک می‌کنند تا به شناخت بهتری از این ویروس و چگونگی مقابله با همه‌گیری آن برسند.

ژاپنی‌ها امیدوارند بتوانند علاوه بر این کاربرد‌ها در برنامه فناوری خود به نام جامعه 5 هم از این رایانه استفاده کنند و آن را در تمامی آزمایش‌ها از شبیه‌سازی انفجار‌های هسته‌ای گرفته تا شبیه‌سازی تغییرات اقلیم به کار گیرند.

نائوکی شینجو مدیرعامل شرکت فوجیتسو در بیانیه‌ای اعلام کرد: «امید فراوان دارم که فوگاکو به شکل کاربردی در دنیای واقعی کارساز باشد و به تحقق برنامه جامعه 5 کمک کند.»

فوگاکو را گروه تحقیقاتی رایکن و شرکت فناوری فوجیتسو با استفاده از فناوری شرکت آرم (تولیدکننده نیمه‌رسانا و نرم‌افزار) ساخته‌اند. شرکت آرم برای بسیاری از تلفن‌های همراه هوش‌مند جهان مثل آیفون تراشه تولید می‌کند و شنیده شده است که قرار است برای رایانه‌های مک شرکت اپل هم تراشه تولید کند.
 
منبع: ایندیپندنت
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان