به گزارش ایسنا، دستیاری در آئین مبادله تفاهم نامه ساخت تصفیه خانه فاضلاب خرگوش دره منطقه 22 میان شهرداری تهران و شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: امروز میان شهرداری تهران و آب و فاضلاب مسئله حل نشدهای وجود ندارد. مسائلی که پیشتر در دادگاهها مطرح شده بود و وقت زیادی از مسئولین را می گرفت، امروز حل و فصل شده و در تفاهمنامهای مقرر شد مسائل در کمیتهای مشترک مطرح و حل و فصل شود تا از طرح مشکلات در دادگاهها خودداری کنیم.
وی افزود: به حمدلله بحث پساب در تهران در حال حل و فصل شدن است نگرانی که پس از اجرای فاضلاب در تهران و در موضوع آبهای زیرزمینی وجود دارد این است که عدم اجرای فاضلاب در آینده مشکلات زیست محیطی به همراه دارد و در شرایطی که 850 میلیون متر مکعب در شهر تهران برداشت از آبهای زیرزمینی است، 450 میلیون متر مکعب از چاههای جذبی است. لذا پس از اجرای فاضلاب نمیتوانیم این میزان آب را برداشت کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر شهرداری تهران برای آبیاری فضای سبز 70 تا 80 میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی استفاده میکند و مابقی نیز از محل پسابهای تصفیه شده تامین میشود. لذا امروز اولین گام عملی در منطقه خرگوش دره برای تامین آب از محل پساب تصفیه شده برداشته شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر تلاش برای حل مشکل تامین آب در منطقه 4 نیز گفت: در راستای تامین آب برای آبیاری فضای سبز از محل پسابها در منطقه 4 با معاونت خدمات شهری جلسات متعددی داشتیم. امروز این تفاهم نامه برای منطقه 22 منعقد شد و امیدواریم با کمک شهرداری برای منطقه 4 نیز این امر محقق شود. ما در نظر داریم تصفیه خانهها به صورت محلهای احداث شود و پساب آن نیز در همان منطقه استفاده شود تا به این ترتیب از استفاده آب خام برای آبیاری فضای سبز جلوگیری کنیم.
بختیاری تاکید کرد: بالای 90 درصد از شبکه فاضلاب تهران به جز مناطق 22 و 21 اجرا شده و با در نظر گرفتن این دو منطقه 78 درصد این پروژه اجرایی شده، بی تردید احداث 6800 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهری همچون تهران کار بسیار بزرگی است. در بهمن ماه امسال نیز تصفیه خانه فیروزبهرام به بهره برداری میرسد که به این ترتیب حدود دو میلیون و 100 نفر از شهروندان تهرانی تحت پوشش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: تصفیه خانه خرگوش دره در منطقه 22 از تصفیه خانههای چهارگانه غرب تهران است که با همکاری شهرداری مراحل سختی همچون جانمایی آن انجام شده، ما تصفیه خانههای کلان را به سمت احداث تصفیه خانههای محلی سوق دادیم که تمام پساب آنها در همان منطقه محل احداث به کار گرفته خواهند شد.