ماهان شبکه ایرانیان

پهن‌باند همراه ایران ۴پله‌ صعود کرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سرعت اینترنت از مواردی است که همواره برای کاربران دغدغه بوده و یکی از فاکتورهای کیفی خدمات اینترنتی محسوب می‌شود. در ایران در حالی که تا چندین سال پیش برخی معتقد بودند فناوری اطلاعات و اینترنت جزو کالاهای لوکس است و اینترنت 128 کیلوبیتی برای دسترسی مردم کافی است، اکنون دیگر کمتر کسی از اهمیت استفاده از اینترنت غافل است و فناوری اطلاعات به پدیده‌ای ضروری در زندگی افراد تبدیل شده است.

رگولاتوری براساس آخرین گزارش نتایج تست‌های سرعت در سایت OOKLA، سرعت اینترنت در کشورهای مختلف را بررسی کرده است. بر این اساس، در ماه می 2020، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن‌باند موبایل در ایران، به ترتیب 28,83 مگابیت‌برثانیه و 11.59 مگابیت‌برثانیه و متوسط مقدار تاخیر یا Latency، برابر با 0.36 ثانیه است که براساس این آمار رتبه بین‌المللی ایران 67 اعلام شده است.

این در حالی است که در ماه می 2020، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن‌باند موبایل در دنیا، به ترتیب 33.71 مگابیت‌برثانیه و 10.89 مگابیت‌برثانیه و متوسط مقدار تاخیر، 0.41 ثانیه است.

براساس این گزارش کره‌جنوبی در بین 138 کشور با سرعت دانلود 100,22 مگابیت‌برثانیه رتبه اول را دارد. علاوه بر این، کشورهای امارات، چین، قطر، هلند، کانادا، بلغارستان، استرالیا، نروژ و عربستان سعودی در بین 10 کشور برتر قرار گرفته‌اند، نکته قابل توجه در این بررسی، حضور شش کشور آسیایی در لیست 10 کشور اول دنیا در این زمینه است. ایران در بین 46 کشور منطقه، رتبه 23 را در زمینه سرعت دانلود موبایل کسب کرده است.

نتایج تحلیل شرایط کشورهای پیشرفته در حوزه اینترنت پهن‌باند موبایل در سایت OOKLA نشان می‌دهد، برای افزایش سرعت دانلود و آپلود در شبکه‌های موبایل، شبکه 5G و فیبر نوری از اصلی‌ترین مواردی است که می‌تواند برای کشورها ابزاری را فراهم کند تا سرعت‌های بالا برای مشترکان ایجاد کنند و رتبه بین‌المللی خود را در بین سایر کشورهای دنیا ارتقا دهند

در بسیاری از کشورها با راه‌اندازی فناوری 5G، سرعت موبایل در سال گذشته رشد صعودی داشته است. با استفاده از این فناوری، میانگین سرعت دانلود در کره جنوبی 165.9 درصد، در سوئیس 23.5 درصد، در کانادا 22.2 درصد، استرالیا 21.2 درصد، هلند 17.3 درصد، امارات متحده عربی 11.1 درصد، مالت 10.3 درصد و نروژ 5.8 درصد رشد کرده است.

بر اساس نتایج بررسی OOKLA، عملکرد اپراتورهای تلفن همراه در افزایش میانگین سرعت دانلود و آپلود تاثیر بسیار زیادی دارد. از طرف دیگر اپراتورهای تلفن همراه می‌توانند تفاوت زیادی در سرعت دانلود و آپلود یک کشور ایجاد کنند. در سال 2017، اپراتور Telenorدر نروژ با سرعت بالای موبایل، این کشور را در صدر شاخص جهانی تست سرعت قرار داد. بخش بزرگی از موفقیت تلفن همراه کره جنوبی در سال گذشته نیز ناشی از همکاری اپراتورهای این کشور (LG و KT و SK Telecom) با یکدیگر در راستای اجرا و پیاده‌سازی 5G بود.

سایت OOKLA، علاوه بر بررسی وضعیت اینترنت همراه، وضعیت پهن‌باند ثابت در جهان را نیز بررسی کرده است. براساس گزارش این سایت در ماه می 2020، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن‌باند ثابت در ایران، به ترتیب 15,75 مگابیت‌برثانیه و 9.91 مگابیت‌برثانیه و متوسط مقدار تاخیر، 0.45 ثانیه و رتبه بین‌المللی ایران 129 است. در حالی که در ماه آوریل، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن‌باند موبایل در ایران، به ترتیب 12.72 مگابیت‌برثانیه و 6.97 مگابیت‌برثانیه و متوسط مقدار تاخیر نیز 0.49 ثانیه بوده که بر این اساس رتبه بین‌المللی ایران 141 بود که در ماه می 12 پله صعود داشته است.

در ماه می 2020 نیز، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن‌باند ثابت در دنیا، به ترتیب 76,94 مگابیت‌برثانیه و 41.09 مگابیت‌برثانیه و متوسط مقدار تاخیر نیز 0.24 ثانیه است. در این حوزه سنگاپور با سرعت دانلود 205.13 مگابیت‌برثانیه در صدر قرار دارد.

در بین 10 کشور برتر علاوه بر سنگاپور به ترتیب کشورهای هنگ‌کنگ، تایلند، رومانی، سوئیس، موناکو، لیختن اشتاین، کره جنوبی، آندورا و ماکائو قرار دارند، این آمار نشان می‌دهد پنج کشور آسیایی جزو 10 کشور اول دنیا در این حوزه هستند. کره‌جنوبی نیز نسبت به ماه قبل 10 پله صعود کرده است. ایران در بین 48 کشور منطقه، رتبه 39 را در زمینه سرعت دانلود شبکه ثابت کسب کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان