به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا پنجشنبه گفته واشنگتن با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با آنچه «تهدید موشکی ایران» خوانده شده همکاری میکند.
پایگاه «نشنال» نوشته وزیر خارجه آمریکا در یک گفتوگوی تلفنی با خبرنگاران رسانههای خارجی گفته آمریکا متعهد به تأمین امنیت برای کشورهای حاشیه خلیج [فارس] در برابر توانمندیهای موشکی روزافزون ایران است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شده که برنامه موشکی ایران ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و یک تهدید عمده است که تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را ضروری میکند.
او گفت: «ما فکر میکنیم مهم است که دنیا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران که تنها چند ماه دیگر منقضی میشود متحد شود. [انقضای تحریمهای تسلیحاتی ایران] برای منطقه خطرناک خواهد بود و باعث ایجاد بیثباتی در سراسر خاورمیانه خواهد شد.»
وی در پاسخ به سئوالی درباره برنامههای آمریکا برای تقویت توانمندیهای دفاعی کشورهای خلیج فارس در برابر آنچه تهدید موشکی ایران خوانده شده به سه راهکار که واشنگتن مد نظر دارد اشاره کرده است: تمدید تحریمهای تسلیحاتی، افزایش فروش سلاح و روشهای دیگری که اظهارنظر علنی درباره آنها مطرح نمیشود.
وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما با شرکایمان در خلیج [فارس] همکاری کردهایم و این همکاری فقط در راستای کمک گرفتن از آنها جهت تمدید تحریمهای تسلیحاتی که برای آنها خیلی مهم است نبوده بلکه ما کمکهای زیادی به آنها کردهایم از جمله فروش انواع سلاح که همهشان علنی هستند.»
او گفت: «کارهایی هستند هم به صورت علنی و هم به صورتهای دیگر که ما میتوانیم برای تأمین امنیت در برابر توانمندیهای روزافزون ایرانیها انجام دهیم.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه پرتاب ماهوارهبرهای ایران را یکی از جنبههای «تهدید موشکی» ایران توصیف کرد.
او گفت: «ما اقدامات آنها در توسعه برنامه فضاییشان را تحت نظر داشتیم. البته آنها ادعا میکنند که این برنامه برای مقاصد غیرنظامی و فرستادن ماهوارههای تجاری به هوا است اما دنیا باهوشتر از این حرفها است و میفهمد که این برنامه ارتباط عمیقی با اشتیاق آنها برای داشتن سامانههای موشکی با برد بیشتر و بیشتر دارد.»
تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام 18 اکتبر سال جاری میلادی به پایان میرسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این توافق آغاز کرده است.
آمریکا در تلاش است در راستای پیشبرد سیاست فشار حداکثری علیه ایران تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند. واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد با توسل به یکی از بندهای توافق هستهای برجام به دنبال بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران خواهد بود.
آمریکا پیشنویس قطعنامهای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریمها است.
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دستکم 9 عضو، بدون وتو از سوی هر یک از 5 عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیتهای در شورای امنیت منع میکند.
پیشنویس آمریکا علاوه بر این از کشورها میخواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محمولهای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتیها در آبهای آزاد کنند.