پیشرفت تازه در آزمایش واکسن کرونا

مادرنا در بیانیه خود اعلام کرد که در صورت مثبت ماندن روند تحقیقات و تایید آن توسط نهاد‌های فدرال، این شرکت سالانه ۵۰۰ میلیون واکسن - و احتمالا حداکثر تا سقف یک میلیارد واکسن، در ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه خواهد کرد.

پیشرفت تازه در آزمایش واکسن کرونا
 
مادرنا یکی از چندین شرکت داروسازی در آمریکا و جهان است که برای دستیابی به واکسن کرونا تلاش می‌کنند. مدیران این شرکت روز سه شنبه (14 ژوئیه) اعلام کردند که واکسن احتمالی آن‌ها (ام. آر. آن.‌ای 1273) در خون همه 45 نفر که به طور آزمایشی آن را دریافت کرده بودند، بدون به بار آوردن عوارض جانبی جدی، پادتن‌های ضد ویروس کرونا ایجاد کرده است. این تحقیقات با نظارت موسسه بهداشت آمریکا انجام می‌شود.

دکتر آنتونی فاوچی، رئیس مرکز بیماری‌های عفونی آمریکا - که در کارگروه مبارزه با کرونا در دولت فدرال نقش محوری دارد - از نتایج اعلام شده استقبال کرده و آن را یک خبر خوش خوانده است. او گفت‌: «گام اول دستیابی به پادتن است. سوال مهم این است که چقدر دوام می‌آورد، اما همین قدر که به صورت اولیه آن را (در بدن) به دست بیاورید، یک گام مقدماتی خوب است.»

به این ترتیب، روند تحقیقات متخصصان شرکت مادرنا حدود دو هفته دیگر از روز 27 ماه میلادی جاری وارد مرحله سوم آزمایش می‌شود که آخرین مرحله به حساب می‌آید. در مرحله سوم واکسن یادشده روی 3000 هزار دواطلب آزمایش خواهد شد.

مادرنا در بیانیه خود اعلام کرد که در صورت مثبت ماندن روند تحقیقات و تایید آن توسط نهاد‌های فدرال، این شرکت سالانه 500 میلیون واکسن - و احتمالا حداکثر تا سقف یک میلیارد واکسن، در ابتدای سال 2021 میلادی به بازار عرضه خواهد کرد.

همه گیری ویروس کرونا هم اکنون در برخی ایالت‌های آمریکا از جمله تگزاس و فلوریدا یشدت گرفته است. این در حالیست که دولت دونالد ترامپ بر از سرگیری فعالیت‌های به ویژه بازگشایی مدارس و دانشگاه در ترم پاییز تاکید دارد، موضعی که با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شده است.

بنا بر آمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، بیش از 3 میلیون و 400 هزار نفر تا به حال در ایالات متحده به بیماری ناشی از ویروس کرونا (کووید 19) مبتلا شده و حداقل 134 هزار نفر به خاطر کرونا جان باخته اند. پس از آمریکا، برزیل با بیش از 1 میلیون و 800 هزار مبتلا و بیش از 72 هزار مورد فوتی در جهان در رتبه دوم قرار دارد.

شرکت داروسازی فایزر نیز اخیرا از پیشرفت در آزمایش تولید واکسن کرونا خبر داده بود که با نتایج اعلام شده از سوی مادرنا مطابقت دارد. شرکت مادرنا در ماه مارس اعلام کرده بود که در دستیابی به نتایج اولیه مثبت روی هشت نفر، روی تولید انبوه واکسن مورد نظر خود سرمایه‌گذاری می‌کند.

تحقیقات برای ساخت واکسن کووید19 با سرعتی بی‌سابقه در نقاط مختلف جهان در جریان است به طوری که هم اکنون 80 گروه تحقیقاتی در کشور‌های مختلف سرگرم ساخت واکسن‌های مختلف برای مقابله با این ویروس تازه شناخته شده کرونا هستند.

مادرنا نخستین گروه داروسازی بود که آزمایش تجربی واکسن کرونا را آغاز کرد. م. آر. آن.‌ای 1273 حاوی بخشی کوچک و ناکاملی از ساختار کد‌های ژنتیکی ویروس کرونا 2019 است که به داوطلبان تزریق می‌شود.

محققان امیدوارند که این ساختار ناقص ژنتیکی بدون این که فرد را بیمار کند، به سیستم ایمنی بدن او یاد دهد که پادتن مناسبی برای مبارزه با ویروس کامل تولید کند و این پادتن را در حافظه خود نگه دارد تا در صورت مواجهه با ویروس واقعی آمادگی دفاع از خود را داشته باشد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان