به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس"(UCLA)، فرآیندی را شناسایی کردهاند که به واسطه آن، سلولهای بنیادی داخل ریهها میتوانند خود را تکثیر کنند و به تولید سلولهای بالغ راه هوایی بپردازند تا بدین ترتیب، بافت ریه پس از آسیب، ترمیم شود.
این پژوهش نشان میدهد که چگونه افزایش سن میتواند در ترمیم ریه مشکل ایجاد کند و به بروز سرطان ریه و بیماریهای دیگر منجر شود.
دکتر "بریجیت گومپرتز"(Brigitte Gomperts)، از پژوهشگران این پروژه گفت: در حال حاضر، درمانهای محدودی برای بیماریهای ریوی وجود دارند. یافتههای این پژوهش به ما کمک خواهند کرد تا درمان هدفمندی را برای بهبود سلامت راه هوایی ارائه دهیم.
راههای هوایی که هوای تنفس شده را از بینی و دهان به ریهها میبرند، نخستین خط دفاعی بدن در برابر ذرات شناور در هوا مانند میکروبها و آلودگی هستند که میتوانند به بروز بیماری منجر شوند.
دو نوع سلول در راه هوایی وجود دارند که نقش مهمی در این فرآیند ایفا میکنند. سلولهای مخاطی که مخاط ترشح میکنند و ذرات مضر را به دام میاندازند و سلولهای اپیتلیوم تنفسی که به پاکسازی ریه از ذرات آلوده میپردازند.
ذرات سمی که روزانه تنفس میشوند، میتوانند به راههای هوایی آسیب برسانند. در چنین شرایطی، سلولهای بنیادی که در راههای هوایی قرار گرفتهاند، فعال میشوند تا بافت آسیب دیده را ترمیم کنند.
پژوهشگران در این پروژه، به بررسی موشهایی که ریههای آنها آسیب دیده بود، پرداختند و همکاری سلولهای متفاوت را برای ترمیم آسیب مشاهده کردند.
پژوهشگران در بررسیهای خود، مولکولهایی را مشاهده کردند که در واکنش به آسیب، عملکردی مشابه سلولهای راه هوایی نشان میدهند.
درک نحوه ترمیم ریه، نخستین گام مهم برای پی بردن به چگونگی بروز بیماری است.
"کودی آروز"(Cody Aros)، نویسنده ارشد این پروژه گفت: یافتههای این پژوهش میتوانند بینشهایی را در مورد سلولهای مهم، نقش مهم آنها و همین طور استفاده از آنها برای پیشگیری از بروز سرطان به ما ارائه دهند.
این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.