ماهان شبکه ایرانیان

انفجار ژل‌های ضدعفونی کننده در گرما

اگر این ژل‌ها زیر گرمای آفتاب در داخل خودرو باقی بمانند نهایت به دمای ۷۰ درصد سانتی‌گراد می‌رسند که باز با این دما امکان آتش گرفتن آن‌ها وجود ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد تقریبا شعله ور شدن این ژل‌ها یا انفجار آن‌ها غیر ممکن باشد.

انفجار ژل‌های ضدعفونی کننده در گرما
 
این روز‌ها در شبکه‌های اجتماعی شاید با پیام‌هایی روبرو شده‌اید که نسبت به استفاده از ژل ضدعفونی کننده دست در گرما و تابش مستقیم خورشید هشدار می‌دهند و می‌گویند که این ژل‌ها در اثر گرما یا تابش مستقیم نور خورشید ممکن است منفجر شوند.

این پیام‌ها ترس‌هایی را در این روز‌های شیوع ویروس کرونا در بین مردم ایجاد کرده است. برخی از خود می‌پرسند که شاید الکل موجود در این ژل‌ها قابل اشتعال باشد یا ترس این را دارند که بسته ژل در جیب و یا کیف آن‌ها منفجر شود. اما آیا حالا با این ترس باید بین محافظت در مقابل ویروس کرونا یا محافظت از خود مقابل محصولی که امکان انفجار دارد یکی را انتخاب کرد؟

اما متخصصان در این زمینه چه می‌گویند؟
روزنامه لیبراسیون چاپ فرانسه با نگاهی کارشناسانه به این موضوع پرداخته است. این رسانه در بخشی از گزارش خود تاکید دارد که باید به دستورالعمل‌های این ژل‌ها توجه کرد چراکه اغلب روی آن درباره دمای احتراق نیز اطلاعات داده شده است. یعنی دمایی که در آن محصول آتش می‌گیرد.

اما دمای احتراق خودکار این محصولات بین 400 تا 450 درجه سانتی‌گراد متغیر است. طبق اعلام شرکت‌های شیمیایی فرانسوی، اگر این ژل‌ها زیر گرمای آفتاب در داخل خودرو باقی بمانند نهایت به دمای 70 درصد سانتی‌گراد می‌رسند که باز با این دما امکان آتش گرفتن آن‌ها وجود ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد تقریبا شعله ور شدن این ژل‌ها یا انفجار آن‌ها غیر ممکن باشد.
 
انفجار ژل‌های ضدعفونی کننده در گرما
متخصصان در ماه‌های اخیر تاکید کرده‌اند که در صورت نبود آب و صابون، برای کاهش میزان انواع میکروب‌ها از روی پوست که متشکل از ریزاندامگان متفاوتی از جمله انواع باکتری‌ها، ویروس‌ها از جمله ویروس کرونا هستند باید از ژل‌های بهداشتی با غلظت دست‌کم 60 درصد الکل استفاده شود تا به این ترتیب از بیمار شدن یا انتقال ویروس به دیگران جلوگیری شود.

با این حال ضدعفونی کننده‌های الکلی می‌توانند شمار قابل توجهی از میکروب‌ها را از بین ببرند، اما نه همه را و از سوی دیگر هنگامیکه دست‌ها کثیف یا چرب باشند، ضدعفونی کننده‌ها موثر نخواهند بود.

همچنین بلعیدن ضدعفونی کننده‌های الکلی می‌تواند باعث مسمومیت شود که در این زمینه حتی گزارش‌هایی از موارد فوتی در اثر خوردن ژل‌های ضدعفونی کننده بجای الکل خوراکی در هند نیز منتشر شده است.

اما در نهایت پزشکان هشدار می‌دهند که از آنجا که ژل‌های ضدعفونی علاوه بر باکتری‌های بد، باکتری‌های خوب و مفید برای پوست را نیز از بین می‌برند، استفاده بیش از حد از آن‌ها می‌تواند مضر باشد و به پوست آسیب بزند.
 
منبع: یورو نیوز
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان